39. Konference

87 2 0
                                    


Mléčná Dráha, Země, Pentagon

Uběhly dva týdny a ve velkém sále, který byl stroze vymalován na bílo, bylo plno prázdných sedaček, které se postupně, jedna po druhé, začaly plnit. Na každém stolečku se nacházela jmenovka a štítek země účastníka. V širším hledisku by si člověk povšiml, že zde až na pár států světa (především ty nejchudší) byly všechny. Během jedné hodiny se tak z prázdného sálu stalo doslova místo srazu středoškoláků po deseti letech. Na rozdíl od bandy vřískajících středoškoláků zde však seděli velvyslanci jednotlivých států, kteří se ve volném čase ukázali jako lidé.

„Vítám vás na dnešním zasedání celoplanetární rady, určitě se ptáte, proč jsme nechali svolat tuto konferenci mimo plánované období, ale odpověď se vám brzy dostane," prohlásil prezident Spojených států.

Po pěti minutách, kdy prezident USA pronášel netypicky dlouhý projev, došlo konečně na hlavní program výjimečné konference. Po dvou minutách všeobecného ruchu do místnosti vstoupila původní pětice představitelů IOA.

„Pane prezidente, páni velvyslanci, dovolte mi, abych dnešní konferenci zahájil. Jak jistě víte, minulé dva týdny byly pro pozemskou flotilu velice těžké, během těchto dvou týdnů jsme ztratili pětici našich bitevních křižníků, což se ještě nikdy nestalo," prohlásil svým typickým Coolidge.

Přesně po patnácti minutách Coolidge s původní čtveřicí představitelů IOA vstoupil do velkého sálu, kde ihned začalo hlasování. Jak už to tak bývá, než se sečtou všechny hlasy, Coolidge vyzval všechny přítomné, aby si otočili na stranu deset, kde byl další z hlavních bodů programu. Po dvou minutách sčítání hlasů se na velké LCD obrazovce ukázaly výsledky. Ze 180 lidí bylo 85 pro a 95 proti, čímž byl tento zákon s velkým překvapením původní pětice nepřijat. Z původního šoku se nejrychleji otřepal Coolidge, který jako mazaná liška ihned přešel k dalšímu z bodů. A to, využití replikátorů s upraveným programováním na dělnické práce všude, kde se jen dalo. Ať už to byly vládní zakázky jako stavby bitevních křižníků, práce na měsíční základně či budování dalších stanovišť po celé galaxii. Tentokráte však pětice seděla na svých vyvýšených místech před zraky všech velvyslanců a trpělivě čekala na poslední opozdilce, kteří ještě dočítali návrh nového programu. Když šramot v sále utichl, Coolidge vyhlásil další hlasování, které tentokrát skončilo drtivým vítězstvím. Sto padesát dva pro a pouhých dvacet osm proti. Teď byl ovšem na tvářích pětice vidět holý úžas. Když takovýto riskantní návrh prošel tak hladce, jak mohl být jasný návrh, který byl vymyšlen právě pro to, aby prošel, tak lehce zamítnut. Po chvíli strnutí Coolidge zahlásil přestávku, během které se veškeré osazenstvo zvedlo ze židlí, a šli do místních restaurací, kde na ně již čekala připravená jídla. Voňavoučké guláše, pečená kuřata, hranolky, hamburgery a cheesburgery. Toto vše provonělo místnost tak moc, že se vám z toho po chvíli začala motat hlava. Proto posilňování netrvalo dlouho a všichni se vrátili na svá místa, kde již byly připraveny nové složky s novým návrhem. Slova se opět ujal pan Coolidge, který jako tradičně vedl celou konferenci jako představitel nejmocnějšího státu planety.

„Dámy a pánové, opět vás zde vítám a poprosil bych vás o klid. Jelikož je program brány již delší dobu znám veřejnosti, z veřejných sektorů se nám dostává poměrně slušné dotace, čímž si můžeme dovolit stavbu nových strojů. Zároveň s tím, jsme dostali nové žádosti členských států, které žádaly o přidělení statutu na stavbu lodí třídy Daedalus. Jmenovitě to byly Indie, Jihoafrická republiky, Japonsko, Brazílie, Belgie a Česká republika," informoval všechny Coolidge.
„By mě zajímalo, kde na to chce Babiš vzít," zasmál se Köhler.
„Jo, tak to nejste sám, pane prezidente," zasmál se též Balkenende.

Hvězdná brána VizeWhere stories live. Discover now