19. Klid před bouří

117 3 0
                                    


Pegas, Neznámá soustava, Huronská mateřská loď

Celá úderná jednotka se ihned po transportu rozdělila do osmi skupin po deseti lidech. Dvě skupiny se vydali na jih, dvě na východ, dvě na sever a dvě na západ. Pomocí senzorů, pozemské lodě zmapovaly cestu na můstek a do strojovny. Plány celé lodi poté přeposlali do PDAček, které s sebou týmy nesly. Týmy jdoucí na sever k můstku se během pár kroků dostali do střetu s nepřítelem. Borci s p90kama zaměstnávali Hurony, zatímco cestovatelé namířili a v momentě, kdy jakýkoli nepřítel vyšel do chodby, padnul mrtvý k zemi. Druhé dva týmy jdoucí na jih ke strojovně se dostaly na křižovatku. Ze dvou stran se na ně hrnula dvacítka Huronů, a z třetí mířily jejich posily.

„Schovejte se do té volné chodby za nějaké výklenky, snad tam nikdo nepůjde," přikázal Bates a týmy se schovali a připravily granáty.

Jakmile se skupiny přiblížily na dvacet metrů ke křižovatce, pod nohami se jim ocitly granáty, které ihned explodovaly. Polovina útočníků padla, avšak zbytek se nebezpečně rychle blížil k pozemským týmům.

„Už jsou zde!" Křikl Jamamoto, voják z Čínské armády.
„Až budou v palebném poli, neváhejte, tady jde o život," prohlásil s odhodláním Bates a jene se usmíval.

Zbylí Huroné se sešli na křižovatce, ve které byl pouze dým. Dříve než stačili vypálit ze svých zbraní, první čtyři padli na zem a zbytek schytával jednu kulku za druhou. Po minutě přestřelky, kdy v chodbě zemřelo šest vojáků a jeden cestovatel byl konečně klid a zbraně utichly.

„Frankline, spočítejte mrtvé a zraněné," informoval Franklina Bates a přebíjel zbraň.
„Pane, Franklin je mrtvý, schytal to jako první," odpověděl Paret.
„Sakra, jak jsme teda na tom?" Zeptal se Bates a se zprávou o smrti Franklina byl šokovaný.
„Sedm mrtvých a dva ranění," odpověděl Jamamoto. Bates na to jenom kývl hlavou a řekl Caldwellovi, ať transportují raněné a mrtvé.

Východní tým se po dlouhých třech minutách, aniž by potkali nepřítele, dostal do místnosti, ve které byl mohutný generátor. Tyler k němu připlácl C-4, a celý tým se vydal na pomoc jižnímu týmu. Tou dobou se severní a západní tým spojil u můstku.

Týmy hodily na můstek flashbangy, kde se nacházelo 15 Huronů. Bohužel flashbang neměl požadovaný účinek a osm lidí v první vlně padlo.

„Granáty, ti šmejdi, mě začínají pěkně srát!" Rozkazoval Sims, který byl rozzuřený.

Poté, co granáty explodovaly, byl můstek zcela zdevastován, nárazové vlny však rozbily přední sklo. Na můstku a z přilehlých oblastí se začal vypouštět vzduch. Hwanga, spolu s Nairem a Bartem vcucl unikající vzduch, načež vyletěli ven z lodi a jejich těla explodovala v důsledku nulového tlaku. Ihned poté již Sims stihl zavřít dveře, ale do zad se jim vetřelo pět nepřátel. Ti na nic nečekali a zabily tři pozemšťany a jednoho Cestovatele, než se ozvaly první výstřely z pozemských zbraní. Po této přestřelce zbyl pouze Sims, který se kryl mrtvým tělem svého podřízeného.

„Vy bastardi, já vám ještě nakopu prdel zmrdi, nepřejte si mě!" Křičel Sims a střílel ze své zbraně po všech Huronech. V tu chvíli se ozval Caldwell s otázkou, proč zaznamenávají pouze jeho lokátor. Sims na to jenom odpověděl, že vyčistili můstek, ale při výbuchu několika granátu prasklo sklo a několik lidí vyletělo a do zad se jim dostali nepřátelé, a že má postřelenou nohu.
„Transportujeme Vás na ošetřovnu, ať chcete nebo nechcete," prohlásil Caldwell a podíval se na důstojníka vedle sebe a kývl hlavou, ať transportuje Simse.
„Tak to pak zastřelím toho, kdo zmáčkne tlačítko," odpověděl naštvaně Sims a dál střílel ze své zbraně, „věřte mi, jsem pěkně nasranej a nechtějte, abych to do Vás našil!" Prohlásil a vypnul si vysílačku.

Sims pomalu vstal a začal se belhat k nejbližším dveřím, vždy je otevřel a pokud byl někdo vevnitř, nemilosrdně ho zastřelil.
Jižní tým se i přes velké ztráty konečně prostřílel ke strojovně. Jakmile ji vyčistili, z Herkula byli transportováni technici, kteří měli zajistit všechna data. Jakmile se tak stalo, všichni zbývající vojáci byli transportováni do lodí. Asgardské paprsky se poté zakously do trupu a loď po chvíli explodovala. Z osmdesáti lidí, přežilo pouhých dvacet osm. Na počest padlých byla vyhlášena minuta ticha. Poté kormidelníci nastavili kurs a lodě skočily do hyperprostoru. Jakmile vyskočili nad planetou, všechny lodě přistály kvůli drobným opravám porušených trupů. Technici z Herkula se přenesli do laboratoří, kde začali zpracovávat všechna data. Po třech únavných dnech konečně našli vědci a technici to, co hledali. Rozmístění zbytku flotily, a všechna důležitá stanoviště na jiných planetách, která Huroni založili.

Pegas, P3X-726

Uplynul týden a tým Shepparda se nacházel v Antickém městě.

„Rodney, zapoj už konečně ta ZPM, musíme zjistit, jestli to poletí," poručil John Rodneymu, protože už byl netrpěliví.
„Dělám, co můžu, měl bys mít přístup...teď," odpověděl Rodney, kterým furt opravoval nějaké to vedení.
„Jo, už to mám, hyperpohon je funkční, ale podsvětelný pohon je trochu pomlácený," informoval znepokojeně Sheppard.
„To vydrží, na Lantee se na to podíváme, teď už leť," odpověděl McKay klidně.

Město se zvedlo ze země, Sheppard zapojil štíty a nasměroval město na oběžnou dráhu. Zde právě z hyperprostoru vystoupilo pět Vanirských lodí. Bohužel pro ně Sheppard vystřelil ze skladů posledních třicet dronů, které prošly štíty. Lodě následně explodovaly a město mohlo bezpečně vstoupit do hyperprostoru.

Pegas, Lantea

Za deset hodiny u Lantey z hyperprostoru vyletělo město. Sheppard s městem ukázkově přistál a dosedl na hladinu poblíž obou měst. Když stál Rodney na balkóně, mohl zahlédnout nové mosty, které měly propojit všechna města kvůli lepšímu pohybu mezi nimi. Zelenkův vědecký tým, pracoval v laboratořích na způsobu, který by měl propojit štíty měst v jednu obrovskou kopuli obalující všechna města, přičemž by byla stejná spotřeba energie. Štít by byl napájen třemi ZPM moduly z Atlantidy, čímž by se ušetřila drahocenná ZPM. Zelenka spolu s McKayem procházeli data stažená z Huronské mateřské lodi. Podle všeho, měli Huroni pět stálých základen v okolí domovské planety. Na třech z nich probíhala výroba nových lodí. Z celé flotily nyní zbylo pouze deset bojeschopných a dvě těžce poškozené lodě. Plukovník Caldwell spolu se všemi veliteli lodí, kteří byli schopni boje, vytvořili taktický plán čistky celé galaxie od jednoho z dříve mocných nepřátel. Po třech hodinách se celá pozemská flotila čítající deset lodí rozdělila na pět skupin po dvou. Každá formace skočila na předem dané souřadnice, po splnění úkolu měly všechny lodě skočit zpět k Lantee.
Všechny skupiny otevřely svá hyperprostorová okna a skočily k planetám.

Pegas, M5R-179

Po třech hodinách zde z hyperprostoru vystoupila první úderná skupina. Daedalus a Sun-Tzu vyskočily v blízkosti třetí planety sluneční soustavy. Na orbitě však nebyla žádná loď a tak mohli začít se skenováním. Data ze senzorů ukázaly obrovský komplex, který vedl i několik stovek metrů pod povrch. Obě lodě zahájily útok plnou palbou. Z raketových sil vylétlo na třicet raket typu Mark.X. Jakmile zničily rakety komplex na povrchu a několik šachet vedoucí z nižších pater na povrch, transportovaly obě lodě dvě atomovky na každých dvacet metrů. Byla to dokonalá genocida, avšak nepřátelé jako jsou Huroni si nezasloužili slitování. Poté, co byl celý komplex totálně zdevastován, se již na planetě nenacházela žádná energetická stopa, která by naznačovala přítomnost buď nějakého komplexu, nebo Huronů samotných. Daedalus pro jistotu vypustil jumper, aby zmapoval planetu a poté letěl zpět na Daedala.

Pegas, M4R-984

Čtvrtá úderná skupina vystoupila z hyperprostoru v blízkosti místního slunce. Lodě ihned začaly mapovat celou soustavu.

„Madam, na orbitě jsou tři lodě, všechny nás zaměřily a pálí," informoval Carterovou Marks.
„Úhybné manévry, zaměřte jejich zbraně," přikázala Sam.


Hvězdná brána VizeKde žijí příběhy. Začni objevovat