Találkozás a Malfoyokkal

6.8K 329 182
                                    

A maradék néhány tanítási hét gyorsan elrepült, és mielőtt bárki is annyit mondhatott volna, hogy „szexi srácok szexelnek" elérkezett a szünidő első napja, Harry és Draco pedig izgatottan készülődött a Malfoy kúriába.

Már mindannyian összepakoltak az induláshoz. Harry Hermionéval, Ronnal és Seamusszel (meg Csámpással, Pulival és Hedviggel) üldögélt a griffendéles asztalnál, és a reggelijét fogyasztotta, mielőtt elindultak volna a Roxfort Expresszhez

- Szóval akkor legközelebb karácsony után találkozunk Draco partiján – jegyezte meg Harry, mire mindenki bólintott.

- Ha már Dracónál tartunk, ő hol van? – nézett körül Hermione.

- Még a cuccait szedi össze – felelte Harry. – Azt mondta, később csatlakozik a reggelinél.

Erre mintegy végszóra, Draco meg is jelent a Nagyterem bejáratánál, és egy kis kosárkát cipelt, amiben, Harry sejtése szerint, III. Draco Lucius Malfoy lapult. Odasétált az asztalhoz, és lezuttyant Harry mellé, majd fejét a vállára hajtotta.

- Fáradt vagy? – kérdezte Harry, és szeretetteljesen végigsimított Draco haján, aki válaszul Harry nyakához dörgölőzött.

- Aaaaaaa, szegény kicsi Draco. A csúnya Harry ébren tartotta a mi kis görényünket egész este? – piszkálódott Ron, mire Draco felemelte a fejét, és egy 7:30-hoz képest igazán lenyűgöző Malfoy-féle gyilkos pillantást lövellt az irányába.

- Nem, mintha bármi közöd lenne hozzá Vízlipatkány – gúnyolódott Draco –, de nem erről van szó. Fontos parti ügyeket kellett elintéznem. Most viszont, ha nem bánod, kibaszottul korán reggel van ahhoz, hogy a lényegtelen ostobaságaiddal foglalkozzam.

A szőke lehajolt, hogy kinyissa a kosárkát, és kiemelte belőle a nyusziját. Harry elkapta Ron pillantását, és a „nem korán kelő típus" szavakat tátogtatta némán az irányába, mire Ron megértően bólintott.

„És nem is igazán kedves" – tátogta vissza Harrynek.

- Harry, nem akarlak megzavarni, de... mit csinál a barátod? – kérdezte Seamus érdeklődve. Harry odafordult. Draco az ölében tartotta a kis nyuszit, és úgy tűnt, épp egy kis nyuszipulcsit igyekszik ráadni.

- Öhm... Draco, szívem – kezdte Harry a legédesebb hangján –, mit csinálsz?

- Ráadok egy pulcsit DLM-re, mert nem akarom, hogy megfázzon az én kicsi nyuszikám – gügyögte Draco a nyuszinak, Harry őszinte ámulatára.

Harry közelebbről is szemrevételezte a nyuszi új szerelését.
- Értem... és egész véletlenül nem a HPRK katalógusból szerezted ezt a pulcsit?

Draco sunyin nézett.
- Ne hülyéskedj. Honnan az égből gondolod?

- Mivel az van ráírva: „Egyes nyuszik imádják Harry Pottert!" Szóval valamiért arra következtettem.

- Aha, hát akkor nézd csak meg, mit visel Csámpás és Pulipinty.

Harry megpördült, de már épp csak azt látta, ahogy barátai elrejtik az állatkáikat.
- Ron... Hermione... - kezdte Harry, egyértelműen könyörgő hangon. – Kérlek, mondjátok, hogy nem a HPRK-ból vetettek ruhát az állataitoknak.

- Mi? Nem, hát persze, hogy nem, semmiképp sem tennénk olyat – mormolták rögtön a kérdezettek, melyre Harry egy sóhajtással válaszolt

- Akkor mutassátok – mondta, mire Hermione és Ron is bűntudatosan szemmagasságba emelték az állatukat.

Pulin, és Csámpáson is kicsi póló volt. Puliéra az volt írva: „Huhogj, ha szereted Harryt", Csámpáséra pedig az: „Harry Potter, a macskák csodája (nyaú)"

Dragon Tamer (Drarry) Where stories live. Discover now