capitolul optsprezece

4.5K 458 32
                                    

Carter's POV

Cu cat ma uitam mai mult in ochii lui verzi, cu atam voiam sa-l saurt din nou. Brusc, un ''boom'' puternic s-a auzit cu un ecou pana la cer, o linie ilumitata a urmat. Apoi, o ploaie torentiala. M-am uitat incet in sus spre cer, picaturi grele cazand pe fata mea in timo ce stateam acolo, ajungand pana la os in doar cateva minute. Tremuram pana cand Harry si-a pus gentil o mana peste genunchii mei si una pe spate.

M-a ridicat de pe pamant si a fugit pana la tunel. Cand am ajuns la adapostul intunecat, atmosfera parea sa se schimbe. Harry m-a pus pe picioarele mele si imediat, ma simteam ca si cum m-ar fi aruncat.

''Ma simt rau,'' am mormait, strangandu-mi stomacul cu mainile.

''Hai aici,'' m-a tras langa el, facand un pas mare afara din tunel. Durerea a trecut brusc. Puteam simti ca el astepta ca eu sa vomit.

''Ma simt bine,'' am sopti, vocea mea impletindu-se cu confuzia. M-am uitat in sus la Harry cum se incrunta. S-a uitat la tunel in timp ce gandea din greu. A facut un pas inauntru, tragandu-ma cu el. Am gemut si am ingenunchiat, durerea din stomacul meu a revenit.

''Nu, nu ma simt bine,'' am anuntat, acoperindu-mi gura cu mana. M-a tras repede inapoi afara, oftand de un astfel de ajutor. ''Te rog, nu face asta din nou,'' l-am rugat punandu-ma incet jos. M-am aplecat peste el si el si-a pus o mana peste mine, fara sa isi ia privirea de la tunel.

''Cred ca pot sa vad ceva,'' a spus, uitandu-se crucis si intanzandu-si gatul in fata. I-am urmarit privirea, incrucisandu-mi privirea cum a facut el. Ochii mi s-au marit cand am vazut familiarele punce albe din intuneric. In loc de doi ochi, acolo erau o duzina.

''Harry, cred ca ar trebui sa plecam,'' I-am spus, incercand sa ignor ploaia. M-a ridicat repede fara sa spune vreun cuvant si s-a intors cu spatele la tunel. M-am uitat peste umarul lui, pastrandu-mi un ochi pe tunel, constienta ca acolo erau mai mult de o creatura. ''Harry,'' am soptit.

''Hmm?'' a zumzait el, continuand sa se uite la drumul din fata noastra.

''Uita-te in spate,'' am mormait n urechea lui. A aruncat o privire peste umar si s-a oprit pentru o privire inspaimantatoare.

''Rahat...'' a spus, mana lui cuprinzandu-ma mai bine.

''Ei alearga spre noi,'' am spus panicata. Instinctul lui Harry a fost sa fuga imediat. M-am holbat la duzina de creaturi care ne alungau. Nu m-am mai putut uita pentru prea mult timp, asa ca mi-am ascuns fata in scorbura gatului lui Harry. Cand am tras cu ochiul sa vad unde ne-am ascuns, Harry s-a oprit.

Stateam pe deal, murdaria ierbii transformandu-se in balti cu noroi. N-aveam nicio sansa sa coboram dealul fara sa alunecam. Harry m-a pus din nou pe picioarele mele apoi s-a uitat in spatele nostru. Se apropiau mai tare de cat ne asteptam. s-a intors ca sa ma vada, apa curgand de pe nasul lui care a curatat o parte din sangele de pe fata.

''Intinde-te pe jos,'' m-a instruit el. Mi-am ridicat sprancenele si obligata, mi-am intins corpul pe noroiul inconfortabil.

''Sunt mai aproape,'' i-am spus, lacrimile mele amestecandu-se cu picaturile de ploaie. Mi-a spus apoi sa ma prabusesc hos si am facut asta, a ingenunchiat pe pamant si s-a lasat peste mine. A mutat un fir de par umed de pe fata mea.

''Nu vreau sa-i las sa te raneasca, okay?'' a spus foarte serios. Am dat repede din cap si el si-a plasat un sarut pe buzele mele, apoi si-a lipit coprul peste al meu. I-am cuprins fata intre mainile mele, lasandu-i de inteles sa ramana. brusc, ne-am despartit, un tunet a rasunat si creaturile au fost capabile sa ne prinda.

Harry si-a lipit fruntea de a mea, tragandu-ma mai aproape de el. Ochii lui erau strans inchisi cand creaturile ne-au inconjurat. Brusc, el a fost tras de langa mine de un schelet intradevar infricosator. M-am ridicat si l-am urmarit in spatele lui, dar ceva m-a tras inapoi. M-am uitat in jurul nostru, duzina de creaturi stateau intr-un cerc larg in jurul nostru, holbandu-se la cer.

''Harry!'' am plans eu cand patru creaturi ma trageau inapoi, o mana osoasa ma sufoca cand cotul m-a impuns in gat. Ma holbam la multitudinea de creaturi care l-au inconjurat pe Harry. L-au lovit la genunchi, l-au tras de par, l-au tras de maini, l-au tras de rochia rupta de pacient, dar am vazut cum unul l-a apucat de gat, fortandu-l sa se uite la cer. Au ridicat un bat ascutit, impingandu-l in fruntea lui.

Mi-am inclestat dintii si m-am holbat la creaturile care ma trageau in spate. M-am luptat cu mainile lor lipicioase, urland frustrata. Creaturile ne-au incercuit si au inceput sa se legene. M-am uitat repede la Harry, uitandu-ma la creaturi invartind batul in fruntea lui. Ochii lui s-au inchis si a cazut moale in timp ce creaturile il trageau spre mine.

''Oh, Dumnezeul meu,'' am soptit, continuand sa plang. Creaturile ma trageau inapoi impingandu-ma spre el, holbandu-se cu ochii lor albi cand am ingenuncheat langa el. Un negru murdar fiind raspandit pe fruntea lui; cuvantul 'pacatos' a fost scris. ''Harry,'' am soptit, scuturandu-i umarul. ''Te rog,'' am plans eu, aplecandu-ma sa-l sarut pe nas.

M-am uitat in sus, creaturile se holbau la mine, capul lor fiind inclinat intr-o parte. M-am uitat din nou in jos la Harry aplecandu-ma din nou, dar l-am sarutat pe buze. Am auzit zgomote neumane peste tot si m-am tras inapoi. Am vazut ca buzele lui Harry s-au despartit, ochii i s-au deschis. Respira si cauta oxigen, statea in fund si se uita in jur.

Ochii lui au aterizat pe mine, si a devenit mult mai relaxat. ''Oh, Doamne. Esti in siguranta,'' a oftat el usurat.

''Nu mi-au facut nimic mie. Te-au ranit pe tine, totusi,'' am soptit cu barbia tremurandu-mi. Puteam simti in continuare privirea lor, dar toata atentia mea era asupra lui Harry.

''Nu sunt ranit, sunt bine,'' a mormait, tragandu-ma mai aproape de el.

''E-ei au avut batul asta in mana lor. Si au scris 'pacatos' pe fruntea ta,'' i-am spus. Statea in liniste, holbandu-se la creaturile care ne-au inconjurat.

''Incearca sa-l ajuta pe diavol cu razbunarea asta,'' a mormait el, ridicandu-se in picioare si trangadu-ma si pe mine.

''Razbunare? pentru ce?'' am intrebat, stand cat se poate de aproape de Harry.

''Lui nu-i place cand cineva face contrat regulilor lui din micul joc al intunericului,'' a soptit el, apoi si-a ridica privirea spre cer si a strigat, ''Sunt un pacatos de cand m-am nascut! Fa jocul al dracu de greu.''

''Nu spune asta,'' i-am spus repede cand creaturile au inaintat spre noi.

''Ei nu ma pot rani. Oricum, diavolul m-a marcat un pacatos,'' a soptit el, cuprinzandu-mi fata in mainile lui. ''Pacatosii se bucura de frica lor, mai degraba decat sa sufere pentru ea. Dar, jur pana-n iad si inapoi, ca daca acest joc te v-a implica si pe tine, v-a fi ultima data cand va trebui sa induri asta, pentru ca ei nu vor sa te raneasca, si ei niciodata nu o sa poata.''

''Deranged'' [Română]Where stories live. Discover now