Bölüm 77 : 'Kızım düğün deyince aklına ne geliyorsa hepsini yapacak adam'

50.5K 2K 137
                                    







Merhaba!

Bölümle ilgili konuşmayacağım o kısım size ait. Yorumlarını her zaman ki gibi dört gözle bekliyorum.

Ayrıca, bölüm o kadar uzun ki artık kısa olmuş diyebilecek misiniz merak ediyorum doğrusu :)

Keyifli okumalar, bol yorumlar...





***


Sen benim en kıymetlimsin, en güzel vazgeçilmezimsin.

Sevmekle bitmeyenimsin, sen benim hakikatlimsin.

En derin, en içimdesin, sen benim en güzel derdimsin...


***





Ahsen Karahan Konağın'dan içeri girdiğinde konağın tatlı telaşıyla karşılaşmıştı. Hava soğuk olmasına rağmen çalışanlar avluda bir o yana bir bu yana koşuşturup duruyorlardı. Üzerindeki kabanına biraz daha sarılıp avludan neler olduğunu soracağı birilerini aramaya koyuldu. Fakat sorabileceği kimseyi göremiyordu. Hatta etrafında koşuşturup duran insanların neredeyse hiçbirini tanımıyordu genç kadın. Yukarı çıkan merdivenlere yöneldiğinde Leyla'nın merdiven başında görünmesiyle heyecanlanıp hızlandı. Merdivenleri hızlıca çıkmaya başladı.

''Ay görümcemcim nerede kaldın allasen? Seni bekliyorum ne zamandır. Yavuz da yani... İnsan geç kalacaklarını haber verir, değil mi? Neyse hadi oyalanmadan hemen çıkalım geç kalacağız yoksa.'' Leyla merdivenleri yarılayıp Ahsen'in yanına geldiğinde genç kadını kolundan tutup gerisin geri merdivenlerden indirmeye başladı.

''Leyla bir dur! Neler oluyor, nereye gidiyoruz?'' Ahsen Leyla'yı merdiven bitiminde durdurup sorusuna cevap bekledi. Sabahtan beri herkeste bir tuhaflık vardı. Kimse ne olduğunu anlatmıyordu. Herkes ağız birliği etmiş gibi suskundu. Kafayı yiyecekti artık.

''Ne durması kızım. Akşam istemen var, saat kaç olmuş biz daha bir şeyi bitiremedik. Yürü çabuk alışverişe gidiyoruz.''

''Ne istemesi? Leyla sen ne diyorsun?''

''Daha fazla açıklama yapmam yasak şekerim. Şimdi yürü yoksa kendi istemene geç kalacaksın.''

''Leyla çıldırtma adamı da anlat neler oluyor ne istemesi ne yasağı?'' Leyla çekiştire çekiştire görümcesini arabaya bindirip kendide direksiyona geçti. Arabayı çalıştırırken yine kendini tutamamış anlatması gerekenden fazla detaya inmişti.

''Senin romantik sevgili kocan size güzel bir düğün planlıyor hayatım olan bu. Bilmen gerekenden fazlasını biliyorsun biri duyarsa sana söylediğimi beni mahveder. Çeneni tut, nereye çekilirsen oraya gel.''

''Ne düğünü Allah aşkına? Bu adam kafayı mı yemiş? Biz zaten evliyiz. Bu saçmalığa bir son verin artık.''

''Kızım ne evliliği? Sizim hangi işiniz düzgün gitti ki evliliğiniz düzgün olsun. Adam da kendi çapında uğraşıyor. Susup oturup keyfine bak. Vallahi seni çok seviyor bu adam. Şanslı kadınsın.'' Leyla göz kırpıp yola odaklandı. Plana göre biraz geç kalmışlardı fakat sorun değildi. Evelallah Leyla bununda altından kalkardı. Kızlar gelinceye kadar kıyafet işini halletse yeterdi. Ki zaten Ahsen'in o iş için çok fazla zaman harcayacağını düşünmüyordu.

''El âleme rezil olacağız. Bu adam ne yapıyor? Bu saatten sonra ne düğünü?''

''Ne varmış? Kimse bir şeycikler diyemez. Sen kendini akışa ve bana bırak. Unutulmaz bir düğün olacak görürsün bak. Akşam da tuzlu kahveyi içirdin mi tamamdır. Ondan sonra sizi anca ölüm ayırır.''

AH SENDE (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin