Πώς να καταπολεμήσει τους πόνους της περιόδου

797 30 2
                                    

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, οι εποχές, οι καταστάσεις, οι άνθρωποι αλλάζουν (αλλάζουν;). και, κάθε, μα κάθε, μήνα, έρχεται αυτή -η πάρα πολύ ευχάριστη (ΝΟΤ)- ημέρα που αδιαθετείς.

Πόνος, (άρα) νεύρα, κακή διάθεση, άκυρα ξεσπάσματα, ο φίλος σου που σε εκνευρίζει επειδή κάνει το απονενοημένο να ξεστομίσει το (τραγικό) "Περίοδο έχεις;", λιγούρες οι οποίες σε κάνουν να θέλεις να κατεβάσεις ένα ολόκληρο παγωτατζίδικο και αυτά είναι μόνο μερικά από  τα δεινά που εμπλουτίζουν τη ζωή σου κάθε φορά στην περίοδο σου. 

1. Bάλε θερμοφόρα στην κοιλιά σου 
Μπορεί να ακούγεται σαν συμβουλή που θα σου έδινε η γιαγιά σου, αλλά -πίστεψε μας- λειτουργεί. Ειδικά για την πρώτη (ή και τη δεύτερη) μέρα που υποφέρεις από τους πόνους, το να κρατάς ζεστή την περιοχή της κοιλιάς είναι βάλσαμο. Η θερμότητα μπορεί να αυξάνει τη ροή του αίματος, αλλά παράλληλα "μαλακώνει" τις κράμπες και λειτοργεί κάτι παραπάνω από καταπραυντικά.  

2. Περιόρισε τον καφέ
Το ξέρουμε πως ακούγεται βάναυσο (ειδικά όταν είσαι σε διάθεση "θέλω να γίνω ένα με το κρεβάτι μου"), αλλά αν το καταφέρεις, θα ανταμειφθείς. Η καφεΐνη, πολλές φορές, δημιουργεί κατακράτηση υγρών και αυξάνει τόσο το πρήξιμο,όσο και τις ανυπόφορες κράμπες. Και δεν είπαμε να μην πιεις καφέ. Είπαμε να πιεις έναν αντί για τρεις. 

3

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

3. Πήγαινε για τρέξιμο (ή έστω για έναν περίπατο)
Εδώ δεν πας στα καλά σου, θα μας πεις. Τώρα που είσαι και διπλωμένη στα δύο θα φορέσεις τα αθλητικά σου; Ναι, ξέρουμε. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις, ΑΛΛΑ δώσε βάση. Όταν γυμνάζεσαι το σώμα σου απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενη. Αυτές, εκτός από την ευφορία που φέρνουν, καταπολεμούν τις προσταγλανδίνες (άκου όνομα), δηλαδή τις ορμόνες που είναι η αίτια για αυτούς τους ανυπόφορους πόνους. Για να το κάνεις πιο εύκολο, μισή ώρα πριν ξεχυθείς στους δρόμους, πάρε κι ένα παυσίπονο.

Συμβουλές και Τεστ για κορίτσια!! Wattys2022Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα