WOB - 49. Díl > Každá akce, vyvolává reakci [Part 2]

770 63 5
                                    

„Udělám to,“ pronesla Katie tiše, ale za to zvučně. Niall uhnul hlavou, aby na ni nemusel koukat. Ne proto, že by se mu protivila, ale proto, že sám tušil, že tohle bude obrovský zákrok do tohohle řádu.

„Já věděl, že přijdeš k rozumu, Mikaelsonová.“ Liam se usmál a pokývl hlavou k Zaynovi, který jako na pokyn, začal odcházet s místnosti i s Niallem, kterého dá se říci táhl za sebou. Katie spočinula pohledem na chlapcích.

„Co to děláš? Kam s ním jde? Jestli ti mám pomoct, tak Niall je má podmínka, jde taky!“ rozkřikla se zmateně na Liama, který se na ni koukal. Nakonec jen protočil oči.

„Nic se mu nestane, ale jen aby bylo mezi námi jasno. Podvedeš mě, nebo se o to jen pokusíš a nebude to jen ten blonďák, kdo zemře, rozumělas mi? Jak by se ti líbilo, kdybyste se tady sešli všichni? Ty, on, Marcel, Mina .. a hlavně Louis.“ Liam věděl, co se stane, když vysloví jeho jméno, ale i tak byl poměrně zaskočen, jak Katie vyprchala barva z obličeje. Na malý okamžik pocítil žárlivost.

Při vyslovení posledního jména, Katie zvedla pohled na Liama. Pokud by byla ochotná obětovat vše za záchranu Nialla, nikdy by nebyla ochotná ovšem obětovat právě jmenovaného chlapce.

Louis byl pro ni jako jediná a poslední naděje, když už vše vzdávala. Právě on byl důvod, proč se před měsíci vzbudila z komatu, do kterého ji poslal Liam se Zaynem. Už od prvního setkání ji to k němu táhlo a ona nechápala proč. Vždyť to byl typický frajírek školy, co šikanuje lidi a to nemluvně o tom, že šikanoval i svého mladšího bratra, a přesto si nemohla pomoct a cítila k němu něco jiného, než jen nenávist. Ne nadarmo se říká, že nenávist je tenká linii k lásce.

Katie znovu upřela pohled na hnědovlasého chlapce před sebou. „Nikdo další umřít nemusí. Pomůžu ti se dostat zpátky, i Zaynovi a hlavně – Niallovi.“ Když se zmínila o Zaynovi, všimla si, že v Liamově tváři se odrazilo pobavení. Jako první ji napadlo, zda vůbec do tohohle celého plánu patří i Zayn, ale nakonec si uvědomila, že jí je to naprosto jedno. Důležité je, aby se dostal ven Liam.

„Máš mé slovo, že projde i Niall.“ Zaslechla chlapcův hlas a jen přikývla.

„Takže, jak .. co mám udělat?“ zeptala se trochu zaskočeně, když na ni Liam už hezkých pár minut jen koukal a mlčel.

Bála se, že se jí vysměje, ale místo toho se vydal z místnosti pryč. U dveří se zastavil a otočil zpátky na ni. „Prvně musíme najít naše těla a pak se můžeme vrátit, samozřejmě poté, co zase odříkáš tu slavnou zaříkávačku.“

Katie se zamračila. „Niallovo tělo je v nemocnici, ale tvoje a Zaynovo? Li, jsi mrtvý už pár let, nemyslíš, že tě pohřbili rodiče už dávno?“

Jakmile to dořekla, Liam se na ni zamračil, až měla nutkání ustoupit nejmíň o pár metrů dozadu. Tohodle pohledu se bála.

„Tak jdeš, nebo budeš raději tady plývat časem?!“ ozval se naštvaným hlasem a vydal se pryč. Katie si oddechla, věděla, že by jí neublížil, přece jen to je právě ona, kdo je může dostat pryč, ale přesto z něho měla obrovský strach a respekt. Nechápala, že někdo jako je právě Liam býval kdysi její nejlepší přítel.

Zakroutila hlavou, aby z ní vyhnala všechny myšlenky a vzpomínky a rozeběhla se za chlapcem, který před ní měl obrovský náskok.

Když ho konečně dohnala, díky tomu, že se zastavil, Katie si všimla, že jetu i Niall a Zayn. Očima ho zkontrolovala, zda je celý a až pak se podívala na Liama. Ten jen ukázal na něco před nima. Katie chvíli trvalo, než jí došlo, co to tam je.

War Of Brothers (CZ)Where stories live. Discover now