24.BÖLÜM-1 AYAK ÜSTÜNDE 40 YALAN

35.6K 1.2K 87
                                    

Multimedya=Irmak

Omzumun sertçe itilmesiyle gözlerimi açtım.Başımın agrısıyla açılan gözlerimi tekrar kapattım.Sadece 3 bardak içmeme ragmen  baş agrısı yapıyosa 1 şişe içenleri tahmin edmiyorum.1 dk ben eve nasıl gelmiştim,En son arabada uyuya kalmıştım yoksa ben akın'ın odasındamıyım.

Hızla gözlerimi açıp yatakta dogruldum.Malesef yanlış alarm kendi odamdayım ama nasıl buraya  geldim.''Irmak hanım uyandıgına göre bana bir açıklama yapabilirsin.''yandan gelen sesle kafamı oraya çevirdim.Annem kollarını gögsünde birleştirmiş tek ayagını titreterek sinirle bana bakıyo.

''Neyi açıklicam?''diye sordum kısık çıkan sesimle.Annem ya sabır der gibi tavana bakıp bana bir adım yaklaştı.

''Dün gece seni kucagında eve getiren çocuk kimdi?''diye sordu annem bagırarak.Salak akın zilemi basmıştı bide insan bir evine götürür,görgüsüz ayı ne olacak.

Yataktan yavaşca kalktım.Anneme ne diyecektim ben şimdi.Sevgilim desem annemin babamdan dolayı erkeklere karşı olan siniri kabarır önce akın'ı sonra beni bogardı.Buğazımı temizleyip aklıma gelen ilk şeyi söyledim.

''Kim olabilir annecim,teyzemin sevgilisi.''dedim.Annemin gözleri kocaman olurken aklıma gelen yalanları sıralamaya başladım.

''Dün gece eve geldikten sonra tam uyuyacagım sırada telefonumu orada unuttugum aklıma geldi.Annem masraf yapmasın,tekrar bir telefon almayalım diye hiç üşenmeden kalkıp bara geri döndüm.Telefonumu bulup bardan çıktım.Arabaya dogru ilerlerken akın  abiyle karşılaştık ehliyetim olmadıgı için bana kullandırmadı.Gelirkende uyuya kalmışım beni eve kadar taşımış.''dedim.Biraz daha yalan uydurursam oskar ödülü alıcam.

''Teyzenin sevgilisi varda neden benim haberim yok?.''diye sordu.Baya sakinleşmiş gibiydi.Uzun bir konuşma yaptıgım için nefes nefese kalmıştım.''Annecim teyzem koktugu için söyleyemedi.''dedim.

Başını sallayıp bişey demeden kapıya dogru ilerlerken aklına birşey gelmiş gibi durup arkasına döndü.''Bu akın denilen çocuk kaç yaşında?,teyzenden kücük gibi duruyo.''dedi şüpheyle.

Sahte bir kahkaha atıp annemin yanagına sulu bir öpücük kondurdum.''Annecim çocuk teyzemden bir yaş büyük üniversiteye gidiyor,sadece minyon tipli oldugu için küçük gözüküyo.''dedim.Bugün yalan kapazitemi aşmış durumdayım.

''İyi o zaman,beni ikna etmeyi başardın.''dedi gülümseyerek.Yanaklarını tekrar öptüm.Annemde beni öpüp odadan çıktı.Annemin çıkmasıyla rahat bir nefes alıp.Gerçekten en saçma yalanları sıralamıştım teyzem kim akın kim? ya . Birde sevgilisi falan dedim.Yanaklarımı şişirerek banyoya ilerledim.

Kısa bir duş aldıkta sonra okul formalarımı üzerime geçirdim.Saçımı tepeden toplayıp her zamanki makyajımı yaptım.Aynaya son kez baktıktan sonra arkama dönecegim sırada gözlerim boynumdaki izlere kaydı.Piç kurusu boynumu ne hale getirmiş.Bunu kimsenin görmemesi lazım.

Baglı saçımı çözerek dagınık bıraktım.Morlukların üzerine krem sürdükten sonra okul çantamı alıp merdivenlerden aşşagı indim.

Annem ve teyzem kahvaltı yapıyodu. İkisinide öptükten sonra masaya kuruldum.Teyzem masada uyuklarken annem arada teyzeme bakıp kahvaltısını yapmaya devam ediyordu.Teyzem çatalını masaya bırakıp yavaşca masadan kalktı.

''Millet ben çıkıyorum.''dedi uykulu bir sesle.Annem kafasını sallamakla yetindi.Umarım akın konusundan teyzeme bahsetmez.''tamam.''dedim.Teyzeme gülümseyerek.Teyzemde bana gülümseyip askılıktan deri ceketini alıp üzerine geçirdi.Arabanın anahtarınıda alıp evden çıktı.

LİSE KAVGALARI✔️ #Wattys2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin