Som späť

435 31 3
                                    

Z pohľadu Percyho

Kde to som? Obzerám sa okolo seba, ale nič nevidím. Všade je tma. Pomaly kráčam a prichytávam sa steny vedľa seba. Zrazu stena znizne a predomnou začne praskať dlážka. Otočím sa, že sa vrátim, ale akonáhle urobím krok podlaha popraská a prepadne sa. Dolu nie je nič dobré. Viem to no aj tak sa tam pozriem. Tartar. Znovu sa obrátim. Podlaha sa rozpadne aj z druhej strany. Stojím na úskom stĺpiku. Niet miesta kam by som mohol ísť. Jediná možnosť ako sa odtiaľ dostať je skočiť dolu. Pozerám sa pred seba a skúšam nájsť nejakú cestu. Z diaľke niečo uvidím. Čo to dopekla...
,, Percy Jackson, to som rád, že ťa znovu vidím. Obzvlášť v takejto situácii. Lepšie podmienky som si ani nemohol priať."hovorí Chrýsaór. Mám v sebe toľko toho čo by som mu povedal, ale zmohnem sa len na jednu otázku. ,, Podmienky na čo?"
,, Aby som zničil dôvod tvojho bytia."povie Chrýsaór a vedľa neho uvidím Annabeth. Veľké bruško- akoby mala pár dní pred pôrodom.
,, Annabeth!!!"zakričím.
,, Percy!" kričí a plače. Celú tvár má slzavú a ledva sa drží na nohách. Tak veľmi ma bolí pohľad na ňu. Ruky má zviazané za chrbtom ostrím lanom. Chrýsaór vezme svoj nôž, pozrie sa na mňa a usmeje. Potom sa pozrie na Annabethino brucho.
,, Nie. Nie! Čo to... NIE!!!"zajačím ale to vôbec nepomôže. Chrýzaór začne Annabeth prechádzať nožom po bruchu a stále pritláča. Kričím, snažím za čokoľvek urobiť. Hľadám meč ale nemám ho. Hádžem čo sa len dá, ale sú príliž ďaleko. Snažím sa vypudiť vodu, ale nič. Annabeth jačí od bolesti.
,, Toto je koniec tvojho šťastia, braček." kričí Chrýsaór šialeným hlasom. ,,Zničím ťa Jackson!!!"zareve a zabodne nôž Annabeth do brucha.

Otvorím oči. Som spotený a mám celú tvár slzavú. Bol to sen. Úplne všetko ma bolí a mám pocit, že mi roztrhne hruď, ale cítim sa oveľa lepšie než pred chvíľou. Keby sa to stalo naozaj... Ale čo ak Chrýsaór naozaj má Annabeth a ubližuje jej? Musím sa odtiaľto dostať. Ale kde to vlastne som? Obzerám sa po miestnosti. Spoznávam to tu. Ale nie. Už zase tu? Pomyslím si. Pozriem na seba. Som prikrytý tenkou ale teplou prikrývkou. Nadvyhnem ju. Ahm... Super... Okrem nej na sebe nemám nič, takže útek sa vylučuje. Začujem kroky a po chvíli vojde Kalypsó.
,, A... Už si hore. Bolo na čase."povie.
,, Mmm... Ahoj?"poviem.
,, Ahoj."povie Kalypló a začne sa prehrabovať medzi flaštičkami s likmi.
,, Nič iné nepovieš?"spýtam sa.
,, Čo by si chcel počuť?"
,, Ako prvé napríklad prečo som nahý?"
,, Oblečenie si mal špinavé a zničené. To by ti akurát tak mohlo uškodiť. Mohol by si z neho dostať infekciu keby sa ti dostala špina čo bola na ňom do rany. A myslím,že takto je to aj pohodlnejšie."povie Kalypsó.
,, A to si mi nemohla nechať aspoň trenírky?"
,, Prosím ťa Percy," Kalypsó sa pouseje, ,, už som videla chlapa bez trenírok."
,, Ale nie mňa."
,, Teraz už áno."povie a ja dúfam, že nie som taký červený ako si myslím.
,, Percy, liečim ľudí. Predomnou sa hanbiť nemusíš."
,, Ale... Ty si..."začnem s tým aj keď neviem či robím dobre.
,, Stačí, dobre?"povie a prijde ku mne bližšie aj s obväzmi a nejakými fľaštičkami. ,, Čo bolo, bolo. Už nie je. Môžeš byť pokojný."povie a začne mi preväzovať rany.
Celý čas sme ani jeden neprehovorili, ale ja som sa za to pozeral na svoje telo. Som celý až na pár zlomenín. Okrem nich som navyše doškriabaný, dorezaný, zjazvený, doudieraný a to som si ešte nevidel tvár. Dúfam, že na tom nie je tak zle pretože potom sa s Annabeth môžem rozlúčiť. Tá by ma už veru nechcela. Ale čo to trepem. Ona by ma chcela, len by jej možno bolo nepríjemné, že už nie som taký neodolateľný fešák. Kalypsó začne odkladať veci, ale ešte stále neprehovorila. Pokúsim sa trochu nadvyhnúť, ale bolí ma každý pohyb. Trochu zastonám.
,, Nemal by si sa hýbať."povie.
,, Alečo. Milostivá pani má aj ústa."
,, Veľmi vtipné."povie a chce odísť.
,, Prečo si ma zachránila?"zvolám za ňou. Zastane.
,, Nechcela som ťa zachrániť.''povie.
,, Ale urobila si to.''
,, Áno, ale nie z vlastnej vôle."
,, Akože nie? Vysvetli mi to."
,, Chceš všetko počuť?"pozrie sa ma mňa. ,,Fajn. Uzavrela som dohodu. Ak ťa uzdravím, budem môcť znovu z tohto hnusného ostrova odísť.''
,, S kým si sa dohodla?''
,, S Aténou.''
,, S Aténou?!''
,, Áno. Si hluchý? To je všetko.''povie Kalypsó a znova chce odísť. Aténa chcela aby ma Kalypsó zachránila? Veď ma predsa neznáša. O to viac, že chodím s jej dcérou.
,, Kalypsó, počkaj!''zavolám na ňu. Aj keď s veľkými bolesťami sa pokúsim sadnúť na postel.
,, Čo ešte chceš?''
,, S Aténou?''spýtam sa udivene a ona sa znovu otočí.
,, Dobre dobre počkaj. Prečo chcela Aténa aby si ma zachránila?''
,, Neviem.''
,, Ako to, že nevieš? A to ťa vôbec nezaujímalo?''
,, Nie. Aténa na to určite má svoj dôvod aj keď netuším aký. A keby som to aj chcela vedieť, tak mi to nepovie. Vieš predsa, že nie sme práve najlepšie kamarátky.''
,, To áno, ale...''
,, Neviem, jasné?! Keď to chceš vedieť tak si budeš musieť počkať až kým sa nevyliečiš.''
,, Prečo?''
,, Pretože splním sľub a Aténa ma prepustí.''
,, A ako to súvisí so mnou.''
,, Ty si až taký nechápavý? Vtedy príde a môžeš sa jej na to spýtať.''povie Kalypsó a už je skoro pri dverách.
,, A,''ohlásim ju a ona sa otočí. ,, Kedy to asi tak bude?''
,, To záleží od teba.''povie Kalypsó a odíde.

Z pohľadu Jasona

Začujeme hluk z paluby. Všetci sa pozrieme ku dverám. Pozriem sa na Piper. Na kolenách mi leží Annabeth.
,, Choďte. Ja sa o ňu postarám." povie.
,, Určite? Čo ak sa znovu zmení na.."začne Frank a snaží sa napodobniť Annabeth, ,, nepríčetnú."dodá.
,, Nemám tu s vami zostať?"spýtam sa. ,, Nie. To je v poriadku."povie Piper a usmeje sa. Pomôže mi uložiť Annabeth na postel. Zakryjem ju. Chcem Piper chytiť za ruku, ale odtiahne sa.
,, Mali by ste už ísť."povie. Čo sa deje? Myslel som, že bude rada.
,, Keby niečo, dajte nám vedieť."poviem.
,, A povieš mi ako, mudrlant?"povie Frank.
,, Mmm..."premýšľam.
,, Budem kričať."povie Piper. ,, Už choďte."
,, Fajn."poviem, pobozkám ju (mám pocit, že ju to prekvapilo) a odídem aj s Frankom.

Ahojte :) ak mám byť úprimná, ešte som nechcela dať Percyho, ale keďže ste tak naliehali rozmyslela som si to :) túto časť som vo väčšine venovala Percymu, ale v ďalších sa bude vyskytovať pomenej :) dúfam, že vám to nebude vadiť :) posnažím sa ho nejak zakomponovať, ale teraz bude dôležitejšie niečo iné :) som zvedavá na vaše reakcie a dúfam, že budú iba pozitívne :) tie doterajšie ma veľmi potešili a ďakujem za ne :) prepáčte za chyby a Bey :) :) :)

ŽIVOT POLOBOHOVWhere stories live. Discover now