Τι συμβαίνει οταν χρησιμοποιείς ληγμένα καλλυντικά

311 10 3
                                    

Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο στενάχωρο από το να τελειώνει το αγαπημένο μου make up foundation, ή το κονσίλερ σου – ή μάλλον μπορώ- να χρησιμοποιείς τα καλλυντικά ενώ έχουν λήξει!

Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω θα σου αλλάξουν σίγουρα την γνώμη.

Έχω ανακαλύψει όλα τα αρνητικά που μπορεί να επιφέρουν τα ληγμένα καλλυντικά στην επιδερμίδα και την υγεία σου. Αν θέλεις να ενημερωθείς και εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι scroll down και να τα δεις όλα.

Βλέπεις το παραπάνω σύμβολο; Βρίσκεται σε όλα τα καλλυντικά σου και δείχνει τους μήνες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού έχει ήδη ανοιχτεί

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

Βλέπεις το παραπάνω σύμβολο; Βρίσκεται σε όλα τα καλλυντικά σου και δείχνει τους μήνες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού έχει ήδη ανοιχτεί. Για να το υπολογίσεις σωστά, γράψε τον μήνα που αγόρασες ένα προϊόν για να ξέρεις για πόσο καιρό ακόμα μπορείς να το βάζεις στην επιδερμίδα σου.

Δες τους παρακάτω γενικούς κανόνες για τα καλλυντικά και πόσο καιρό μπορείς να τα έχεις στο νεσεσέρ σου:

3-6 μήνες:  mascara & eyeliner

Τα υγρά καλλυντικά ματιών είναι συχνός τρόπος να μολύνεις την ευαίσθητη περιοχή γύρω αλλά και μέσα στα μάτια.

Αυτό σημαίνει ότι μετά το άνοιγμα μιας μάσκαρας και υγρού eyeliner, έχεις μέχρι 6 μήνες για να τα χρησιμοποιείς πριν θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.

Δεν θέλεις να ξυπνήσεις ένα πρωί και να έχεις κόκκινα πρησμένα μάτια, ή ξαφνικά να αρχίσουν να τσούζουν τα μάτια σου μέχρι να δακρύσεις!

6-12 μήνες: make up foundations & κονσίλερ

Τα υγρά μέικ απ και τα κονσίλερ γενικά αντέχουν περισσότερο στο χρόνο από τις μάσκαρες και τα eyeliners. Για να μην μεταφερθούν βακτήρια στο πρόσωπο πρόσεχε να έχεις καθαρά χέρια και καθαρά σφουγγαράκια make up.

Το προτιμότερο είναι να τα πλένεις μετά από κάθε χρήση με απαλό καθαριστικό, ή να τα αφήνεις σε ζεστό νερό. Αν δεν έχεις χρόνο γι’αυτό, τότε μία φορά την εβδομάδα βρες μία ώρα να καθαρίσεις τα πινέλα μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια.

Συμβουλές και Τεστ για κορίτσια!! Wattys2022Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα