Hrozba v oblacích

98 7 3
                                    

Bulkhead nám vyprávěl, jak zničil pohonné jádro. Miko to přirovnala k rockerům, kteří rozmlátili hotelový pokoj.

Arcee nám řekla: "měli bychom udeřit hned dokud jsou zranitelní." "Megatronova loď sice nemůže létat," říkal Ratchet, "ale nezapomínejme, že jsme stále silně přečísleni.

Navíc teď, když se k němu přidalo ještě hejno Insecticonů." Agent Fowler navrhl: "možná bychom měli povolat letecký útok."

"Nebo právě nadešel čas na radikálnější řešení agente Fowlere," oznámil Optimus a s Ratchetem šli pro vysavač jisker.

Najednou jsme zachytili signál temného Energonu. Autoboti se chystali na cestu, když agent Fowler poznamenal, že by měl jet taky.

Po pár minutách jsem ucítila něco, co mi nedávalo smysl. Jakmile se vrátili, Ratchet nám řekl, že jsou naživu, ale jsou ve stázi.

Agent Fowler nám oznámil: "coni právě přelétají přes Atlantik, míří přímo na Ameriku." "Počkat, víme, kde jsou," zeptal se Jack. Raf se taky zeptal: "proč se nemazkují jako obvykle?"

"Nic s toho nedává žádný smysl," poznamenal Fowler, "měli nás v zaměřovači, ale z ničeho nic odlétli."

Nerozuměli jsme tomu a Jack poznamenal, že jestli není loď maskovaná, je možné, že má otevřený komunikační kanál.

"Jistě, jistě," řekl Ratchet, "a co navrhuješ, mám snad Megatronovi zavolat a zeptat se, co se to tam děje?"

Všichni jsme pokrčili rameny a já poznamenala: "třeba." Ratchet zavolal Megatronovi, ale vzala to loď. Řekla nám, že jestli bude nějaký Cybertroňan bránit v misi nejvyšší priority, bude zmrazen, pak zavěsil.

"To zavěsil, nezdvořák," postěžovala si Miko. Agent Fowler jí řekl: "nezdvořák, léta tu vesmírná loď, která zbírá Decepticonské zbraně hromadného ničení."

"Obří bitevní loď plná zmražených Decepticonů," řekl Jack. "No a," zeptal se agent Fowler. Jack pokračoval: "to může být naše jediná šance jak získat Iaconskou databázi,..." "...aby ji Optimus dešifroval," dopověděl Raf.

Ratchet řekl: "geniální, vydám se na Decepticonskou loď." "To už není geniální," poznamenala jsem, "viděl jsi jak dopadli Decepticoni," pokračoval Raf: "a pravděpodobně i s Megatronem," a nakonec Miko: "a taky s týmem Prime."

Agent Fowler poznamenal, že jeho ta loď měla přímo na mušce a pořád je tu. Všem nám došlo, že loď lidi nevidí. Ratchet rozhodl, že na loď půjde agent Fowler.

Raf řekl: "potřebuje technickou podporu," Miko zase, že potřebuje zálohu a já, že potřebuje ochranu.

Takže na loď jsme šli všichni. Po chvíli jsme narazili na Knock Outa, jak je zmrzlý. Miko řekla: "skvělý, Knock Out je K.O."

"Hele," všiml si Raf, "loď už rozluštila dvě sady souřadnic," jakmile se objevila další sada, řekl: "tři." Agent Fowler s Rafem zapojili přenosný disk a databáze se začala stahovat.

Jack se divil, že loď míří na Manhattan. Raf odpověděl: "protože tam ukazují první souřadnice." "Co by, ale relikvie dělali v New Yorku," zeptal se agent Fowler.

Ratchet mu odpověděl: "záchranné moduly přistáli na Zemi hodně dávno agente Fowlere. Dávno předtím než nad nimi vyrostlo město."

"Pokud se k nim bude chtít dostat," poznamenal Jack, "musí letět skrz budovy." To nás dostalo.

Agent Fowler chtěl loď přesměrovat, ale jakmile to zkusil, dostal od lodi elektronickou ránu a zřítil se na zem. Loď začala hledat vetřelce a naštěstí nás neviděla.

Problém byl v tom, že jakmile rozšíří vyhledávací parametry, jsme v pytli. Ratchet chtěl pro nás poslat most, ale Jack mu na to řekl: "ne. V New Yorku jsou ohroženi miliony lidí, a kromě nás čtyř s tím nikdo nic nesvede."

"Tohle je nad vaše síly Jacku," přiznal Ratchet, "ten signál a zázračně rychlá oprava, vše ukazuje na to, že Megatron použil k opravě temný energon."

Jack ho zastavil a řekl: "tak počkat, pokud je ta loď napájena temným energonem, mohli bychom ho odpojit." Ratchet s Jackem souhlasil, a tak nás poslal do pohonného jádra.

Když jsme se tam dostali, došlo nám, že to zkoušel i Megatron. Ratchet nám řekl, že přepnout ovládání energonového pohonu, musí být provedeno jen ručně.

Všichni čtyři jsme na raz řekli: "ručně!" Jack vylezl na Megatrona, dostal se k páce, ale nešlo mu to, tak jsem letěla mu pomoct.

Naneštěstí si nás loď všimla a zaútočila na Miko a Rafa. Jack odlákal "ruku", ta vrazila do Megatrona. Ten se zřítil na zem a s tím přepnul ovládání.

Bohužel se všichni začali probouzet, a tak jsme vzali nohy na ramena. Jakmile jsme se dostali k počítači, ve kterém byl zapojený přenosný disk, zjistili jsme, že se stáhli jenom čtyři souřadnice.

Raf s Miko vzali agenta Fowlera a prošli s ním mostem, my s Jackem jsme šli pro disk. Pokusili jsme se ho vyndat, ale mezitim se probral Knock Out.

"Jacku," řekla jsem. Jack se otočil a oba jsme začali couvat. "A teď řekněte A," řekl nám Knock Out. "Tihle dva už svého doktora maj," oznámil Ratchet a dal Knock Outovi pěstí do obličeje. Ten se zhroutil.

"Já letím," řekla jsem Ratchetovi, když bral Jacka a disk. Proletěla jsem mostem a Ratchet běžel za mnou. Na základně jsem si sedla Optimovi na rameno a zůstala tam.

Boti rozhodli, že musíme najít všechny relikvie, aby nepadly do rukou Decepticonům.

Další díl jen pro Vás, a to jsem si myslela, že ho nestihnu vydat. Snad se Vám líbil.

TFP - Spojení tří světůKde žijí příběhy. Začni objevovat