Rekapitulácia

230 28 0
                                    

Z pohľadu Annabeth

,, Dobre, tak... Poď sa rozlúčiť a ak chceš-" začne Cheirón.
,, Nie. Nedokážem sa s nimi rozlúčiť. Nemôžem tam ísť. Hneď teraz odídem. Prosím povedzte im, že mi bolo zle tak som šla na ošetkovňu, alebo niečo podobné." poviem mu.
,, Annabeth, sú to tvoji priatelia..."
,, A práve preto sa s nimi nemôžem ísť rozlúčiť. Môžete im povedať pravdu, ale až keď budem ďaleko odtiaľto."
,, No dobre. Potrebuješ niečo? Peniaze, odvoz..."
,, Po pravde by sa mi odvoz zišiel. Chcem byť pri ňom čo najskôr a vlakom by mi to trvalo večnosť."
,, Ak teda vážne chceš, choď do stajní a povedz, že ťa posiela Reyna. Urobia čo len budeš chcieť."povie.
,, Ďakujem."poviem.
Cheirón otvorí náruč a podá mi ruku. ,, Poď sem."
Objímem ho a usmejem sa. Pomaly sa od neho odiaľujem s mojou rukou v jeho. Ešte raz sa usmejem, pustím ho a otčím sa. Pri odchode sa mi do očí začnú hrnúť slzy, ale nedovolím im aby v tom pokračovali. Som silná a zvládnem to. Takto to bude najlepšie. Ak prekročím prah tých dverí už nebude cesty späť. Možno už nikdy neuvidím nikoho z mojich priateľov. Poviem si v hlave. Pred dverami sa ešte raz obzriem a uvidím Cheiróna ako sa na mňa stále pozerá. Možno čaká, že si to rozmyslím, ale nie nerozmyslím. Odchádzam. Odvrátim od Cheiróna svoj pohľad a otvorím dvere.

Z pohľadu Piper

,, Kde je Annabeth?"spýtam sa Cheiróna, keď sa vráti.
,, Nebolo jej dobre, tak som ju poslal na ošetrovňu." povie. Chcem ísť za ňou ale zastaví ma.
,, Pôjdete za ňou potom. Teraz musíme vymyslieť ako sa zariadime."
,, Tak ja navrhujem vrátiť sa do tábora polokrvných a opraviť Agro II. Možno by som ho mal nazvať Argo III. Ale nie, to je blbé. Zostanem pri Agro II."povie Leo.
,, A mohli by sme začať s renováciou. Zatiaľ by sme opravili hlavnú budovu aby sme mali kde prespávať a potom začneme s ubikáciami."pokračuje s návrhmi Jason.
,, Fajn to znie dobre. Leo má pravdu. Najprv treba urobič čo sa dá s Argom II aby ste mohli vyraziť ďalej na cestu a to s hlavnou budovou je tiež pravda. Nemôžte každý deň prelietavať medzi tábormi. To sa nedá. Kým sa neopraví hlavná budova budete spať v zachovalejších ubikáciách alebo stanovať. Je to na vás."zhrnie to celé Cheirón. ,, Jason zhromaždi táborníkov z tábora polokrvných a zožeň čo najviac táborníkov z Jupiteru, ktorí by boli ochotní pomôcť. Minimálne tí, ktorí nám to tam poničili by mali ísť." 
,, Čiže všetci." zamrmle si Jason popod nos.
,, To je pravda. Ak s nimi bude nejaký problém, dajte mi vedieť a zariadim to. Ja zatiaľ vybavím odvoz." zapojí sa Reyna.
,, To by šlo. Leo, ty sa posnaž zohnať čo najviac dosiek a materiálu. Proste to, čo budeš nevyhnutne potrebovať na opravu Arga II. Zvyšok dáš vedieť tunajším táborníkom po vytiahnutí lode. O to aby si všetko potrebné dostal sa postarám ja sám."pokračuje Cheirón.
,, Oooo, vďaka."povie Leo.
,, Piper, "osloví Cheirón mňa, ,, ty vybav zásoby, stany a spacáky. Zajtra o ôsmej sa všetci stretneme pri stajniach. Tak a teraz by ste si všetci mali ísť oddýchnuť."

Sedím na gauči v izbe, ktorú mne, Jasonovi a Leovi pridelila Reyna. Je tu len jedna dvojlôžková posteľ, dvojmiestny gauč a malý stôl v strede miestnosti. Napriek tomu táto izba vyzerá luksusne- kvôli nádherným tapetám na stenách- a priestranne -to majú na svedomí dve obrovské okná- aj keď má dosť malé rozmery. Annabeth som nevidela odkedy odišla z Reyninej izby. Bola som na ošetrovni, ale vraj spí a nemáme ju rušiť, takže ma za ňou nepustili.
Pozerám von oknom na tábor a premýšlam. Už sa toho stalo toľko. Zahľadím sa na notes na svojich skrčených nohách. Otvorím ho na mieste, kde mám jedinú záložku a pozriem sa na text, ktorý som písala už dávnejšie. Potrebujem si uzporiadať myšlieny. Vedieť čo už sme prežili a čo ma ešte len čaká. Bojím sa toho, ale zároveň cítim, že to mám urobiť. Takže začnem konečne čítať.

Rovnaká krv zradí sestru
na stranu temna sa postaví
medzi priateľmi nenávisť spôsobí

Tento verš mi absolutne nič nehovorí. Netuším čo to má znamenať a toho sa dosť bojím. Niekto rozhnevá priateľov. To môže byť veľmi veľký problém. Idem radšej ďalej.

Ukradne symbol mieru Gréckeho a Rímskeho sveta
Brána smrti bude znovu otvorená

Athéna Parthenonská. Konečne sme ju priviedli späť do tábora. Škoda, že neskoro. A to s tou Bránou smrti je desivé, ale zatiaľ o tom nemáme správy- chvala bohom.

Matka Minotaura hrozbu strašnú nastraží
Syn mora sa zachrániť posnaží

Tak táto časť sa splnila do posledného detailu. Chudák Percy. Chýba mi a to veľmi. Tie jeho narážky na všetko a ako sa doťahovali s Annabeth. Keby tak existovala aspoň malá šanca, že žije... ale aj keby nejakým zázrakom prežil kameňe, udusil by sa. Aaach. Po líci mi stečie slza. Rýchlo ju utriem. Nesmiem plakať. Teraz nie. Potrasiem hlavou a čítam ďalej.

K zavedeniu mieru vedie cesta dlhá a kľukatá
v ríši Athény časť nej leží zakliata

Do Atén sme mali namierené už od začiatku, no až tam sme sa nedostali. Je to trochu hlúpe. Máme za sebou veľkú časť výpravy a stále sme nedošli do jej kľúčového miesta. Asi viem kam bude smerovať naša cesta, keď Leo opraví Argo II.

Brat bratovi sa pomstiť musí
jeden z nich porážku okúsi

Tomutu veršu tiež nerozumiem. Kto z nás má tak pohnevaného nejakého brata? Ale možno je to prenesene. No neviem.

Potomok múdrosti a mora bude počatý
nebude sa môcť brániť v zajatí

Pri prvej časti tohto verša sa usmejem, no ten úsmev hneď klesne. Annabethino tehotenstvo bolo dané osudom. Nebola to náhoda. Malo sa to stať. Ale čo to zajatie? Keď sa malinké narodí, budeme ho chrániť ako to pôjde. No s proroctvom sa nedá bojovať. Chúďatko malé. Oni sú asi prekliaty. Percy aj Annabeth prekonávajú tie najťažšie prekášky a to malinké to po nich pravdepodobne zdedilo. Ešte nie je ani na svete a už sa mu má začať peklo v živote. To nie. Aj keby sa to naplnilo, určite ho zachránime.

Šesť priateľov z rôznych svetov sa spojí
ochrániť niečo na čom im záleží

Číslo šesť bol hneď problém. Hazel zostala v tábore ale neskôr sa k nám pridala a šli sme siedmy. Asi mal skôr zostať Percy. O toho sme prišli a tým splnili počet.

Rozhodnutie jedného z nich čaká ťažké
zachrániť to čo najviac miluje
či nenechať svet podľahnúť záhube.

Tento verš je najhorší. Čo ak hovorí o mne? Nechcem aby hovoril o mne. Viem, že som teraz asi sebecká, ale proste to nechcem. Najviac na svete milujem Jasona. Som o tom presvedčená. Nedokázala by som sa ho vzdať. Preto keby je to o mne, svet by mal veľký problém.

Ahojte :))) veľmi ma tešia vaše reakcie na tento príbeh a tak isto mám radosť aj z každého votu, dúfam, že v nich budete pokračovať :) do ďalšej časti Bey :))))))))))))

ŽIVOT POLOBOHOVWhere stories live. Discover now