Povstání

117 10 0
                                    

Smokescreen šel projít naši starou základnu a když se vrátil řekl: "prolezl jsem celou naši starou základnu, ale Ratchetovu lékárničku jsem nenašel."

"Kladivo Soluse Prima," zeptal se Optimus. "Taky zmizelo," odpověděl Smoke, "coni všechno odnesli." Povzdechla jsem si, ale pak mi došlo: "počkat, to kladivo by tě mohlo opravit se silou Prima. Optime zkus vydržet, se Smokescreenem pro kladivo dojdeme, že?" "Jistě," odpověděl, "ale bude lepší když u něj zůstaneš."

Chtěla jsem něco říct, ale nakonec jsem si to rozmyslela a jen jsem přikývla. Smokescreen se vydal do Megatronovi pevnosti a já dala Optimovi zase trochu síly.

Smokescreen se vrátil druhý den ráno s kladivem. "Optime mám to kladivo," řekl, "teď se s ním můžete opravit." Optimus odpověděl: "to ale není ten důvod, proč jsem tě pro něj poslal." "Cože," divila jsem se, "tomu nerozumím?"

"Moc kladiva Soluse Prima není neomezená," odpověděl Optimus, "jeho energie už bohužel začala ubývat." "No tak ubývá," zareagoval Smokescreen, "to je fuk. Hlavní je, abychom Vás dostali do bojové formy." "Veškeré zbytky jeho energie musí být použity k opravě zámku Omega," řekl Optimus, "aby byl Cybertron znovu obnoven."

"To by ale znamenalo," řekl Smokescream. Věděla jsem, co to znamená, ale nechtěla jsem si to připustit. Až když Optimus řekl: "osud celého našeho druhu je důležitější než skon kteréhokoliv z nás a to včetně mně." "Optime, kladivo je relikvií Primů ," zkusil to Smokescreen, "bez Prima jej nemůžeme využít k obnově Cybertronu, bez Vás ne."

Optimus odpověděl: "povstane nový Prime." "O to se postaráme," řekl Smokescreen, "až Vás dáme dohromady a porazíme Megatrona." "Čas nového vůdce právě nadešel," oznámil Optimus, "a celou svou jiskrou věřím, že tento vůdce právě teď stojí přede mnou."

Podívala jsem se na Smokescreena a viděla jsem, že ještě nechce být Prime. "Tohle nedokážu," říkal Smokescream, "víte Primem by chtěl být každý, ale já na takovouhle zodpovědnost nejsem připravený." "Smokescreene," odpověděl Optimus, "ta volba není na tobě, ani na mně, rozumíš. Až nastane čas Matrix Vůdcovství se zjeví jen a pouze tomu, jehož jiskra je hodna."

Povzdechla jsem si a odešla jsem. Venku jsem nevydržela a začala jsem střílet na všechno kolem mně. "Kveno," ozvalo se za mnou a já se vylekala. Poté pokračoval: "Co se děje," zeptal se. "To by bylo na dlouho," odpověděla jsem.

"Máme čas, takže," naléhal. Otočila jsem se na Smokescreena a řekla: "víš, s Optimem mám spojení vcítění a kdysi mi zachránil život. Vy máte jeden druhého, jenomže mně zabili před čtyřmi lety rodiče a sestra zemřela nedávno. Jediný člověk, kromě mně, který přežil si myslí, že jsem zrádce. Nemám nikoho, kromě Optima a ten se chce obětovat. Neměla bych být sobecká, ale teď to jinak nejde. Já nechci o něj přijít. Po čtyřech letech se stal mou jedinou rodinou. Sice jsme se párkrát hádali, ale i tak je pro mne jako otec."

Smokescreen ke mně přišel a zvedl mě. Poté řekl: "umřít ho nenecháme." "Děkuji," řekla jsem a šli jsme zpátky k Optimovi.

Se Smokescreenem jsme se vrátili. Najednou Optimus řekl: "kdo si, kdo přede mnou stojíš?" "Cože," odpověděl Smokescream, "to jsem já Optime Smokescreen a Kvena." "Kdo si mne to...."

Když přestal mluvit, podívali jsme se se Smokescreenem na sebe. Ani jeden jsme tomu nerozuměli, tak jsem se pomocí telepatie podívala do Optimovi hlavy, viděla jsem Alpha Triona.

Vrátila jsem se do svého těla a začala jsem na Optima volat: "Optime, jestli tady zemřeš, zabiju tě," Smokescreen to zřejmě pochopil, protože se ke mně přidal: "Optime ne." Bohužel Optimovi zhasly optiky a otevřel se mu hrudník, kvůli Matrixu.

"Takhle to přeci neskončí," řekl Smokescreen a otočil se na kladivo. "Smokescreene," zeptala jsem se, ale on už dal kladivo do Optimova serva. Objevila se záře a jakmile ustála, Optimus byl předělaný a naživu.

Rozhodli jsme se, že se vydáme na Darkmount. Smokescreen jel a Optimus letěl. Já stála Optimovi na zádech a balancovala, doslova. "Jak jsem to mohla navrhnout," říkala jsem, "odedneška nesnáším létání bez křídel."

U Megatronovi pevnosti jsem zavřela pusu. Slyšela jsem Starscreama, jak říká: "počkat, on umí létat, od kdy?" "Odedneška," odpověděla jsem a seskočila jsem, protože Optimus dával na frak Megatronovi.

Otočila jsem se na Starscreama a podotkla: "Screme otoč se." Když to udělal dostal pěstí od nějakého modrého Autobota.

Starscream a Megatron odletěli a Optimus se otočil na toho bota: "veliteli." "Pane," řekl modrý, "vypadáte dobře. Musíme okamžitě vyřádit z provozu fůzní kanóny." "Rozumím," odpověděl Optimus a vzlétl. "To jako vážně a mne tu nechá," zareagovala jsem, seskočila jsem z trůního sálu dolů a přeměnila jsem se.

Všimla jsem si dole botů a conů, nechala jsem Optima, ať se o fůzní děla postará a letěla jsem za nima. "Ahoj, jak je," zeptala jsem se, jak jsem nad nima přeletěla. "Kveno," uslyšela jsem a pomohla jim.

Když jsme měli téměř hotovo, měli jsme se stáhnout. Letěla jsem za ostatníma a po cestě jsme potkali Smokescreena. Společně jsme se vydali do hangáru s písmenem E.

Miko ke mně přiběhla a pořádně mě objala. "Taky tě ráda vidím," řekla jsem. Potom jsem objala June, Rafa a Jacka.

Agent Fowler nám řekl: "jménem pana prezidenta a nejvyšších generálů Vám chci všem poděkovat za statečnost při obraně této planety. Pouze mě mrzí, že svět se zatím nedozví o vaší oddanosti. Přesto, že všem lidem jste zachránili jejich svobodu a budoucnost," a zasalutoval.

Poté řekl Ultra Magnus, Miko mi řekla, jak se jmenuje, Optimovi: "pane s potěšením předávám velení Autobotů zpět Vám." "Vítej na Zemi Ultra Magnusi," odpověděl Optimus, "a v týmu Prime."

Miko se rozeběhla k Optimovi a já letěla za ní: "dobrá někdo to říct musí, Optimus v tuningu je boží, představte si jak by kladivo změnilo Vás," a otočila se na ostatní. "No," začal Ratchet, "jestli je pravda, že z kladiva vyprchala veškerá síla," přišel ke Smokescreamovi a pokračoval: "pak veškeré naděje na opravu zámku Omega, jsou navždy ztracené."

Bylo mi Smokescreena líto a on řekl: "já... jen jsem chtěl udělat to nejlepší." Ratchet odpověděl: "a tvé instinkty se opět ukázaly být v nejlepším pořádku." Přiletěla jsem ke Smokovi a řekla jsem mu: "vidíš, někdy je lepší neuposlechnout Prima."

Ahoj,
omlouvám se, že jsem teď dlouho nic nevydala, ale měla jsem moc starostí s přípravami na přijímačky. Snad se kapitola líbila a napíšete mi svůj názor.

Kvena Volfira

TFP - Spojení tří světůKde žijí příběhy. Začni objevovat