Όσα Τον Ξενερώνουν Στο Πρώτο Ραντεβού

251 13 1
                                    

Εσύ πόσα από αυτά κάνεις;

Πρώτα ραντεβού.

Είναι κάτι από το οποίο όλες οι σχέσεις πρέπει να περάσουν. Και παρ'όλο που θα έπρεπε πάντα το σημαντικότερο σε αυτά είναι να περάσετε καλά, υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια που κρύβεται πίσω: Τα πρώτα ραντεβού είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να "τεστάρετε" ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. 

Και μάλιστα, είναι κάτι στο οποίο οι άντρες επικεντρώνονται πολύ.

1. Το να δίνεις βαρετές απαντήσεις σε ερωτήσεις

Εκείνος σε ρωτάει ποιο είναι το μεγαλύτερο σου πάθος και εσύ απαντάς λέγοντας "Δε ξέρω". Σε ρωτάει τι σπουδάζεις  και εσύ δίνεις μια μονολεκτική απάντηση, του τύπου "μαθηματικος". Προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τα χόμπυ σου και εσύ λες "εεε..μ'αρέσει να βλέπω Netflix".

Πρόκειται ίσως για το πιο κοινό παράπονο των αντρών στα ραντεβού. Αν εσύ αδυνατείς να πεις μια ενδιαφέρουσα ιστορία, να ενθουσιαστείς για τη δουλειά ή τα χόμπυ σου, να μιλήσεις για κάτι που μαθαίνεις αυτόν τον καιρό, το πιο πιθανό είναι να αρχίσει να κοιτάει το ρολόι του και να ψάχνει μια δικαιολογία να φύγει. 

2. Η αγένεια

Το να μην λες "ευχαριστώ" στο προσωπικό του μαγαζιού, το να μιλάς με το στόμα σου γεμάτο, το να μιλάς και να βρίζεις δυνατά είναι όλα σημάδια αγένειας και όλα είναι σίγουρο πως θα ξενερώσουν έναν άντρα.

Το να μην έχει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος τρόπους είναι αδικαιολόγητο. Μπορεί αυτές οι μικρές συμπεριφορές να σου φαίνοται ως δεδομένα και προφανή λάθη, αλλά σίγουρα θα βρισκόσουν προ εκπλήξεως αν μάθαινες πόσες γυναίκες τις κάνουν. 

3. Η έλλειψη προσπάθειας στην εμφάνιση

Δε χρειάζεται να εμφανιστείς με μαλλιά κομμωτηρίου, τα ακριβότερα ρούχα και υπερβολικό μακιγιάζ. Οι άντρες όμως πάντοτε προσέχουν αν έχεις (ή αν δεν έχεις) καταβάλει προσπάθεια για να τους εντυπωσιάσεις με την εμφάνιση σου.

4. Το να μένεις ψυχρή απέναντι σε οτιδήποτε κάνει

Το όλο νόημα του πρώτου ραντεβού είναι να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Αυτό σημαίνει ότι αν αναφερθεί σε εκείνο που τον παθιάζει, καλό θα είναι να του δείξεις την υποστήριξη σου. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν άντρα  από το να μιλάει για κάτι που πραγματικά αγαπά και μια γυναίκα να τον κοιτάει αδιάφορα, δείχνοντας πως δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον να ακούσει περισσότερα για αυτό. 

Εξάλου, αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου να ακούσεις για τα ενδιαφέροντα του, ίσως δεν είναι καλή ιδέα να βγαίνεις μαζί του. 

5. Τα συναισθηματικά φορτία

Μην αναφερθείς στον πρώην σου. Μη μιλήσεις για ψυχολογικά τραύματα του παρελθόντος σου ή για τις ανασφάλειες που έχεις για το σώμα σου. Μπορεί να πρόκειται για ένα κομμάτι του εαυτού σου, αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι πως απέναντι σου έχεις έναν άντρα που μόλις γνώρισες. 

Το πιο πιθανό είναι ότι δε θέλει να γνωρίζει -τουλάχιστον προς το παρόν - τα μεγαλύτερα σου προβλήματα. Τα πρώτα ραντεβού είναι προτιμότερο να είναι πιο διασκεδαστικά και ως στόχο να έχουν να ανακαλύψετε αν υπάρχει πραγματική έλξη μεταξύ σας.

Όπως τονίζει ο Hussey, αυτό δε σημαίνει πως δε θα πρέπει να κάνετε βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις. Θα ήταν καλύτερο όμως να μιλήσετε για οτιδήποτε που μαρτυράει πως κουβαλάς "συναισθηματικό φορτίο".

Εάν όλα πάνε καλά, θα έρθει η κατάλληλη στιγμή για να τα συζητήσετε, αν όντως είναι σημαντικά για εσένα.

6. Η έλλειψη χιούμορ

Αν εκείνος δε διαθέτει καμία αίσθηση του χιούμορ, μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Αν όμως βλέπεις ότι είναι ευδιάθετος και προσπαθεί να σε κάνει να χαλαρώσεις και να κάνει χιουμοριστικά σχόλια, μην τον προσγειώσεις απότομα. 

7. Η αυστηρή κριτική 

Είσαι ευφυής και φιλόδοξη; Τέλεια. 

Αυτό που θα πρέπει όμως να προσέξεις έιναι το να αρχίσεις να φέρεσαι ως ανώτερα ή να ξεκινήσεις παιχνίδια ισχύος στα οποία θα προσπαθείς να επιδείξεις το πόσο ψηλά έχεις φτάσει  ή να τον προσγειώνεις όταν μιλάει για τα σχέδια και τα όνειρα του. 

Οι άντρες έλκονται από γυναίκες που τους ενθαρρύνουν και τους υποστηρίζουν, οπότε αν σε ενδιαφέρει πραγματικά, εκδήλωσε τη χαρά σου για τις φιλοδοξίες του.  

8. Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Μπορεί να είσαι υπερβολικά ντροπαλή και να φαίνεται σα να φοβάσαι να πεις το οτιδήποτε. Ή να απολογείσαι συνεχώς ενώ δε χρειάζεται. Ή να αναφέρεις ασταμάτητα μέρη του σώματος σου που δε σου αρέσουν. 

Το να μειώνεις συνεχώς τον εαυτό σου είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που ξενερώνει έναν άντρα, γιατί τον κάνει να αισθάνεται πως κέρδισε το δεύτερο βραβείο, όχι το πρώτο. Και δεν είναι σίγουρα σέξι για εκείνον να πρέπει συνεχώς να σε επιβεβαιώνει λέγοντας σου πως εισαι μια χαρά.

Συμβουλές και Τεστ για κορίτσια!! Wattys2022Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα