33. Přípravy

87 2 0
                                    


Ida, Asgarda

Po týdnu, po „dopadu" asgardského města na pevninu začali ihned odklízecí práce. V samotné kolonii nebyly téměř žádné škody, ale doky dopadly mnohem hůř. Zeus byl zcela zasypán a Athéna utrpěla lehčí poškození v přední části lodi. Díky Leonidovi a Johance z Arku byly všechny velké kusy pryč a začalo se s odklízením těch menších. Na Atlantidě mezitím pokračoval výslech a soud s Njordurem, který při obraně svého postaveného města zabil více jak dvě stovky příslušníků kanadského letectva.

Pegas, Lantea, Atlantida

„Njordure, ještě než se nejvyšší rada odebere k poradě nad tvým ortelem, nařizujeme ti prozrazení tajného hesla, k ultimátnímu zdroji," přikázal Thor.
„Co jsme kdysi měli, ale ztratili jsme to?" Pověděl Njordur hádankou.
„Njordure na hádanky nemáme čas," rozčílil se Thor.
„Bohužel, nebo bohudík je toto jediné, co vám řeknu, pokud jste opravdu pátou rasou, přijdete na to, ale pokud tuto hádanku nevyřešíte, pak nejste hodni," usmál se Njordur, protože pochybuje, že jeho hádanku někdo vyřeší.

Celý proces sledoval i Daniel, který si každé slovo pečlivě zapsal, nečekal na rozsudek a šel pomalým krokem do své pracovny. Celé hodiny jen koukal na slova
„Co jsme kdysi měli, ale ztratili jsme to?" napsané na tabuli. Ke svému výzkumu použil i asgardské jádro na Daedalovi. Avšak marně. Ani zde nebyla zmínka o jakékoli ztrátě. Daniel neměl jediný klíč, ke kterému by se přimknul. Proto se vydal zpět k soudu. Necelou minutu po příchodu rada vynesla ortel.

„Rada rozhodla Njordure, tvým trestem bude nahrání tvé paměti na krystal a následné zničení tvého těla," prohlásil Thor s verdiktem.
„To je absurdní, takový trest nebyl nikdy použit," začal se Njordur vzdorovat.
„Mýlíš se i můj otec byl nahrán na krystal za činy, které spáchal proti našim spojencům, díky čemu jsme byli vykázání z tohoto města," pověděl Thor se vzpomínkou, co se kdysi stalo.

Jakmile Daniel zaslechl poslední čtyři slova, řešení přišlo samo.

„No jistě, Ódin se snažil převzít kontrolu nad Atlantidou, proto Antikové Asgardy vyhostili z města. Že mě to nenapadlo," křikl Daniel a rozeběhnul se do kontrolní místnosti a nechal za sebou překvapené Asgardy a zaraženého Njordura, který byl v šoku z toho, že někdo odhalil jeho hádanku. V kontrolní místnosti se nechal spojit s plukovníkem Svobodou na Karlu IV., bitevníkem, který byl přidělen České republice za to, co provedl Schmidt.

Daniel požádal, aby ho spojili s Carterovou v Idě. Major Černý, tak provedl. Na druhé straně již čekala Sam na příchozí hovor, ve kterém se měla dozvědět heslo ke zdroji.

Daniel ji řekl, že heslo je ATLANTIDA, ta pak chtěla vysvětlení. Sam poté zadala heslo, procesor chvílí zpracovával data, když všechna světla zhasla.

„Millere, co se to tam děj?" Zeptala se nechápavě Sam.
„Madam, tohle budete chtít vidět," zareagoval Miller.

Sam se ihned rozběhla do rozvodny energie. Jelikož nefungovaly transportéry, musela běžet po svých. Proto jí cesta trvala pár minut, jakmile však doběhla, nemohla uvěřit svým očím. Z podstavce, který obsahoval pět ZPM se vysunulo jedno obrovské, modro-zelené barvy. To se jako by ode dna naplňovalo energií, až se celé naplnilo a zářilo tak jasně, že záře obyčejného ZPM byla oproti tomuto pouhou šetrnou žárovkou. Poté se celé ZPM zasunulo zpět do podstavce a vše se opět rozsvítilo.

Sam se zeptala co se stalo a Miller ji odpověděl. Jenže v tom se ve vysílačce ozval hlas generála.

„Sam, co tam dole děláte?" Zeptal se Jack.
„Co tím myslíte?" Odpověděla otázkou Sam, protože nechápala, co se děje.
„Celé město řve jak na poplach," informoval Jack Sam o situaci ve městě.
„Zdá se, že to nové ZPM vydává jakýsi druh záření, stejně jako jádro," odpověděla Sam.
„Tak to vás asi moc nepotěším, senzory zachytily masivní flotilu, která letí k nám," informoval Jack o situaci, „máme dva dny a jejich něco přes sto," prohlásil Jack a začal vymýšlet plány obrany.
„No to mě...," odpověděla šokovaně Carterová.

Carterová navrhla, že dokáže rozšířit městský štít přes kolonii, protože štít kolonie by nevydržel co městský. Ovšem by všichni museli zůstat pod štítem. Navíc by se možná dala přivézt i energie z elektrárny, která dodá obrovskou zásobu energie. Jack tak přikázala, aby se do toho pustila, a on jde vymýšlet obranu planety.

Celé dva dny uběhly jako voda, továrny pracovaly na plný výkon, kdy vyrobily dvacet nových satelitů, které byly plně připraveny bránit planetu. Celkově jich na orbitě stálo osmašedesát. Spolu s Leonidem a zbytkem pozemské flotily čítající čtrnáct lodí, tvořila satelitní síť první obrannou linii. Druhou obrannou linii tvořila pětice asgardských lodí, čekající na konečné přiblížení nepřátelských křižníků k obráncům, aby jim mohli vpadnout do zad a znemožnit nepřátelům případný únik do hyperprostoru. V krajní nouzi bylo připraveno dilatační zařízení okolo stavebních doků, které mělo zaručit nové přírůstky do řad obránců, pokud by obrana selhala. Vše bylo připraveno, štít města rozšířen, všichni lidé byli na svých místech, energie z elektrárny byla převáděna do města, kde pomáhala udržovat štít. Další energetickou pomocí byla desítka fúzních generátorů, jejichž energie byla ihned připojena do rozvodů města. Všichni velitelé pozemských lodí byli na svých místech, v kožených sedačkách vyčkávajíc na nepřátele, kteří se neustále přibližovali a byli téměř u planety. Když se najednou otevřela hyperprostorová okna z nichž všechny lodě jedna po druhé vylétly.

Hvězdná brána VizeWhere stories live. Discover now