Darkmount, Nevada

94 10 2
                                    

"Smokescreene," otočila jsem se na něj, jakmile jsem sebrala síly, "musíme Optima najít. Cítím, že žije." "Dobře," odpověděl a šli jsme hledat.

Nemuseli jsme tak činit dlouho a už jsme se snažili dostat Optima do úkrytu. Uvnitř jedné hory byl prostor, kde jsme ho mohli položit a nemačkali jsme se.

"Jste zraněný," řekl Smokescreen, "ale věřím, že to nebude tak zlé." Optimus se snažil pohnout, ale Smoke řekl: "ne, nehýbejte se, uvolněte se. Musíte nabrat sílu, postarám se o Vás."

"A já mu pomůžu," ozvala jsem se, přiletěla blíž a pokračovala jsem: "Smokescreene, potřebujeme energon." Dala jsem Optimovi polovinu své energie, i když jsem sama měla nouzi.

Smokescreen se rozhodl, že u Optima počká a já zkusím najít energon v podzemí. Vyletěla jsem a začala hledat, ale musela jsem dávat pozor na cony. Hledala jsem energon, který nebyl v Decepticonské pevnosti. V půli hledání jsem se rozhodla vydat zpátky.

Když jsem se vrátila, zjistila jsem, že Smokescreen říká, co se stalo na základně: "...ale nešlo to, nemohli jsme Vás nechat samotného proti celé armádě, a tak jsme se vrátili. Jenže pak to bouchlo a celá základna se zhroutila. Kvena Vás našla a společně jsme Vás osvobodili než se k vám coni dostali. Díky měniči, který se mi v tom šíleném zmatku na Cybertronu podařilo sebrat."

Přiletěla jsem k němu a řekla jsem: "porušili jsme rozkaz. Jsme v bezpečí, ale hluboko, bez signálu a bez energonu," Smokescreen mi skočil do řeči: "musím zpátky na povrch a najít Ratcheta."

"To je zbytečné," řekl Optimus. "Cože," zeptala jsem se a Smokescreen se zeptal: "co to říkáte? Ratchet Vás dát zase dohromady. Optime?" Věděla jsem, že síly mu docházejí, čím dál rychleji. Když se setmělo, šla jsem se projít. Vím, že to zní divně, ale potřebovala jsem si vyčistit hlavu.

Byl úplněk, a mně to připomnělo mámu. "Ach mami," povzdechla jsem si, "kéž bys tu byla a poradila mi, co mám dělat. Chybíš mi. Vždycky si říkala, že když budeme se sestrou potřebovat, tak ať to řekneme měsíci, který bude v úplňku a nebo v novu. Potřebuji poradit, nevím jak pomoci Optimovi. Umírá a já mu nedokážu pomoct." Najednou se z měsíce objevila bílá záře jakou vydávalo mámino kouzlo, celou mě obklopila a ukázala mi minulost.

Minulost
Stála jsem ve svém pokoji na Volfiře, ale byl jiný, byl pro miminko. Prohlédla jsem se a zjistila jsem, že jsem duch. "Mami," zavolala malá tříletá holčička a přiběhla k ženě u kolébky.

Ta žena se na ni otočila a já musela zalapat po dechu, protože to byla máma, ale měla rozpuštěné vlasy a neměla korunu. "Ale Kíro," řekla, "neměla by si být už v postýlce?" "Ano," odpověděla Kíra, "ale chtěla jsem dát dobrou noc sestřičce."

Všimla jsem si jejích krátkých vlasů, rudých očí a šedé noční košilce. To vážně byla moje sestra, když byla malá. Přišla jsem blíž ke kolébce, abych viděla miminko. Máma se pousmála, nadzvedla Kirinu nad kolébku a Kirina řekla: "dobrou noc Kveno."

Poté ji postavila na zem a Kíra se na mámu otočila: "dobrou mami," a běžela do svého pokoje. Máma se podívala na svoje miminko a začala zpívat:

Tak jak slunce zahání noc,
má tvá láska čarovnou moc.
Víš, co tvé srdce cítí,
už můžeš svůj kouzelný sen teď žít,
tak pojď, svůj sen začít žít.

Přítomnost
Najednou jsem stála zase venku a přemýšlela, co mi tím chtěl měsíc říct.

Ahoj,
doufám, že se díl líbil a ráda bych se dozvěděla vaši odpověď na tuto otázku.

Kvena Volfira

TFP - Spojení tří světůKde žijí příběhy. Začni objevovat