Koniec

187 14 3
                                    

Z pohľadu Annabeth

Vbehnem za Kristen do jaskyne. Vôbec netuším, čo môže byť dnu, ale nemôžem ju zase nachať ujsť. Pred nami je slepá ulička. Kristen sa zastaví pred stenou a obzerá sa kadiaľ by mohla ujsť.
,, Už prestaň," poviem jej, ,, skončila si." znovu na mňa zaútočí a ja jej útok odrazím. Kristen spadne na zem.
,, Vzala som ti všetko. Tvojho otca, domov, spomienky, lásku... Ako to, že si to nevzdala? A ako to, že po tom všetkom čo som ti urobila máš silu bojovať ? ''spýta sa ma.
,, Nektár.'' poviem sebavedome, ,, a tá druhá otázka - Mám priateľov. A...''pohľadím si brucho, ,, po Percym mi niečo zostalo. Ale teraz je tu. Nič sa ti nepodarilo. Môj otec sa uzdraví, tábor polokrvných sa opraví, spomienky budem mať nové a Percy nezomrel. Je tu. Je so mnou.''
,, Ale nie nadlho. Teraz ti to možno vychádza, ale ja sa budem smiať posledná.''povie Kristen a niečo mi hodí do očí. Keď znovu vidím, uvedomím si, že utiekla.

Z pohľadu Piper

,, Už sa k nej nikdy nepriblížiš.''povie Percy a zabodne Chrýsaórovi meč do srdca. Pozriem sa naňho. Je ranený a vyčerpaný.
,, Percy!''začujem Annabethin hlas. Pozriem sa k chodbe, do ktorej vbehla spolu s Kristen. Annabeth sa rozbehne k Percymu. Hodí sa mu do náručia a pobozká ho. Percy ju zdvihne, no neodťahujú sa. Položí ju.
,, Kde si dopekla bol?''spýta sa ho odtiahne a vlepí mu poriadnu facku.
,, Myslela som si, že si mŕtvy, slanovodný idiot!" stále ho udiera.
,, Aaaaaaaa. To bolí." kričí Percy a na obranu pred sebou drží ruky a nadvihol aj nohu.
,, Zaslúžiš si to, ty... ty..." v tom sa Percy prestane chrániť, chytí Annabeth za pás, pritiahne k sebe a vášnivo pobozká. Annabeth sa nebráni. Odtiahnu sa a prejde mu rukou po perách. ,,Už mi to nikdy neurob." povie potichu a oprie jej čelo o jeho.
,, Nikdy. A na tom kde som bol nezáleží. Dôležité je, že teraz som s tebou.''povie Percy a znovu ju pobozká.
,, Už ťa nepustím.''povie Annabeth a vášnivo, ale zároveň nežne sa bozkavávajú. Všetci stojíme v rade a sledujeme ich. Ja a Hazel sa rozplývame nad tým, aké je to romantické, ale niektorí chalani, konkrétne Leo, majú na to trochu iný názor.
,, Ach,''už to nevydrží a prevráti očami, ,, už by ste s tým mohli prestať. Nechajte si niečo aj na cestu domov.'' Annabeth a Percy sa odtiahnu a usmejú.
,, Niekto nám tu žiarli.''povie Percy a objíme Annabeth okolo ramien.
,, Čo... ja? To teda nie. Na vás?Pfffffff...''mávne rukou Leo.
,, Dobre. Leo ty nežiarli-"začne Jason.
,, Ale ja...''preruší ho Leo.
,, Som rád ,že si späť.''preruší Lea Jason a objíme Percyho.
,, Aj ja, kamarát.''povie Percy.
,, A môjmu chrbtu dlžíš osprvedlnenie. Nechci vedieť ako bolí, keď narazíš na zábradlie."
Obaja sa zasmejú, Jason ho pustí a objímem ho ja.
,, Dúfam, že už nezmizneš. Už ma prestal baviť ten Annabethin zničený pohľad a keď sa konečne vrátiš, myslela som, že potom čo si skočil z lode si vážne preč.''poviem a Percy sa zasmeje.
,, Vieš ako to so mnou je. Zmiznem a zas sa zjavím. Zlá burina predsa nevyhynie. A vy neverte, že som mŕtvy, až pokým nebudete vidieť moje telo.''povie Percy a Annabeth ho buchne do brucha.
,, Čo?''pozrie sa na ňu a usmeje sa tak, že mu šťastie žiari aj z očí. Teraz k nemu podíde Hazel a objíme ho.
,, Som rada, že si nezomrel, ale nestihla som sa ťa na niečo spýtať. Chcela som počkať na správnu chvíľu, ale pri tebe to nejde takže mi môžeš povedať prečo som ťa dopekla necítila?''spýta sa ho.
,, Ako to?''povie nechápavo Percy.
,, Neviem. To sa ťa práve pýtam.''
,, Neviem či je to preto, ale mohlo by to súvisieť s miestom, na ktorom som bol.''
,, Kde to bolo?''spýta sa Hazel.
,, Naaa... Ogigii.''povie Percy.
,, Čo?''povedia Annabeth a Leo naraz.
,, Tak to všetko vysvetľuje.''povie Hazel, no nikto ju už nepočúva. Všetci sa pozeráme na Percyho a Annabeth a čakáme ako zareaguje. Annabeth nemá Kalypsó veľmi v láske, zvlášť odvtedy čo zistila, že jej chcela prebrať Percyho.
,, No čo? Nemôžem za to.''Percy trochu ustúpi. ,,A ty by si si tú svoju Kalypsó mohol trochu krotiť.''otočí sa na Lea a znovu objíme Annabethin bok.
,, To nie je moja Kalypsó! A neprovokuj. Vieš čo sa stalo.''
,, Jasné, že viem. Leo sa nám zaláskoval, odišiel za Kalypsó a ona ho kvôli nejakému Joshuovi poslala kade ľahšie.''povie Percy.
,, Ja som ťa varoval.''povie Leo a rozbehne sa za Percym s plameňom v ruke. Ten za dá so smiechom na útek a v ruke začne formovať guľu z vody.
,, Tak dosť!''zakričí Annabeth. Aj Percy na úteku ,aj Leo, ktorý ho naháňal, zastavia. ,, Urobíme to takto. Percy nebude hovoriť pred Leom o Kalypsó, a radšej ani predo mnou," povie zníženým hlasom, ,, a Leo ho nebude chcieť zmlátiť. Jasné?''
,, Ale nepovedala, že ho nepodpálim.''povie Leo Jasonovi.
,, Jasné?!''
,, Jasné.''povedia Leo a Percy naraz.
,, A zhasni ten oheň." Leo zhasne plameň v ruke a skloní hlavu tak ako Percy. ,,Fajn," pokračuje Annabeth, ,, a teraz, keď už ste skončili, mohli by sme odtiaľto konečne vypadnúť.''
,, V tom s tebou úplne súhlasím.''poviem, vykročím k Annabeth a chytím ju pod pazuchu.
Všetci vykročíme k lodi. Leo sa postaví vedľa Percyho.
,, Annabeth je niekedy poriadna sekera."šepne Percymu do ucha.
,, S týmto zas súhlasím ja."povie Percy a pozrie sa na Annabeth pred ním. Ona sa otočí akoby na zavolanie, pustí moju ruku a počká na Percyho. Obzriem sa za nimi. Percy ju silno objíme okolo pliec a pobozká na čelo. Toto mi veľmi chýbalo. Vidieť ich spolu. Takúto lásku vidno na sto honov. Lásku, ktorá všetko prekoná. Ani netušia ako im to závidím. Pozriem na Jasona kráčajúcelo vedľa Lea. Spolu sa smejú a sáču. Lúbim Jasona a viem, že aj on mňa. Ale viem, že to nie je taká silná láska ako medzi Percym a Annabeth. Možno to len potrebuje čas. Jason sa za mnou obzrie a usmeje sa. Ja mu úsmev opätujem. Každopádne som rada, že ho mám. Neviem čo by som bez neho robila, veď ho predsa ľúbim. Veľmi ho ľúbim.

Ale nie KONIEC príbehu 😉 (budu dalsie casti)

ŽIVOT POLOBOHOVWhere stories live. Discover now