χειροποίητες Μάσκες ομορφιάς

414 37 4
                                    

Τι καλύτερο από το να εφαρμόζετε στο πρόσωπο, στο σώμα και στα μαλλιά σας κρέμες που φτιάχνετε οι ίδιες στο σπίτι σας και, μάλιστα, με φρούτα...

1)Με βερίκοκο για  την ξηροδερμία:

Μία από τις καλύτερες χειροποίητες κρέμες με φρούτα είναι η συγκεκριμένη, γι’ αυτό κι επιλέξα να την αναφέρω πρώτη. Είναι η απόλυτα φυσική συνταγή που συνιστώ τη λύση για την ενυδάτωση και βελτίωση της ξηρής επιδερμίδας του γυναικείου προσώπου.

Τι θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας από λάδι βερίκοκου
4 κουταλάκια του γλυκού από χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο.

Διαδικασία:

Σε μπεν μαρί, θερμαίνεται ελαφρώς τα έλαιά σας (έλαιο βερίκοκου, έλαιο ελιάς, σησαμέλαιο και αμυγδαλέλαιο) κι έπειτα προσθέτετε το χυμό από λεμόνι (είτε στύβετε λίγο λεμόνι είτε χρησιμοποιείτε τον έτοιμο χυμό λεμονιού). Αποσύρετε από τη φωτιά κι ανακατεύετε έως ότου το μείγμα κρυώσει. Εφαρμόζετε το μείγμα αυτό με τα λαδάκια στο πρόσωπο και στο λαιμό σας, σε μπόλικη ποσότητα, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις (μικρά χτυπηματάκια). Φροντίστε προηγουμένως να έχετε πλύνει το πρόσωπό σας έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκόνες στην επιδερμίδας σας και, ασφαλώς, να το έχετε ντεμακιγιάρει. Αφήνετε την κρέμα για 1 με 2 ώρες στο πρόσωπό σας μέχρι να απορροφηθεί καλά. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε ακόμη και καθημερινά.

2)Με καρότο για θρέψη κι ανανέωση του προσώπου:

Μία από τις καλύτερες χειροποίητες κρέμες με φρούτα συνιστά αυτή που έχει ως βασικά συστατικά της το καρότο και το μέλι. Θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα του γυναικείου προσώπου, ενώ συγχρόνως ανανεώνει τα κύτταρα καθιστώντας την πιο λαμπερή και νεανική.

Τι θα χρειαστείτε :

1 κουταλάκι του γλυκού από πολτό ή τρίμμα καρότου
1 κουταλάκι του γλυκού από μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο, αν μπορείτε να το βρείτε)
3 κάψουλες βιταμίνης Ε (τις βρίσκετε στο φαρμακείο, τις σπάτε και χρησιμοποιείτε το λαδάκι που περιέχουν)

Διαδικασία:

Τρίβετε ψιλό – ψιλό ή πολτοποιείτε λίγο φρέσκο καρότο. Σε ένα μπολάκι, ρίχνετε αυτό και προσθέτετε το (θυμαρίσιο) μέλι και το περιεχόμενο από τις κάψουλες βιταμίνης Ε. Ανακατεύετε πολύ καλά. Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, απλώνετε τη χειροποίητη κρέμα σε όλο το πρόσωπό σας, αποφεύγοντας φυσικά να καλύψετε τα μάτια και την περιοχή ακριβώς κάτω από αυτά.  Την αφήνετε να δράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά και κατόπιν ξεπλένετε με δροσερό νερό από τη βρύση. Επαναλαμβάνετε 1 έως 2 φορές την εβδομάδα.

Συμβουλές και Τεστ για κορίτσια!! Wattys2022Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα