Boj s Pásifaé

504 45 1
                                    

Z pohľadu Annabeth

Sedím na zemi a objímam Percyho. Pozriem sa pred seba a uvidím Piper a Jasona. Pozerajú sa na niečo za mnou.
,, Annabeth...''osloví ma Percy. Otočím sa.
,, Ale čo! Takže ste prežili.'' uvidím osobu ,ktorá sa k nám približuje.
,, Pásifaé.''povie nenávistne Piper. Pásifaé visí na krku šnúrka s rubínmi ,na ktorej je pripevnený prívesok v podobe bludiska.
,, Rada vás vidím.''povie Pásifaé. ,, Predtým ako zomriete!''
Všetci sa postavíme a vytiahneme zbrane. Percy sa postaví predo mňa, aby ma chránil.
,, Vy sa naozaj nevzdávate.''povie Pásifaé. ,, Do boja!''zakričí a zo všetkých strán sa na nás vyvalí jej armáda. Vyzerajú ako oživené rastliny. Alebo horšie- ľudské sochy balené rastlinami, vďaka ktorým žijú. Vrhneme sa do boja. Percy sa snaží preraziť si cestu k Pásifaé. Idem za ním a kryjem mu chrbát. Percy sa dostane až k Pásifaé a ja sa rozbehnem pomôcť Piper, ktorú jedna zo sôch pritlačila k stene. Zozadu ju prebodnem. Premení sa na kôpku prachu a suchého lístia.
,, Si v poriadku?''spýtam sa Piper.
,, Áno. Pozor!''povie a zohne ma. Prebodne sochu,ktorá sa za nami rozbehla. Narovnám sa.
,, Vďaka.''poviem.
,, Nápodobne.''povie Piper.
,, Hej! Zišla by sa mi tu pomoc!''zakričí Jason. S Piper si vymeníme pohľady a rozbehneme sa mu na pomoc.

Z pohľadu Percyho

Razím si cestu cez živé kvetinové sochy. Otočím sa a uvidím za sebou Annabeth. Ona je tá najlepšia baba na celom svete. Vymením si s ňou pohľad a rozbehnem sa znovu za Pásifaé. Chcem ju zabiť. Už som skoro pri nej. Stačí mi už len preraziť poslednú sochu. Priblížim sa k nej a prepichnem ju, ale poškriabem si ruku o jej tŕne ešte predtým ako sa vyparí. Strašne to zabolí. Zakryjem si ranu rukou. Otočím sa na Annabeth. Beží k Piper. Dúfam, že sa jej nič nestane. Pozriem sa späť na Pásifaé.
,, No čo, Percy Jackson? Bolí to, však?''spýta sa Pásifaé. Pozriem sa jej do oči. Sú krásne ,ale plné nenávisti. Presne ako ona. Odokryjem ruku a odhalím ranu.
,, Nevyzerá dobre.''povie. Vyzerá ako...
,, Jedovaté tŕne.''poviem.
,, Presne tak.''povie Pásifaé a prechádza prstami po svojej dýke.
,, Mám ju iba ako poistku.'' povie. ,, Moje sily sú oveľa silnejšie.''
,, Tak prečo ma nezabiješ hneď?''
,, Pretože si chcem tvoju smrť užiť. A smútok tvojej priateľky tiež.''povie a ja sa pozriem na Annabeth. Bojuje po Piperinom a Jasonovom boku.
,, Áno. Zomrieš ty, zomrie ona, zomriete všetci.''
,, Nie. Dnes nie.''poviem ,chytím meč a zaútočím na ňu.

Bojujem s Pásifaé, keď ku mne pribehne Jason.
,, Prečo si tu?''spýtam sa.
,, Rastliny zoťaté.''povie Jason. Obzriem sa a neuvidím skoro žiadne živé sochy. S poslednými bojujú Piper a Annabeth.
Tá odporná ženská nie a nie umrieť. Všetky rany, ktoré utŕži sa zahoja rýchlejšie ako sa jej objavia nové. Pásifaé má hádam tisíc životov. No, určite zomrela viac ako tisíckrát. Zaujímalo by ma, či by sa s labyrintom stalo to isté , ako keď ho postavil Daidalos. Keď zomrel ,labyrint zmizol. Keby zomrie Pásifaé... vytrhne ma zo zamyslenia krik Piper. Pásifaé na ňu poslala nejakú ilúziu. Piper sa krčí na zemi a Jason jej beží na pomoc. Odlákam ju, aby na nich Pásifaé nevidela. Annabeth pochopí čo robím a posnaží sa ju zasiahnuť od chrbta. Zrazu si chytí brucho a od bolesti klesne na kolená. ,, Annabeth!''zakričím na ňu. Piper prestala kričať no namiesto nej, teraz kričí Annabeth. Chytím Anaklusmos, s bolesťami a jedom v tele sa postavím a zaútočím na Pásifaé. Ona ma jednoducho odstrčí až vzlietnem a narazím do steny. Piper ide na pomoc mne a Jason zase Annabeth. Čo sa to deje? Jason aj Piper zrazu zastanú. Neviem prečo. Obaja stoja asi desať metrov od Annabeth.
Pásifaé spustí: ,,To si nečakala, však polokrvná?! Nikdy by si si nemyslela, že zomrieš na to z čoho sa väčšina ľudí teší. Teraz to spôsobí tvoju záhubu. Jedna noc, jeden muž a šťastie. To si prežívala, keď sa to stalo. Tento muž a láska ktorá je medzi vami ťa zničí. Hahaha. Zomrieš a tvoje dieťa tiež.''
Pri tých posledných slovách som skoro prestal dýchať. O čom to hovorí? Dieťa? Annabethino dieťa? Ak je Annabeth naozaj tehotná a ja som ju doviedol sem... nenávidím sa. Pozriem sa k Annabeth a uvidím, že aj ona sa pozerá na mňa. Z jej pohľadu usudzujem, že je to pravda. Toto nedovolím. Cítim, že som so silami na konci. Umieram pomaly, ale isto. No nedovolím, aby zomrela aj Annabeth. Zovriem meč , postavím sa a vrhnem sa na Pásifaé. Neviem ani ako som to urobil. Zrazu ma ovládla neskutočná bolesť ,ale zároveň aj sila. Zabodol som meč tej hnusnej ženskej priamo do krku. Keď som to urobil Annabeth niekoľko metrov odo mňa sa prestala držať za brucho.
Vyhrali sme. Pomyslím si. No skôr ako stihnem niečo povedať, všetko okolo sa začne rúcať.
,,Bežte!''skríknem. Nemusím to ani opakovať.
Piper a Jason sú už pri dverách a čakajú na nás. Annabeth sa pozrie na mňa. Som asi desať metrov za ňou. Ústami jej naznačím: Bež! Obaja sa zdvihneme zo zeme a rozutekáme sa k dverám. Znovu zaznie otras. Pozriem sa nad dvere a uvidím, že strecha sa čoskoro zrúti. Nemám šancu to stihnúť. No Annabeth to stihnúť musí. Zastanem a sústredím sa na more. Na vodu. Zrazu zo mňa vytriskne prúd vody. Nasmerujem ho tak aby Annabeth vzal rýchlo za dvere. Akonáhle prejde prahom, strop nad dverami sa zrúti.

Z pohľadu Jasona

Strop sa zrúti a zavalí dvere. Rýchlo odtiaľ vytiahnem Annabeth. Všetci traja spadneme na zem. Všade je prach, že ledva vidím na Piper a Annabeth vedľa mňa. Pozerám sa na kamene ,ktoré sa ešte stále rúcajú, s nádejou, že odtiaľ vyjde Percy( tým jeho, vo veľkom štýle), ale nič sa nedeje. Keď sa prach trochu usadí, Annabeth sa hodí ku kameňom a začne ich odhadovať. Kričí Percyho meno a plače. Neverím, že to musím povedať.
,, Annabeth,''chytím ju za plece, ,, je to zbytočné.''
Vytrhne sa. ,, Nie! Musíme ho odtiaľ dostať, musíme.....''
Piper k nej podíde a pozerá sa jej do očí. ,, Annabeth. Jason má pravdu. Musíme odtiaľto zmiznúť, kým sa to nezrúti celé.''
,, Nie bez Percyho!''zakričí Annabeth a znovu začne odhrabávať kamene. Zrazu sa spustí ďalšia várka kameňov.
,, Annabeth!''zakričím a odtiahnem ju od steny. Bráni sa a metá, ale ja ju aj tak nesiem von. Piper beží za nami. Vyjdeme presne tam, kde sme vošli. Annabeth stále plače, ale už sa tak nemetá. Položím ju a chytím za ramená.
,, Annabeth, počúvaj ma! Pozri sa mi do očí !'' Kričím na ňu. Pozrie svojimi smutnými a uplakanými očami do tých mojich. ,, Percy bude v poriadku.''hovorím, ale sám tomu neverím.
,, Nie, nie! Ja...som ho tam nechala. Sľúbili sme si....''hovorí s plačom.
,, Počuj, teraz pôjdeme na loď. Je tam Hazel. Ona nám povie či....''nedopoviem.
,, Áno. Ona bude vedieť, čo sa stalo s Percym.''povie Piper, ale Annabeth neprestáva plakať. Ešte som ju takú nevidel. Annabeth sa oprie o Piper a vydáme sa spolu k Argu II.

Keď prídeme k lodi, Leo okamžite volá na ostatných.
,, No konečne! Čo vám to tak trvalo?''vraví Leo. ,, A kde je Percy?'' Annabeth sa ešte viac rozplače. Ostatní pribehnú tiež. Okrem Grovera.
,, Čo sa stalo?''spýta sa Hazel. Annabeth sa krčí pri zábradlí, drží si brucho a plače.
,, Percy ...on...''povie Piper.
,, To je na dlho. Teraz stačí keď povieš či žije.''preruším ju.
,, ČOŽE?
,, Sútreď sa!''poviem jej. Hazel zavrie oči. Zrazu ich otvorí. Annabeth sa medzitým zdvihla zo zeme a čaká na odpoveď.
,, Čo sa deje?''Spýtam sa.
,, Neviem. Ja... Je mi to ľúto.''
Ako to povie uvidím, že Annabeth nie je dobre. Zloží sa, ale Frank ju zachytí.
,, Ako to myslíš?''pokračujem.
,, Neviem či žije alebo nie.''
,, Ako to?''
,, Necítim ho.''

Nová kapitola na svete:-) Dúfam, že sa páči.
Prepáčte za chyby a zatiaľ Bey:-):-):-)

ŽIVOT POLOBOHOVWhere stories live. Discover now