Felelsz vagy mersz -II

7.6K 368 208
                                    

Lehet, hogy valami rosszat tettem

Ginny Weasleynél jobb barátot nem is kívánhatott volna magának az ember.
Miután Harry megosztotta vele kétségeit, miszerint Draco talán már nem is vonzódik hozzá, Ginny eszméletlenül felháborodott. Hogy tehet ilyet Draco? Itt van ez a magas, zöld szemű szexisten, azzal a cuki, kisfiús mosolyával, az imádnivaló kócos hajával, meg azzal a lélegzetelállító testtel, és...

Na jó, lehet hogy Ginny egy icipicit még mindig bele volt zúgva Harrybe.

De a lényeg, hogy Ginny most egy lány volt, küldetéssel. Egy küldetéssel, mely ma este így szólt: olyan féltékennyé tenni Draco Malfoyt, amennyire csak emberileg lehetséges.

Mire a játék megkezdődött, Ginny már majdnem a teljes szobát bejárta. Mindenkit beavatott, kivéve Ront, Hermionét, Seamust és Blaise-t. Mindenki mérhetetlenül dühös lett Dracóra, elvégre itt mégiscsak Harry Potterről volt szó, akit mindenki vonzónak talált, és mindenki akart volna belőle egy darabot. Tehát elképzelhetetlennek tartották, hogy esetleg a barátja érzései miatt kelljen aggódnia.

Mindenkinek elfacsarodott a szíve, amikor értesültek eme tragikus tényről, miszerint ezt az elragadó hőst egy ilyen rideg, elutasító baráttal verte meg a sors, aki nem bánik vele megfelelően. Nos, ez a rideg, elutasító barát ma este lakolni fog.

Mikor végre mindenki elhelyezkedett, Hermione elmagyarázta a játékszabályokat. A veritaserum egy hígabb változatát használták, hogy senki ne hazudhasson a „felelsz" választása esetén, és a „merést" is teljesíteni kellett, máskülönben egy átok sújtotta volna az illetőt, melyről Hermione nem volt hajlandó elárulni semmit. Persze mindenki emlékezett még Marietta Edgecombe-ra, aki a mai napig nem tudta eltűntetni az arcára került „ÁRULÓ" feliratot, így hát biztosra vették, hogy senki nem fog ellenkezni.

Harry meg aztán pláne nem. Muhahahaha.

Draco elhelyezkedett Harry mellett egy babzsákon, de azért annyira nem közel, hogy meg is érinthesse. Attól tartott, hogy most a kettejük közti legapróbb kontaktus is a végét jelentené, amúgy is hajszálon függő önuralmának. Harry egyszerűen annyira rémisztően jól nézett ki azokban a mugli ruhákban... Draco biztos volt benne, hogy ha csak egy újjal is hozzányúlna most, akkor megfeledkezne mindenről, és ott helyben rávetné magát.

Enyhe kíváncsiság lett úrrá rajta, ugyanis valamiért mindenki őt bámulta. Azt viszont nem vette észre, ahogy Harry hosszasan végigmérte, majd fájdalmasan felsóhajtott, mintha azt a tényt siratná, hogy Draco még csak meg sem akarja ölelni. Hallotta, hogy Lavender és Parvati valami olyasmit mond: „az a kis féreg, meg sem érinti", de fogalma sem volt, miről beszélhetnek.

- Nos, akkor kezdhetjük? – kérdezte Hermione izgatottan, miközben továbbra is mindenki Dracót fürkészte.

- Igen – felelte Ginny összehúzott szemmel. – Kezdjük.

És ahogy Draco ördögi vigyorokkal találta magát szemben, mégiscsak egyre jobban kezdte érdekelni, hogy mi a fene folyhat itt.

Lavender Brown részesült abban a kiváltságban, hogy megkezdhette a játékot. Körülnézett a szobában, végül kiválasztotta legjobb barátnőjét Parvatit.

- Parvati, felelsz vagy mersz?

- Felelek – mondta Parvati, és kortyolt egy kicsit a veritaserumból. Lavender gondolkodott kicsit, majd elmosolyodott.

Dragon Tamer (Drarry) Where stories live. Discover now