Kto nám to vstal z mŕtvych?

228 20 3
                                    

Ahojte, tak nová časť po dlhej dobe.. :)
Odporúčam si predňou prečítať posledné dve kapitoly, aby ste sa dostali do deja a lepšie si ju užili :))

Z pohľadu Jasona

Chýba mi Piper. Cherón jej nedovolil sa ani rozlúčiť. Čo ak sa jej niečo stane? Nie! Ona sa o seba postará. Veď je silnejšia a šikovnejšia než tucet Aerových deciek. Aj napriek tomu, že je nejnežnejšia a najkrajšia Afroditina dcéra.
,, Jason!" zaregistrujem, že na mňa Leo kričí. Sme v už takmer hotovom podpalubí.
,, No?"ozvem sa a pozriem do diery v palube Arga II. Sú tam nejaké prístroje nevyhnutné pre riadenie lode. Leo mi to vysvetloval, ale vôbec tomu nerozumiem.
,, Do frasa, čo ti zas lieta v hlave, keď ma nepočúvaš!"kričí na mňa. ,,Ach! Podaj mi kľúč 10." povie. Pozriem sa do tašky s náradím a vyhrabem ho. Kráčam k Leovi a rozmýšľam či mu to poviem. Vystrčí ruku z diery a vezme si kľúč.
,, No nad čím premýšlaš?"spýta sa. Tak je asi rozhodnuté.
,, Nad Piper. Nejak mi chýba." zverím sa mu.
,, Och bohovia, ty už prestaň s tými rečičkami, lebo ma z teba porazí. Aj ty, aj Frank. Obidvaja furt kecáte o tom istom." rozčuluje sa. ,, Ach Hazel, ach Piper..." povie až príliš vysokým hlasom a vyplazí jazyk akože mu je zle. Ja sa zasmejem. Obzvášť preto, že viem čo cíti k ostej nemenovanej osobe.
,, Ty si sa pýtal." Poviem s úsmevom, kvočiac vedľa diery. Podá mi kľúč 10 a rozkáže si 12-ku. Keď mu ju prinesiem uvidím Leov skľúčený pohľad.
,, Čo si jaký nijaký?" spýtam sa ho, ale on začne niečo montovať, takže mu už nevidím do tváre.
,, Neviem o čom hovoríš. Som úplne normálny." nechce pripustiť.
,, Ale no tak. Povedz mi to." dobiedzam.
,, Prestaň. Nič mi nie je." ohradí sa.
,, Áno, jasné, to vidím. Ide o Annie, že?" spýtam sa opatrne. Leo niečo zle zatiahne.
,, Au! Do prčíc! Do riti, to bolí!" nadáva a drží si prst. Dá si ho do úst a znovu ho vytiahne. ,, Kruci." neprestáva.
,, Čo sa ti stalo?" spýtam sa ho.
,, Premenil som trupky na klobásy." povie sarkasticky. ,, Skoro som si urval prst - to sa stalo."
,, Ale nepreháňaj."
,, Neprehánaj? Chceš ho vidieť?" zdvihne obe ruky lebo si stále stláča prst. Uvidím na jeho ruke krv.
,, Nie, ďakujem. Po dlhom čase som sa konečne dobre najedol a rád by som to jedlo aj udržal v sebe." poviem a trochu sa od neho oddialim.
,, Podaj mi obväz."povie.
,, A kde ho mám akože zobrať?"
,, Bočný vačok na taške." povie. Podídem k taške a otvorím malé vrecko. Wau. Má tu hádam celú lekárničku. Obväzy, leukoplast, lieky... dokonca aj fľaštičku nekráru.
,, Ty si mechanik či zdravoťák?" spýtam sa ho a prinesiem mu obväz.
,, Mechanik je vysokorizikové povolanie. A navyše čo ma nepoznáš? Si myslíš, že sa mi to stalo prvý raz?"
,, Tiež pravda." poviem a Leo mi už podáva zvyšný obväz. Čudujem sa, že mu na tom prste aj drží, podľa toho ako provizórne ho zaväzoval.
,, No tak už mi odpovieš?" začne zase.
,, Nestačilo ti, že som skoro prišiel o veľmi podstatný prst?" ukáže mi obviazaný ľavý ukazovák.
,, Ale no tak Leo." poviem a on si vzdychne. Zloží ruku s kľúčom a skloní hlavu.
,, Načo sa pýtaš, keď to už vieš?" povie smutne - čo je mimochodom uňho strašný nezvyk. Vyšvihne sa hore a sadne si ku mne.
,, Ach. Zakaždým keď ste spolu tak sa vadíte ako najväčší nepriatelia, ale nemysli si. Vidím čo s tebou robí. Keď si vtedy vyskočil a vrhol si sa bez váhania pred Billovu päsť, aby si ju ochránil, pochopil som to. Dokonca aj s dosť veľkým promile v krvi. Ty ju ľúbiš." poviem.
,, Nie, to určite nie." namieta Leo. ,, Veď sa na ňu pozri. Pozri aká je, ako sa správa. Akoby som mohol ľúbiť takú babu? Je ku mne úplne odporná, stále ma len uráža, vynadá mi keď ju zachránim... nieto ešte aby poďakovala." rozčuľuje sa a tvári sa pohŕdavo.
,, Jasné. Mal by si ju nenávidieť."
,, Presne!" nadchne sa.
,, Ale miluješ ju." poviem a pozerám mu do očí. Leo zostane ticho a skloní hlavu.
,, Prečo si to nechceš pripustiť?" spýtam sa ho.
,, Sám si to už povedal. Mal by som ju nenávidieť. Alebo aspoň k nej NIČ necítiť. Nie toto. Odkedy som ju uvidel, stále na ňu myslím. Nikdy som netúžil po ničom tak, ako po nej." povie a postaví sa. V ruke si pohadzuje kľúč. Koniec-koncov stačilo by mi, keby ju môžem chrániť. Ale ani to mi nechce dovoliť!" Vybuchne a hodí ho do zeme. ,, Aaaaach." zakričí a chytí si ustarostene hlavu.
,, Viem o čom hovoríš. Ja cítim pri Piper to isté." postavím sa. Rozmýšľam, či mu mám povedať o tom, čo k nej cítime ja a Frank.
,, Ale toto nikomu nesmieš povedať, rozumieš?" povie a rozbehne sa proti mne s vztýčeným prstom.
,, Jasné neboj sa." poviem. ,, Ale asi by som ti mal aj ja niečo povedať."
,, Čo?" spýta sa.
Zrazu sa k nám z hora po schodoch dovalí Hazel.
,, Chalani, rýchlo poďte máme problém!" povie a začne bežať späť na palubu. S Leom sa na seba pozrieme a bežíme za ňou. Takže tento rozhovor sa prekladá na dobu neurčitú. Vezmem z pošvy Frankov meč a chystám sa na boj. Obzerám sa ale nikde nič nevidím, iba pri pobreží požujem krik. Ale pripomína mi skôr výkriky radosti než boj. Hazel zastala pri zábradlí a s potlačovaným úsmevom sa obrátila na nás. Zastrčím meč späť, podídem bližšie a zameriam sa na kopu deciek pod sebou. To nie je pravda. Určite si zo mňa niekto robí prču. Veď to nie je možné. To je...
,, Nazdar." zakričí Percy s typickým potmehúdskym úsmevom a urobí gesto, ktorým sa zdravia kapitáni. Stále nemôžem uveriť tomu, čo vidím. Toto je len sen - určite je to len sen. Jason zobuď sa! Nie, pri všetkých bohoch, toto je skutočné. Uvidím Lea, ako aj s Hazel bežia dolu z lode, no ja použijem vzduch a prenesiem sa kúsok pred neho. Ako pristávam utekám ďalej až k nemu a strelím mu najsilnejší pravý hák, akého som schopný. Percy sa zapotáca dozadu a spadne do mora.
,, To si ako predstavuješ?! Umrieš si a zrazu sa tu len tak zjavíš a jediné čo povieš je nazdar?"
,, Aj ja ťa rád vidím." hovorí a šúcha si sánku, ktorú mu voda už hojí. ,, Ale toto som si nezaslúžil. Nemôžem za to, že som prežil."
Pousmejem sa a chcem mu ísť podať ruku, ale vedľa mňa prebehne Leo a hodí sa na Percyho. Drží mu hlavu pod vodou a škrtí ho.
,,  Ty slanovodný smrad! Keby nie si Poseidonov syn, teraz si nahratý!" kričí naňho Leo. Percy sa vyslobodí a zhodí ho zo seba. ,,Poď sem ty kučierka." povie Percy a pošúcha Lea päsťou po vlasoch. Leo sa vyslobodí a silno sa objímu. Potom sa naňho hodí Hazel a zavesí sa mu okolo krku.
,, Oh. Veď už sme sa raz objímali." povie Percy.
,, Ja viem, ale proste nemôžem uveriť, že si vážne tu." povie Hazel a Percy sa usmeje. Keď ho pustí podíde ku mne.
,, Aj ty si mi chýbal braček." povie a ja ho objímem. Pustíme sa.
,, Kde je Frank?" spýtam sa a naznačím, že ho chcem ísť hľadať.
,, Už som sa s ním privítal. Vlastne so všetkými okrem Piper a Annabeth. Kde sú?" spýta sa.
,, Poď." poviem mu a vediem ho na loď. Idú s nami aj Hazel a Leo. Percy vojde do podpalubia ako prvý, ale keď tam nikoho nenájde zatvári sa zmätene. Otočí sa na nás.
,, No kde sú?" spýta sa.
,, Percy, Annabeth... No..."začne Hazel.
,, Pozri poviem ti to v skratke." skočí Hazel do reči Leo. ,, Annabeth bola z tvojej smrti totálne prepnutá, takže jej raz ruplo v bedni a rozhodla sa zdrhnúť a Piper ju išla hľadať."
,, Čože?" spýta sa zaskočene Percy.
,, Tak asi to bolo až moc v skratke, ale podstatu to vystihlo." povie Leo.
,, Nie to som pochopil, len nechápem, ako to, že odišla a už vôbec nie to, ako ste mohli nechať Piper ísť za ňou samu."
,, Vieš, to je trochu komplikovanejšie." poviem. Začneme mu vysvetľovať čo sa stalo a po chvíli sa k nám pridá aj Frank.
,, Tak asi toto myslela Aténa tým, že si mám pohnúť."
,, Aténa?" spýta sa Hazel.
,, Aj to je na dlho." povie Percy, postaví sa a rozbehne sa na palubu.
,, Rozutekám sa za ním."
,, Kam si myslíš, že ideš?" spýtam sa ho.
,, Za Annabeth."
,, Šibe ti?" chytím ho za plece a donútim ho otočiť sa. ,, Nevieš kam máš ísť, ani nemáš ako ísť. Navyše už sú určite na ceste sem."
,, Pôjdem na lodi, na ktorej som sem prišiel a..."
,, Vážne? Tak sa pozri dolu z lode." Percy sa pozrie a zatvári sa dosť naštvane. Žiadna loď tam už totiž nie je.
,, Vďaka, Aténa!" povie ironicky. ,,Takto ju mám podľa vás ochrániť?!
,, Percy počúvni." poviem a on sa pozrie na oblohu za mnou. Uvidím k nám letieť pegasa. ,, Vidíš hovoril som ti." Ale niečo nie je v poriadku. Ako sa Blackjack blíži, uvedomím si, že na ňom sedí len jedna osoba a tou je Piper. Zastanú na palube a ja s Percym bežíme k nim. Uvedomím si, že Piper padá z jeho chrbta, tak zrýchlim, aby som ju zachytil. Stihnem to, ale až teste nad zemou. Leží mi v náručí, šaty dotrhané, telo doráňané...
,, Piper čo sa stalo?" spýtam sa jej.
,, Chrýsaór." povie a upadne do bezvedomia. Pozriem sa na Percyho, ktorého si zrejme ani nevšimla. Asi mu napadlo presne to isté čo mne. Chrýsaór má Annabeth.

ŽIVOT POLOBOHOVWhere stories live. Discover now