Jeden padne

135 8 3
                                    

Projížděli jsme s Rafem, Miko a Jackem na stránkách blízkých setkání obrázky, když jsme našli fotku Bumblebeeho. Raf ji nahradil za marťanskou kočku.

Pak jsme zaslechli něco, co jsem dlouho neslyšela. Ratchet se zasmál a divili se tomu i ostatní. Jack se zeptal Optima, jestli se nechce taky pobavit.

Znala jsem odpověď dřív, než ji řekl Optimus, zněla ne. Arcee jim vysvětlila, že Primové jsou takový. Bulkhead řekl: "Optimus se nikdy nesměje, nebrečí a vždy zachová klid."

Ratchet poznamenal, že Optima zná, ještě dřív než se stal Primem, a že býval jiný. Raf se divil, že Optimus nebyl vždy Primem.

Tak jsem mu vysvětlila, že velcí vůdci se na Cybertronu nerodí, musí si to zasloužit a čekala jsem, kdy mě Ratchet přeruší, ale mlčel, a když jsem se na něj podívala, kývl na mne, že je to správně.

Ratchet řekl, že Optimus byl podobný Jackovi. Já se ani nedivím, jsou si podobní a to hodně.

"Prime," ozvalo se známé zavolání, agent Fowler, "víš jak jsme šli po těch zlodějích nové techniky? Mysleli jsme, že to jsou M.E.C.H. nějak zamaskování. Až do chvíle než bezpečnostní kamery Spedinkt epsova urychlovače (sorry nevím, jak se to píše) zachytili tohle."

A ukázal nám obrázek Soundwava, Miko musela říct: "Raf vám tam dá místo něj kočku." Fowler pokračoval: "ale ten Decepticon bez tváře odešel s nejmodernějším fázovým vodičem. Tady je seznam ukradené techniky za posledních pár dnů."

Ukázalo se, že Megatron potřebuje ještě jednu věc, aby mohl postavit vesmírný most. Nemohla jsem tomu uvěřit, a ani jsem věřit nechtěla.

Měli jsme smůlu, Megatron zaútočil na armádní laboratoř. Autoboti se tam vydali a já s nima. Bumblebee s náma nejel, byl s Rafem. Ratchet mu řekl, ať vysadí Rafa u výjezdu, a že ho přesune mostem na základnu.

Za pár minut se objevil Megatron. Ten nás zaskočil, když se zmínil o osudu, akorát když se objevil Bumblebee s Rafem v náručí. Viděla jsem Optimův výraz, přiletěla jsem blíž k Rafovi, sáhla mu na čelo a využila sílu léčení, abych zjistila, jak na tom je.

Arcee si ho vzala do dlaní a poznamenala, že stěží dýchá. Já řekla, že to nemusí přežít, cítila jsem v něm energon. Megatron se zmínil, že za to může a to Beeho naštvalo.

Bulkhead ho zastavil než, aby Bee udělal něco špatně. Optimus zavolal Ratchetovi, aby poslal most.

S Arcee a Bumblebeem jsme se stáhli. Všichni se vyděsili, když uviděli Rafa. Ratchet mu chtěl pomoci, ale nevěděl nic o lidském těle, tak Jack zavolal mámě, aby přijela.

Bumblebee všechno kolem sebe ničil, ale Arcee ho uklidnila. Ratchet poslal most na Decepticonskou loď a vrátil se jenom Bulkhead.

Málem jsem ho zabila, že tam nechal Optima samotného. Zkusili jsme do Rafova těla dát světlý energon, protože v něm koloval temný energon. Ratchet mě poprosil, abych kdyby se něco pokazilo, zasáhla a Rafa udržela na živu.

Byla jsem jediná, kdo dokázal držet vše živé při životě. Po léčbě se Rafovi začala vracet barva a probral se. Ale měla jsem strach ještě o někoho, o Optima.

Když v tom jsem ucítila, že se něco děje a povzbudila jsem Optima telepaticky. Ratchet našel Optimův signál a vyděsil se. Otevřel most a Bulkhead s Arcee a Ratchetem prošli.

Autoboti se divili, co dělá krev Unicrona v sopce na Zemi. Miko se zeptala: "Decepticoni zabili unicorna?" Myslela jsem, že mě asi klepne, ale ne. A tak mi to nedalo a zeptala jsem se jí: "vážně to teď vytahuješ?"

Boti nechápali, o čem se bavíme, a tak jim Miko vysvětlila, co je unicorn (jednorožec). Ratchet jí opravil, že Unicron je prastaré zlo.

June rozhodla, že s ní všichni odjedeme. Optimus jí řekl, že nedovolí, aby se nějakému člověku něco stalo. Na to June reagovala: "Optime, jsou to děti, nepatří do vašeho světa. Měli by se starat o známky, školní ples, akné. A ne o své přežití."

Jack se jí pokusil domluvit, ale marně. Najednou Optimus řekl něco, čím mě zaskočil. Řekl, že rozumí tomu, že všichni čtyři s June odjedeme a už se nevrátíme.

S Miko jsme se na sebe podívali a bez řečí se shodli, že nikam nejedem. Miko řekla: "jen tak, po tom všem, co jsme zažili. Tak čau, snad si můžeme vybrat sami." Přišla jsem k Miko a podívala se na Optima naštvaným pohledem.

June řekla: "to možná platí u nich, ale ne tady. Do auta." "Vážně čekáte, že s Kvenou pojedeme v netransformujícím se autě," zeptala se Miko. "Miko, Kveno," začala June, "myslím to vážně."

Odpověděla jsem jí: "nejste má máma." "Miko, Kveno," řekl Bulkhead. S Miko jsme mu odpověděli naráz: "ty taky ne." To ho vyvedlo z míry a já se koukla na Optima výhružným pohledem, říkajíc, jestli něco rekneš, zabiju tě.

"Ale jsem Jackova matka," pokračovala June, "jedem Jacku." Odmítl to, a tak June odjela s Rafem sama. Objala jsem Jacka.

Ve zprávách hlásili, že čtyři zemětřesení udeřilo ve stejnou chvíli, podivné bouře na ještě zvláštnějších místech a další přírodní katastrofy.

Bee odjel a vrátil se po nějaké době i s Rafem a Jackovou matkou. Všimla jsem si Ratchetovi "radosti", že se vrátili. Jack dostal zaracha do třiceti, poté pětadvaceti.

V televizi říkali, že světový vůdci označili tyto bizarní výkyvy počasí jako globální ohrožení. Na to June reagovala, tak že se zeptala globální.

Náhle se objevil agent Fowler a chtěl vysvětlení. Všiml si June a hned změnil postoj. Musela jsem se usmát.

Ratchet se zmínil, o tom že zemětřesení vyšlo ze zemského jádra. Fowler se zeptal: "tam zemětřesení nevzniká, ne?" "Ne," poznamenala jsem, "vzniká u litosférických desek, nikoliv v jádru." Fowler se na mne podíval pohledem, zvaným, jak to víš. "Co," začala jsem se bránit, "je to stejné jako u nás, i když my jsme zemětřesení skoro vůbec nemívali."

Ratchet pokračoval: "ty slabé otřesy se stále opakují ve stejném pořadí skoro jako..." Něco mu došlo a převedl získaná data do audio souboru.

Poslouchali jsme a slyšely jsme tlukot srdce, pardon jiskry. Paní Darby se zmínila, o tom že srdce pumpuje krev a v jádru nic není, až na. "Krev Unicrona," řekl Raf.

Miko nechápala, že něco žije uvnitř jejich planety. June se divila, že mohlo přežívat tak dlouho. Optimus začal vyprávět příběh o Primusovi a Unicronovi.

Fowler chtěl najít díru, kterou se dostal Unicron do jádra a zničit ji dynamitem. Bohužel Unicron je samotné jádro a Země se kolem něj vytvořila.

Naneštěstí se musel Jack zeptat, co se stane pokud se Unicron probudí. Nikdo na tu otázku, odpověď neměl, ale Optimus si myslel, že Unicron už svou fyzickou podobu překonal, nicméně jsme museli najít způsob jak zajistit, že se katastrofy neprobudily naplno, jinak se můžeme se Zemí rozloučit.

To mě dostalo, další planeta bude zničena. Optimus se vydal k jednomu epicentru a zjistil, že okolní terén je bohatý na rudu. Tep Unicrona se zvýšil a mně došlo, že se to zkomplikuje.

Najednou jsem ucítila ukrutnou bolest hlavy a s ní jsem padla na kolena, protože mě zaskočila. Jack mě chytl a odvedl mě ke křeslu. Sedla jsem si, ale stále jsem se držela za hlavu, málem jsem začala křičet.

Když ke mně přišla June a zkusila zjistit, co mi je. Ale odmítla jsem její lékařskou péči a řekla Ratchetovi, aby mi dal prášek. June mě chtěla zastavit, ale spolkla jsem prášek a začalo se mi dělat líp. Brát ty prášky, byla osvědčená metoda a byly jediné, co zabíraly.

June se divila, jak je možné, že to zabralo tak rychle. Odpověděla jsem, že je to normální, ale šla jsem si lehnout. Jakmile jsem si lehla, usnula jsem.

TFP - Spojení tří světůKde žijí příběhy. Začni objevovat