Bölüm 8: 'İkiniz Evleneceksiniz'

62.6K 2.9K 398
                                    






***


Ya çok yanlış zamanda karşılaştık ya da karşılaşmaması gereken iki insandık...


***

Çiyeşan Konağında yapılacak toplantıya ilk gelen Ahsen'di. Heyecandan yerinde duramıyordu. Salonu bilmem kaçıncı kez turluyordu. Toplantı salonu boş olduğundandı bütün rahatlığı. Dün akşam yaşadıklarından sonra dayısıyla karşılaşmak istemiyordu genç kız. Nasıl böyle bir karara varırdı anlamıyordu? Başında onca dert varken dün akşam bir yenisini de Berdan Ağa eklemişti.

Emir'i düşündü Ahsen. Çocuk şaşkınlıktan öksürük krizine girmişti. Sıcak kahve canını yakmış olmalıydı. Yüz yüze nasıl bakacaklardı bu vakitten sonra hiçbir fikri yoktu?

Ahsen üniversitenin ilk yılındayken Emir'de oradaydı. Akraba olduklarından çokça vakit geçirmişlerdi birlikte. Ateş işlerinden vakit buldukça yanlarına geliyordu. Üç genç İstanbul'u geziyor, gönüllerince eğleniyorlardı.Ateş'in bir yandan da bu yüzden rahattı içi. Kardeşini emanet edebileceği, bir sıkıntısı olduğunda yardımına koşabilecek biri vardı. Emir'e güveni tamdı. Aklından başka türlü hiçbir şey geçirmemişti.

Saatini kontrol edip toplantının başlamasına az bir vakit kaldığını görünce yerine geçip oturdu. Zaten bütün dikkatler üzerindeydi, gereksiz yere daha fazla dikkat çekmek istemiyordu.

Ağalar yavaş yavaş gelmeye başladıklarında Ahsen hiçbiriyle göz teması kurmuyor daima başı dik karşıya bakıyordu. Baktığı yönün sahibi gelince maalesef bakışlarını başka yere çevirmek zorunda kalmıştı.

Yavuz Miroğlu, kızın bakışlarını kaçırmasıyla içinden tebessüm etti. Hem bu kadar korkak hem de bu kadar cesur bir kız nasıl var olabilirdi? Kendisine ateş edebilecek kadar cesur, iki saniye gözlerine bakamayacak kadar korkak... Kızı çözmek gerçekten zordu. Ama onun her gün bir farklı yönünü keşfetmek keyif veriyordu Yavuz'a.

Salona en son giren Aybar Ağa ile kapı kapanmış, ortam sessizliğe bürünmüştü. Aybar Ağa yerine yerleşip konuşuncaya kadar çıt çıkmamıştı.

''Toplantı bir an önce başlamalı. Bir an önce sonuç alınıp herkes dağılmalı. İtirazı olan?'' şaşırtıcı derecede Ahsen'den bile ses çıkmayınca Aybar Ağa oylamayı başlattı.

'' Herkes durumun ne olduğunu biliyor. O yüzden tekrar açıklamaya gerek yoktur. Yüksek sesle tek tek oylarınızı kullanabilirsiniz. Karhan'ın - özellikle Ahsen dememişti- toplantılara katılmasını isteyenler 'Evet', istemeyenler 'Hayır' oyu kullansınlar.'' Cümlesini bitirip sağ elini buyurun dercesine havaya kaldırdı. Söze ilk giren Fırat Demir oldu.

''Hayır.'' Biran önce toplantı bitsin istiyordu. Aybar Ağa'nın üstü kapalı tehdidi oyuna yön vermişti. Yoksa evet bile diyebilirdi. Her bir toplantı ilginç olabilirdi. Çok geçti artık. Hoş değiştirebilme şansı olsa bile değiştirmezdi o ayrı mevzuuydu. Çiyeşan ne derse oydu. Onun istediği olurdu bu dünyada. İtirazı olan varsa o vakit çekip gidebilirdi.

Sözü alan ikinci kişi Yakup Bulut oldu. Ondanda keskin bir 'Hayır.' oyu çıkınca Ahsen fazladan artı bir puan alamayacağını anlamıştı. Hepsi birer kuklaydı. Çiyeşan'ın rüzgârında nereye isterse savrulan birer kukla.

''Hayır.'' Resul Acar da rengini belli ettikten sonra zaman geçirmeden Suat Hazar söz aldı.

''Evet.'' Çiyeşan'dan yana bakmak istemiyor gibi bir hali vardı. Onun tehditlerine göz yummak aptallıktı. Dostunun ailesine de kazık atacak biri değildi Suat Ağa.

AH SENDE (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin