Rüyalar...

36 2 0
                                    

Rüyalar... Yeri gelir korkuya ; yeri gelir mutluluğa boğar sizi. Tabii bunun için "Bilinçaltında ne varsa onu görürsün" derler. Lakin ben bu olaya pek inanmıyorum. Gerçekleşme ihtimali olan olayları görmek , bilemiyorum... Sizi bir yerden çok başka bir dünyaya sürüklüyor. Anlatılan masallardaki gibi , büyülü.. Unuttuğunuz , unutmak istediğiniz kişileri görebilirsiniz rüyalarınızda, bu ; beyninizin "O hala içimde , hatırla." deyişidir bize belki de , bilemeyiz. Lakin o kişiyi gördüğümüz gecenin sabahı hatırladığımıza mutlu oluruz. Belki de kızarız kendimize "N'asıl unuttum ?" diye. 

Bazı insanlar vardır ; gördükleri rüyalar hiç beklemedikleri anlarda gerçek hayatta karşılarına çıkar. Biliyorum , şaşırtıcı bir durum. Lakin rüyası gerçekleşen çok sayıda insan var. Tabii bu iyi bir durum mu bilinmez. Gördüğü rüyanın gerçekleştiğini ve bu rüyanın kötü bir rüya olduğunu düşünürsek pek iyi olmaz. 
Sevdiğiniz insanı düşünün ; hani şu yanıp tutuştuğunuz insanı. Canınızdan çok sevdiğiniz ve hatta rüyalarınızı süsleyen , kalbinizi güzelleştiren , beyninizi sakinleştiren o insandan bahsediyorum. Her gece görmeseniz de , arada bir görüp mutlu olduğunuz anlar... Bir gece ayrıldığınızı gördünüz mesela. Telaş içinde uyandınız , "Oh be! Rüyaymış." dediniz. Telefonunuzu elinize aldığınız o an YIKILDINIZ. Uzun bir ayrılık mesajı , terk edildiniz. Rüyanız gerçek oldu. Hem de hiç beklemediğiniz bi' anda. Rüyalarınıza , gecelere küstünüz ; uykusuz kaldınız ve sizi ayakta tutan tek şey aldığınız ilaçlardı. Ölü gibiydiniz.. 

"Sadece bir rüya." deyip geçtiniz lakin o "Sadece rüya"nız düzeninizi altüst etti. Uyudunuz, uykusuz kalmaya dayanamadı vücudunuz. Mecburen uykuya teslim olduğunuz zamanlar oldu. Günleriniz geçmedi , geceler daha uzundu. Üzgündünüz. Herhangi bir gece tekrar onu gördünüz. Uyandığınızda bir ümidiniz vardı değil mi? Lakin olmadı. Her rüya gerçekleşecek diye bir şey yoktu. "O zaman neden ayrılığı gördüm?" diye sordunuz kendinize. Büyük ihtimalle temiz kalpliydiniz. O ; kalp gözü açık, yüreği güzel nadir insanlardan biriydiniz. Her gördüğünüz rüyada tetikte beklediniz. Meleklerden aldığınız minik işaretlerle harekete geçtiniz. Canınız hala yanıyordu evet. Lakin hayat devam ediyordu. Haliyle yapabileceğiniz pek fazla şey yoktu.

Rüyalar her zaman güzel değildir , evet. Ama şunu unutmayın ; her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır...

Yüreği güzel insanlara, sevgilerle....♥

02.03.2018     /       23:13   

HİÇWhere stories live. Discover now