Sloučení

108 10 3
                                    

"Kveno, musíš domů," řekla mi osoba přede mnou. Nepoznávala jsem ji, ale zeptala jsem se: "cože?" "Musíš zpět na Volfiru," řekla, "srdce se brzy objeví a vyvolí novou královnu." Počkat, co? "Ale Volfira je zničená," řekla jsem. "Ne není," odpověděla mi. Zeptala jsem se: "ale před pěti lety, co to bylo?" "Decepticoni vyvolali výbuch, aby boty zmátli," odpověděla mi, "musíš se vrátit." "Jak to víte," zeptala jsem se. "Vím všechno," řekla a přistoupila ke mně. Poté pokračovala: "vím i to, že v tobě koluje energon, ještě dřív než sis vytvořila spojení s Optimem." Tak tohle mě dostalo. "Jak to," řekla jsem. Ona pokračovala: "vím i to, že máš místo srdce jiskru, ale i přes to v tobě koluje i krev." "Ale já jsem člověk," namítla jsem, "nemůžu být Cybertroňan." "Vzpomínáš na tohle," řekla a ukázala mi vzpomínku na hoře, kde mě našla máma s tátou. "Ano, to mi ukázala sestra," řekla jsem. "Vzpomínáš, co řekli," zeptala se a já odpověděla: "ano. Máma se zeptala, jestli si mě nechají a táta odpověděl...." "Přeci je tvoje dcera," dokončila a pokračovala: "jsi dcera noci, dcera Primů." "Jak to, že mám v sobě energon," zeptala jsem se, protože jsem tomu nerozuměla. "Jsi můj potomek," řekla mi, "a já jsem ze Cybertronu." "Kdo jste," zeptala jsem se. "Znáš mě," řekla a mně to došlo: "to vy jste mi poradila, abych vypustila Matrix a to vy jste ho držela pod kontrolou." "Ano," odpověděla a pokračovala, "mé jméno si už jednou vyslovila, vzpomínáš?" Nevěděla jsem o čem mluví, tak jsem zakroutila hlavou. "Ten prsten, co nosíš, čí je," zeptala se a mně to došlo" "vy jste Daina Prime." "Ano," řekla, "musíš se naučit ovládat svoji moc." "Ale přeměny už umím," podotkla jsem, "a pár dalších kouzel taky." "Teď se pleteš Kveno," řekla, "neumíš ovládat moc, kterou dědí všechny dívky. Neovládáš moc, kterou jste zdědili po mně, moc věštění. Nauč se ji ovládat." Najednou se všechno začalo rozpadat a Daina vykřikla: "vrať se na Volfiru, musíš usednout na trůn a naučit se ovládat všechnu moc!"

S výkřikem jsem se probrala, posadila a zjistila, že jsem na pohovce. "Kveno," řekl mi Dan, který seděl vedle mne. Nevnímala jsem ho, v hlavě mi pořád lítali tři věty, které Daina řekla: Volfira žije, musím se naučit ovládat všechnu moc, a kdo doopravdy jsem?

Podívala jsem se na Dana a viděla jeho vyděšený výraz. Vstala jsem a došla k zábradlí. Podívala jsem se na Optima vyděšeným pohledem a zeptala se: "kdo je Daina Prime?" Všichni zpozornili, ale nikdo nic neřekl. "Co jsem zač?" Zase nic, tak fajn tak do třetice: "proč mám místo srdce jiskru?"

Tohle všechny dostalo. Optimus se mi díval do očí, ale poznala jsem, že ho to nepřekvapilo. A dost, chci pravdu a chci ji hned. "No?" "Promluvíme si pak," řekl a to mě naštvalo. "Ne, promluvíme si hned teď! Chci odpovědi na všechno." "Kveno...," zkusil to Dan, ale jen jsem ho okřikla: "ty mlč!"

Sledovala jsem Optima naštvaným pohledem a bylo mi jasný, že zná odpovědi na vše, ale nechtěl mi to říct. "Fajn, když nejsou odpovědi na tyhle otázky," už naštvaná jsem řekla, "tak co mi povíš na to, že Volfira žije?" "Cože," zeptal se Dan, ale já mu neodpověděla.

S Optimem jsme se měřili pohledy a čekali, kdo to první vzdá. "Chci odpovědi a to hned," řekla jsem a cítila, že mi vstávají vlasy. Moje zlost se blížila vyvrcholení. Všichni začali couvat, jenom Optimus ne. "Optime řekni jí pravdu," zkusil to Bulkhead, "víš nejlíp, čeho je schopná."

Měl pravdu, Optimus to skutečně věděl nejlíp. Vzdal to a řekl: "Daina byla jedna z prvních třinácti Primů. Moc se o ní neví, jenom to, že měla dar věštění. Znala budoucnost a pomáhala v boji proti Unicronovi. Pár měsíců před povstáním Megatronuse, opustila Cybertron a nikdo o ni už nikdy neslyšel."

TFP - Spojení tří světůKde žijí příběhy. Začni objevovat