Nový rekrut

117 7 11
                                    

Raf s Jackem byli na internetu a hledali videa s Autoboty, když našli nějaké video se Cybertronským únikovým modulem, blížícím se k Zemi. "Autobot nebo Decepticon," zeptala se Arcee.

Ratchet jí odpověděl: "z tak špatného rozlišení videa, to nelze určit." "Tak jako tak, tohle si žádá prošetření," oznámil Optimus.

"Může to být past," poznamenala Arcee, "a chybí nám jeden bot. Nezavoláme Wheeljacka?" "Já jsem tady a slyším Vás," ozval se Bulkhead.

Ratchet Arcee odpověděl: "nezajímá mě, že Bulkhead není připraven do akce. Poté šílené pomstychtivé akci s Miko a Kvenou, u mne Wheeljack skončil."

Poznamenala jsem potichu, aby mne slyšeli jenom Jack a Raf: "to se ještě zlobí." "Možná tu máme Autobota v nesnázích, Ratchete vezmi lékárničku," řekl Optimus.

Poznamenala jsem: "já asi zůstanu doma," a chtěla jsem se vypařit, bohužel se ozval Optimus: "Kveno jedeš taky." "Sakra," ulevila jsem si a šla za nima.

Po průchodu mostem jsme šli po stopě energonu, až jsme došli k modulu. Zjistili jsme, že je to Decepticonský únikový modul, když v tom na nás začali střílet.

"Tolik conů v jednom modulu," divila se Arcee. Ratchet jí odpověděl: "zřejmě něco jako lidské klaunské autíčko."

Najednou se za námi objevil další Cybertroňan. Mysleli jsme, že patří ke conům, ale byl to náš spojenec. Bohužel když střílel, zasáhl energon a my se dali na ústup.

Přiznám se, že jsem ho chvíli na to chtěla zabít, protože se začal chlubit. Optimus mu poděkoval a Smokescreen nemohl uvěřit faktu, že se právě setkal s Optimem Primem.

S Arcee jsme si vyměnily naštvané pohledy a já Optimovi řekla:
lituji tě, vážně.
Řekl nám, že chtěl být voják, ale místo toho z něj udělali ochranku Iaconu.

"A zrovna jako náhodou v oddělení záznamů," podotkl Ratchet, "Optime tobě to snad nepřijde podezřelé?"

"Smokescreene, jaká přesně byla tvá práce v Iaconu," zeptal se Optimus a Smoke odpověděl: "chránit Alpha Triona během posledních dnů války o Cybertron."

"Ty jsi sloužil pod vrchním archivářem," zeptal se Optimus. "Ano, i když jsem nebyl nadšený, ukázalo se, že byl skvělým učitelem a taky přítelem. To on předložil vrchní radě vaše navržení na Prima."

Optimus chvíli uvažoval a já si neodpustila poznámku: "ten pohled znám." Chvíli na to Optimus zavolal na základnu: "Rafaeli pošli nám pozemní most."

"To je vše," neudržela se Arcee, "to ti stačí, abys ho vzal mezi nás?" "Pokud můj bývalý mentor sdělil tuto informaci, musel brát Smokescreena za svého důvěrného spojence," oznámil Optimus.

Na základně se Miko vyptávala na vše možné. Ratchet i Arcee chtěli vědět jak se Smokescreen ocitl na Zemi a v Decepticonském modulu. Tak nám Smokescreen řekl svůj příběh:

Nejbližší bitevní linie byla 20 kilometrů od oddělení záznamů, takže jsme měli klid, ale to se mělo rychle změnit. Coni rozpoutali mohutný útok, který rozmetal poslední obranou hradbu kolem Iaconu. Byl jsem poslední šancí jak je zadržet a to mi věřte, já se těšil. Víte, konečně jsem měl šanci zažít poprvé akci na vlastní plechy, ukázat, co ve mně je. A pak se rozhostila tma. Coni mě vzali do zajetí a hodili na nákladní loď. Když jsem se probral, proplížil jsem se kolem stráží a naskočil do modulu. Očividně byl stavěn na velkou vzdálenost, protože mě hned uvedl do stáze. A pak už jen vím, že jsem narazil na Zem, tvrdě.

TFP - Spojení tří světůKde žijí příběhy. Začni objevovat