Temnota ožívá 1

318 15 10
                                    

S Optimem jsme jezdili po silnicích, on dohlížel na lidi a já si kreslila do sešitu, který jsem dostala k šestnáctým narozeninám.

Když nám zavolala Arcee, řekla: "Arcee volá Optima. Decepticoni se vrátili, Cliff je v pěkným průšvihu." "Rozumím," odpověděl Optimus.

Zavolal Ratchetovi, ale nakonec řekl Arcee, Bumblebeemu a Bulkheadovi, že se sejdeme na základně.

Před přesunem na Cliffjumperovi souřadnice, jsem se rozhodla zůstat. Když odjeli, šla jsem do pokoje.

Nevím, co se tam stalo, ale jakmile se vrátili, viděla jsem, jak je Arcee smutná a mně došlo, že je Cliff mrtvý.

Postavili jsme mu oltář, a Arcee odjela. Bumblebee jel radši za ní a já s ním.

Trvalo nám než jsme jí našli, a nebyla sama, jela s člověkem. Bumblebee odlákal dvojčata, která ji sledovala, ale ne na moc dlouho.

S Bumblebeem jsme dostali trochu na frak, ale on se rychle vzchopil, a pomohl Arcee. Odvedla jsem dva kluky, a zkusila pomoci. Když přijel Bulkhead, dvojčata vzala roha.

Arcee se zeptala: "kde jsi byl?" "V zácpě," odpověděl Bulkhead.

Na základně to Arcee řekla Optimovi. "Poslala bych je oba do šrotu, kdyby nebylo toho kluka." Optimus na to: "kluka?" "Dvou" opravila jsem je. "Dvou kluků," řekl Optimus.

"Ten druhý se tam musel nějak náhodou připlest," řekla Arcee," nevím měla jsem docala napilno." Optimus jim nakázal, aby je přivezli, a tak taky udělali.

Druhý den Bumblebee s Arcee jeli pro ty kluky, ale přijeli i s holkou.

"Myslel jsem, že byli jen dva," řekl Ratchet. Odpověděla jsem mu: "To nevíš, lidi se množí."

Miko si hned zamilovala Bulkheada. "Jestli jste roboti, kdo Vás stvořil," zeptal se menší kluk Rafael. Ratchet na to: "Ohh, ha prosím." "Nezačínej zase," řekla jsem mu.

Přišel Optimus a řekl jim jejich příběh, proč jsou tady a proč mají zničenou planetu Cybertron. Jack chtěl jít, ale Miko to odmítla.

Náhle se objevil agent Fowler, děti neviděl a Optimovi vynadal ohledně dopravní kolony na dálnici. Optimus mu to nějak vysvětlil a Fowler zase odjel.

"Silná slova na člověka," řekl Bulkhead. Optimus na to: "agent Fowler se jen obává o svůj svět, Bulkheade. No, a to by měl."

S Miko jsem se spřátelila hned, a tak jsme si začali povídat. Náhle Ratchet řekl: "hloupá pozemská technika, Cliffjumperův signál zase naskočil."

"Kdo je Cliffjumper," zeptala se Miko. Odpověděla jsem, že jí to pak povím. "Jak je to jen možné," zeptal se Optimus. Ratchet mu odpověděl: "to nevím, asi další chyba systému, je strašně poruchový." "Pokud je tu šance, že Cliff žije," začala Arcee.

Optimus řekl Ratchetovi, aby připravil opravnu a nám nařídil, že tu zůstaneme s Ratchetem. To Miko nebrala zrovna s radostí.

Jakmile Autoboti odjeli, začali se Jack a Raf vyptávat, co to bylo. Ratchet jim odpověděl: "poslal jsem je pozemním mostem na zadané souřadnice."

Vyptávali se dál, ale mne to nezajímalo, tak jsem vzala Miko do svého pokoje a podle její reakce, hádám, že se jí líbil.

Obzvlášť si zamilovala moji korunku, nechala jsem jí tedy, aby si ji vyzkoušela. Musím přiznat, že jí korunka slušela.

Miko se pak ptala, jaký to je žít s Autoboty? Odpověděla jsem, že je to "děsný". Začaly jsme se smát, ale pak jsem jí popravdě odpověděla, že je to celkem v pohodě.

Poté se Miko ptala dál, a já ji s pomocí telekineze sundala korunku, a poslala ji na její místo. To Miko ohromilo, já se jí ani nedivila, ale řekla jsem jí, ať o tom mlčí před ostatními. Slíbila to, a zeptala se na Cliffa.

"Víš," začala jsem, "Cliffjumper byl parťák Arcee, a doteď jsme si mysleli, že ho zabili Decepticoni."

"Aha," řekla Miko, a dál si prohlížela můj pokoj. Měla jsem představu, nad čím přemýšlí, záviděla mi ho.

Najednou se mne zeptala na otázku, které jsem se chtěla vyhnout. "Kde máš vlastně rodiče, Kveno?"

"Jsou pryč," řekla jsem smutně. "Zabili je Decepticoni před čtyřmi lety. Zbyla mi jen sestra, ale ta je na jejich straně. Opustila mě, když jsem jí potřebovala, nechala mě na pospas jinému Decepticonovi, ale Optimus mě zachránil a odvezl pryč."

Vzhlédla jsem a spatřila její výraz, který nemám ráda. "To je mi líto," řekla Miko a objala mě. Pokusila se mě uklidňit.

Poděkovala jsem jí a šly jsme za ostatními. Boti se vrátili, ale bez Cliffjumpera.

Poté Jack odjel s Arcee, Raf s Bumblebeem a Miko s Bulkheadem.

TFP - Spojení tří světůKde žijí příběhy. Začni objevovat