Felelsz vagy mersz - I

7.9K 372 184
                                    

Egy hatalmas félreértés

A totális zűrzavar után, amit az előző heti csütörtök okozott, a roxforti élet alapjaiban véve visszatért a normális kerékvágásba. Több diák már nem szerepelt újságok vagy magazinok címlapján, senki nem kapott rivallót, miszerint rideg, és gonosz aljadék módon kellene viselkednie, és újabb szerelmi vallomással egybekötött éneklés sem hangzott el a vacsora alatt. Az élet mindenki számára nyugodt volt és szép.
Mindenkinek, kivéve Harryt és Dracót.

Mert ifjú hőseink számára az élet közel sem volt szép, vagy nyugodt, vagy bármi ilyesmi, hanem sokkal inkább feszültséggel teli, és tébolyba kergető.

Egy hét és egy nap telt el.

Egy hét és egy nap.

Ennyi ideje adta ki Draco az ultimátumot a reggelinél, és a szexuális frusztráció egyiküknek sem tett jót.

Harry egy nap több alkalommal is hosszú, kimerítő repüléseket tett a kviddicspályán, és gyakran foglalta el magát elhúzott ágyfüggönye mögött.

Draco rendszeresen futni járt, és nagy távokat tett meg a hatalmas birtokon, aztán pedig hosszú időt töltött a fürdőben, egyértelműen nem csak zuhanyzással.

Lassan mindketten türelmük határához értek, és akár ölni tudtak volna a bennük felgyülemlett feszültség miatt.

De mivel a Sors olykor kegyes tud lenni (még tinédzser varázslókkal szemben is), pénteken késő délután a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola könyvtárában végre történt valami.

- ÉÉÉÉLJEN!

Két kétségbeesett tekintet szegeződött Hermionéra, melyek egyből reménykedővé váltak a lány arcára kiült diadalittas kifejezés láttán.

- MEGTALÁLTAM!

Két tüdőben szorult benn a levegő, ahogy feszülten várakoztak...

- Zseni vagyok! Úgy van! Ki a legzseniálisabb? Ki a király? Na ki? Bizony Hermione Granger! Ó jeee!

- A PICSÁBA HERMIONE! Mit találtál?

- Talán nem kéne ilyen hangon beszélned velem Harry. Olyan információk vannak a birtokomban, amiket esetleg kifejezetten érdekesnek találhattok.

- Csak. Bökd. Már. Ki – csattant fel Harry, mire Hermione rosszallóan csóválta fejét, de azért belekezdett.

- Végre megtaláltam a keresett információt az egyik történelemkönyvben, amit nem más, mint maga Binns professzor írt. Ezt figyeljétek. Kiderült, hogy évszázadokkal ezelőtt, a középkorban létezett egy varázsló, akit úgy hívtak: Szigfrid a Szexőrült.

- Szigfrid a Szexőrült? Milyen fura. Tudod, mindig is csodálkoztam, hogy a régi idők varázslói miért adtak ilyen érdekes neveket, mint például Undok Ulrik, meg Mosdatlan Morgin. És később miért halt ki ez a szokás? – tűnődött el Draco.

- Nem tudom, ez tényleg érdekes kérdés – esett gondolkodóba Hermione is.

- És itt van még egy érdekes kérdés: mi a FASZÉRT beszélgettek ti ketten varázslónevekről, amikor inkább Draco problémájára kellene megoldást találnunk? – kérdezte Harry magas hangon agitálva.

Dragon Tamer (Drarry) Where stories live. Discover now