Φτιάξε μόνη σου τo homemade lip balm με κακάο και μέντα που θα λατρέψεις

180 9 0
                                    

  Να το φας ή να το φορέσεις; Ιδού το μεγάλο δίλημμα.

Το υπέροχο αυτό lip balm με τη μοναδική γεύση και την υφή που θυμίζει πανάκριβο καλλυντικό πολυδιαφημισμένης εταιρείας δε μπορεί να μην το λατρέψεις. Αυτό ακριβώς έκαναν, άλλωστε, εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο μόλις η συνταγή του αποκαλύφθηκε.

Πρόκειται για ένα ενυδατικό balm για τα χείλη από βούτυρο, κακάο, λάδι καρύδας και μέντα που «θρέφει» ακόμα και τα πιο σκασμένα χείλη, αφήνοντας τα απαλά και… λαχταριστά.

Εσύ δεν θα μπεις στον πειρασμό να το δοκιμάσεις;

Θα χρειαστείς μόλις λίγα λεπτά για να το φτιάξεις μόνη σου στην κουζίνα του σπιτιού σου ξοδεύοντας, μάλιστα, ελάχιστα χρήματα.

Τα υλικά μας

1/4 φλιτζ. βούτυρο και κακάο1/4 φλιτζ. κερί από μέλισσες1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μένταςΠλαστικά ή γυάλινα μικρά βαζάκια

Εκτέλεση

Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τρεις κουταλιές της σούπας νερό. Βάζουμε το μπολ μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα με ελάχιστο νερό μέσα την οποία τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά στο μάτι της κουζίνας.

Μόλις το νερό της κατσαρόλας ξεκινήσει να ατμίζει, ρίχνουμε στο μεταλλικό μπολ το βούτυρο, το κακάο, το κερί και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι τα υλικά μας να λιώσουν και το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Προσθέτουμε το έλαιο μέντας και ανακατεύουμε ξανά.

Όσο το μείγμα μας είναι ακόμα ζεστό, το ρίχνουμε προσεκτικά με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού στα βαζάκια μας και αφήνουμε να κρυώσει πριν τα σφραγίσουμε. Σκεπάζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να μην πέσει κάτι μέσα.

Μόλις το lip balm μας αποκτήσει στερεή μορφή, σφραγίζουμε.

Το προϊόν μας είναι έτοιμο!

Συμβουλές και Τεστ για κορίτσια!! Wattys2022Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα