XIII Kayıp Ruh

176 49 6
                                    

Daha önce XIII Kayıp Ruh sizlere ne ifade ediyor diye sormuştum.

X ~ 10 + Bilinmeyen

I ~ 1, II ~ 2, III ~ 3

1) X Matematikte bilinmeyen için kullanılan bir harftir. Burada X, kitabın en başından beri bahsedilen laneti temsil ediyor. Buradan çıkartmamız gereken sonuç Elame'nin ve Lema'nın cadı olduklarını bilmeleriydi. Yani cadılık onların lanetiydi ve yüzük güçlerinin kontrolünü sağlayan tek nesneydi. 

X aynı zamanda roma rakamıyla on demek. Burada 10 sayısı 10. ruhu temsil etmekte. Hatırlayacağınız gibi 10. ve 9. ruhlar Lema'nın ruhunu 13'e bölmüştü. Çünkü Lema'nın ruhuna sahip olmayan kız kardeş onların bu savaşta karşı karşıya kalacağını biliyordu. 

2) Üç sayısının roma rakamıyla yazılışı III'dir. Kitapta bahsedilen lanetten etkilenen üç karakterin temsili olarak X harfinin yanında yer almakta. Bu üç kişi Karan, Lema ve Elame'dir.

X ( 10+bilinmeyen ) ve III ( Üç ) yan yana yazıldığında ( XIII ) 13 sayısı oluşmakta. Yani kitabımızın ana ismi XIII'dir.

3) Kayıp Ruh'u incelemeye başlayabiliriz. Kitapta dikkat çeken bir diğer ayrıntı, Elame ve Lema'ya ne oldu? Sizlere şu sözleri hatırlatırım " Birinden biri kendi kardeşinin katili, diğerinin aşk. " Yani İlk ölen kişi ilk kayıp ruh oluyor. Bunu da kitabın sonuna ulaşanlar büyük ihtimalle anlamıştır. Kayıp Ruh Lema.

4) XIII ve Kayıp Ruh'u bu sefer yan yana yazıyoruz. Yani kitapta bahsedilen 13 kayıp ruh görsel bir farkla kitabın ana ismi gibi görünmesini sağlıyor. Böylece ufak bir yanılgı yaratmış oluyor.

Bilenmeyen+10. ruh, üç karakter, kayıp bir ruh ve 13 kayıp ruh sadece bu kadarla sınırlı değil. 

5) Son olarak biraz önce bahsettiğim bu ufak yanılgı bir şeyin daha temsili. 

13. ruh sonuncu olandı, ama Azelya'nın tavan arasında gördüğü ilk ruh kaçıncısıydı? Bahsedilen 13 ruh'u kurtarman gerek sözünden direk kapıldığımız izlenim ruhun sonuncu olduğu yönünde.  Yani 13. kayıp ruhu da temsil etmekte. Bu kişi ayrıntılara dikkat eden kişilerinde tahmin ettiği gibi, Azelya.

Kitabın adı dikkatli bir şekilde incelendiğinde içerinde geçen 5 durumu kaleme almakta.

X ~ Bilinmeyen yani cadılık laneti + 10 ve 9. ruhların Lema'nın ruhunu tekrar parçalaması

III ~ Lanetten etkilenen üç kişi: Karan, Lema ve Elame

Kayıp Ruh ~  İlk kayıp Elame.

XIII Kayıp Ruh ~ 13 kayıp ruh

XIII - Kayıp Ruh ~ 13. Ruh yani Azelye

Kitap hakkında sormak istediğiniz bir soru varsa yorum bırakmanız yeterli.

Vote vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın.

Takipte kaldığınız için teşekkürler.

:)

XIII Kayıp RuhWhere stories live. Discover now