Συμβουλές για μακιγιάζ!!

526 39 17
                                    

Υπάρχουν πολλά κόριτσια εκεί έξω που δεν ξέρουν τίποτα σχετικά με το μακιγιάζ γι'αυτό το λόγο αποφάσισα να γράψω αυτό το κεφάλαιο σχετικά με το μακιγιάζ.

Πώς πρέπει να διαλέγω make-up;
Για να διαλέξεις τη βάση, πρέπει να λάβεις υπόψη το είδος της επιδερμίδας σου, δηλαδή αν είναι λιπαρή, κανονική ή ξηρή. Στην αγορά υπάρχουν make-up κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος, που συνήθως αναγράφεται στη συσκευασία.
Το χρώμα το επιλέγεις βάσει του φυσικού τόνου της επιδερμίδας. Δοκιμάζεις λίγο στο σαγόνι και το «σβήνεις» προς το λαιμό και προς το πρόσωπο. Αν γίνεται «ένα» με την επιδερμίδα, η επιλογή είναι σωστή.
Οι μορφές του make-up που μπορείς να διαλέξεις είναι κόμπακτ ή υγρό. Το υγρό απλώνεται πολύ εύκολα με τα δάχτυλα ή με το ειδικό πινελάκι και έχει τέλεια εφαρμογή, γίνεται «ένα» με το δέρμα με λίγες μόνο κινήσεις. Το κόμπακτ, από την άλλη μεριά, είναι πιο πρακτικό, αφού μπορείς να το έχεις συνέχεια μαζί σου και να το εφαρμόζεις με το σφουγγαράκι που περιέχει συνήθως η συσκευασία. Χρειάζεται μικρή ποσότητα και προσεκτικό άπλωμα στο δέρμα, για να μην αφήσει υπολείμματα.

Πώς θα καλύψω τους μαύρους κύκλους;
Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, χρησιμοποίησε ένα αρκετά καλυπτικό concealer στον τόνο του make-up (όχι πιο ανοιχτό, γιατί θα γκριζάρει). Μπορείς να αποχρωματίσεις πρώτα τους μαύρους κύκλους με make-up και έπειτα να περάσεις από πάνω το concealer. Για να έχεις τη σωστή κάλυψη, πρέπει να το «δουλεύεις» ταμποναριστά πάνω στην επιδερμίδα και όχι να το τρίβεις.

Να διαλέξω ρουζ σε σκόνη ή σε υγρή μορφή; Ποια είναι, τελικά, η σωστή εφαρμογή του ρουζ;
• Και το ρουζ το επιλέγεις με βάση το δέρμα. Για λιπαρό δέρμα προτείνω το ρουζ σε μορφή σκόνης, ενώ για κανονικό προς ξηρό το κρεμώδες. Έτσι, θα έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και με μεγάλη διάρκεια.
• Το ρουζ θα πρέπει να μπαίνει ακριβώς πάνω στα «μήλα», εάν έχει ζωηρό χρώμα, όπως το ροζ ή το πορτοκαλί. Εάν είναι σε καφέ ή μπρονζέ απόχρωση, πρέπει να μπει ακριβώς κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών και να το «δουλεύεις» προς τα πάνω ώστε να σχηματιστούν «γωνίες» στο πρόσωπο.

Πρέπει να βάφομαι με συγκεκριμένη σειρά;
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για τη σειρά που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα στο μακιγιάζ, υπάρχει όμως μια λογική. Δηλαδή, πρώτα βάζεις την ενυδατική κρέμα, μετά το make-up, το concealer όπου χρειάζεται, την πούδρα και έπειτα ασχολείσαι με τις άλλες λεπτομέρειες σε μάτια, φρύδια, μάγουλα και χείλη.

Συμβουλές και Τεστ για κορίτσια!! Wattys2022Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα