Volfira

108 9 2
                                    

Byli jsme na Cybertronu teprve den a už jsem cítila, že se blíží probuzení srdce. Šla jsem ke studni Prajisker, abych se uklidnila. Od té doby se toto místo stalo mým místem klidu.

"Co se to děje," zeptala jsem se a nemyslela tím fakt, že zářím. Volfira žije, musíš se vrátit, tohle mi znělo pořád v hlavě. "Kveno," otočila jsem se, abych viděla Optima, "jsi v pořádku?"

"Jasně," odpověděla jsem, aniž bych se mu dívala do optik. "Je na tobě vidět, že v pořádku nejsi, takže," řekl a zvedl mě. "Nevím co mám dělat," řekla jsem, "Volfira žije, ale já nevím jak se tam dostat."

Byla jsem dosti sklíčená a on to na mně poznal nejlíp. "Co se stane, když se na Volfiru nedostaneš včas," zeptal se a já popřemýšlela, "nemám páru. Srdce Volfiry zvolí novou královnu a pravděpodobně se Matrix přesune do ní."

"Optime," ozvalo se za námi. Běžel k nám Bumblebee a vypadal udýchaně. "Co se děje Bee," zeptala jsem se, když k nám dorazil.

"Blíží se k Cybertronu nějaký modul, ale nikdo z nás ho nepoznává," řekl a s Optimem jsme se na sebe podívali. Bez řečí jsme se shodli a běželi to prozkoumat.

"Támhle přistál," řekl Ultra Magnus, když jsme se k nim dostali. Podívali jsme se na ten modul, ale neměl žádný znak. "Divný, mám pocit jako bych ho znala," zamumlala jsem.

Došli jsme k němu a z něj vylezl muž. Podíval se na mne a řekl: "takže měli pravdu, z Volfiry se nelze dostat." Cože? "Už nejsi na Volfiře," řekla jsem a snažila se držet údiv na uzdě.

"A kde teda," zeptal se. "Na Cybertronu," odpověděl za mne Dan. Oba si nás prohlédl a pak se zeptal: "a vy jste kdo?" "Jsem Dan a to je Kvena," odpověděl mu, "a ty jsi?"

"Conor," odpověděl a pak mu asi něco došlo, protože se zeptal: "vy jste princezna Kvena?" Přikývla jsem. On se chtěl zřejmě uklonit, ale nějak mu to nevyšlo.

"Žádné uklánění," řekla jsem a on přikývl. Bohužel si pak musel všimnout Autobotů. Odstrčil mě a vykřikl: "vy stvůry, ani tady od Vás nemám pokoj. Odstupte nebo budete litovat." 

 Jeho reakce mě vyděsila, ale rychle jsme si z Danem stoupli před něj a řekli: "oni nejsou zlí, tihle jsou na naší straně." Conor se na nás podíval překvapeně, ale pak přikývl.

"Pověz nám, co se stalo na Volfiře," řekl Dan. Conor se podíval na Autoboty podezíravě, ale sedl si a začal vyprávět.

"Po vašem zmizení a nalezení mrtvých těl krále a královny se vlády ujala rada. Vrchní rádce Darrell začal vládnout pevnou rukou, zvýšil daně a všichni, kdo neplatí uvrhne bez slitování do vězení."

Na Darella jsem si vzpomínala, snažil se zařídit, aby si moje sestra vzala jeho syna a nebo se mne pokusil zavraždit. I boti poslouchali.

"Myslel, že když získá trůn pro svého syna, bude vládnout. Jenže se objevila stará legenda, tudíž se jeho plány změnili."

"Jaká legenda," zeptal se Bulkhead. Popřemýšlela jsem a pak jsem řekla: "legenda, která se vztahuje ke čtrnácté královně."

Ta legenda zní: až čtrnáctá královna na trůn usedne, tak její vláda rozhodne. Chudoba či bohatství, to na jejich bedrech leží.

"Podle té legendy se řídí celé království, ale nechápu proč se objevilo zrovna teď," řekla jsem a Conor mi odpověděl: "To vy jste měla být čtrnáctá královna." "Cože," vyděsila jsem se.

"Ano, srdce se má objevit za dva dny v trůnním sále, tehdy se rozhodne kdo nastoupí na trůn vaší matky," skončil. 

"Takže musíme Kvenu dostat do dvou dnů na Volfiru, do korunovačního sálu," ozval se Optimus a mne vyděsil, protože jsem zapomněla, že tu je.

TFP - Spojení tří světůKde žijí příběhy. Začni objevovat