Πολλά Λάθη Κάνουμε Κατά Την διάρκεια Του Ύπνου Καταστρεφοντας Την Επιδερμίδα

198 12 0
                                    

Ο ύπνος  είναι το μεγαλύτερο δώρο που μια γυναίκα μπορεί να χαρίσει στο δέρμα της. Κατά τη διάρκειά του, πραγματοποιείται η ανάπλαση των κυττάρων, με εμάς τις ίδιες να ξυπνάμε φρέσκες και λαμπερές κάθε φορά που απολαμβάνουμε και χορταίνουμε την ξεκούρασή μας.

Να που, όμως, ο ύπνος κρύβει μερικές πολύ «πονηρές» παγίδες που μπορούν να επηρεάσουν πολύ αρνητικά την κατάσταση του δέρματος του προσώπου μας. Παγίδες, μέσα στις οποίες πέφτουμε πολύ συχνά κυρίως λόγω κούρασης ή… βαρεμάρας (ντροπής μας!) παρά λόγω άγνοιας.

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που αφορούν στον τρόπο που αντιμετωπίζεις το δέρμα σου πριν ή κατά τη διάρκεια του ύπνου;

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε.

Δεν ξεβάφεσαι

«Έγκλημα», θα σου πει ένας δερματολόγος. Όπως ανέφερα κατά τη διάρκεια του ύπνου, μαζί με εσένα ξεκουράζεται και το δέρμα σου, καθώς την ώρα αυτή πραγματοποιείται η ανάπλαση κυττάρων που δίνει ζωή στο πρόσωπό σου.

Οι φραγμένοι από το μακιγιάζ πόροι και όλα τα μικρόβια που έχουν βρει καταφύγιο στην επιφάνεια του προσώπου σου, εμποδίζουν την αναζωογονητική αυτή διαδικασία, με αποτέλεσμα εσύ η ίδια να σαμποτάρεις την ομορφιά σου. Για να μη μιλήσουμε για όλους τους βλαβερούς μικροοργανισμούς που μεταφέρεις στο μαξιλάρι σου.

Δεν φοράς την ενυδατική σου

Σα να λέμε «δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου». Αποτέλεσμα; Πρόσωπο που «τραβάει» και σου δίνει την αίσθηση της ξηρότητας.

Η κατάλληλη για το πρόσωπό σου κρέμα, θα βοηθήσει το δέρμα σου να πάρει τα στοιχεία που χρειάζεται και να αποκτήσει την υγρασία που χρειάζεται. Επιπλέον,  θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις λαμπερή, μυρωδάτη και με πολύ απαλό πρόσωπο.

Αμελείς τη συχνή αλλαγή της μαξιλαροθήκης σου

Πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μαξιλαροθήκη μας θα πρέπει να αλλάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στο πρόσωπό μας όσο τον δυνατόν μικρότερη έκθεση στα μικρόβια.

Μικροοργανισμοί από το πρόσωπό σου αλλά και από τη σκόνη ή την ατμόσφαιρα του δωματίου σου θα «φωλιάσουν» στο μαξιλάρι σου και θα μεταφερθούν ξανά στο δέρμα του προσώπου σου με κίνδυνο να το μολύνουν. Όχι, τα σπυράκια που εμφανίζονται δεν είναι τυχαία! Φρόντισε να αλλάζεις τακτικά τη μαξιλαροθήκη σου και –φυσικά- να μην αφήνεις κανέναν άλλο να βάζει σε αυτή το δικό του πρόσωπο.

Τι πρέπει να κάνεις τελικά;

Πρώτα απ’ όλα, πριν πέσεις στο κρεβάτι σου, επιβάλλεται να έχεις καθαρίσει σχολαστικά το πρόσωπό σου. Φρόντισε να εφαρμόσεις την κρέμα νυκτός σου και να μην ξεχνάς να προσέχεις τα υφάσματα (μαξιλαροθήκες σεντόνια, πάπλωμα) με τα οποία αυτό έρχεται σε επαφή.

Η καθαριότητα είναι το παν.

Συμβουλές και Τεστ για κορίτσια!! Wattys2022Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα