2.BÖLÜM-İlk gün

50.4K 1.6K 110
                                    

Sabah kalktıgımda saatin 05.30  olduğunu görünce başımı tekrar yastığa bıraktım.10. 15dakika döndükten sonra uyuyamayacağımı anlayıp kalktım.Banyoya girip küveti suyla doldurdum.Üzerimdekiler çıkarıp kendimi küvete attım.

Küvette yarım saat oyalandıktan sonra saçımı 3 defa çilekli şanpuanımla yıkadım. ....İşim bittiğinde banyodan çıktım.Saçlarıma saç kremimi sürüp saçlarımı kuruttum.

Dolabın karşısına geçtim.Hızla okul kıyafetlerimi yatağımın  üzerine bıraktım.Tekrar dolabımın önüne geçtim. Siyah iç çamaşırlarımı üzerime geçirdim.Mart ayında olmamıza rağmen hava soguk oldugu için siyah ince kilotlu çorabımı giydim.

Üzerine de dizimin baya baya üzerindeki pileli mavi beyaz etegimi üzerime geçirdim.Onun üstünede beyaz gömleğimi giydim.Eteğimin üstüne attım.Gömleğin sol tarafında okulun amblemi vardı ve gerçekten şık duruyodu.Üzerine krem rengi kıravatı vardı onuda takıp yarıya kadar indirdim  ve son olarak üzerine kot ceketimi geçirdim aynanın karşısına geçip saçımı yapmaya başladım.

Saçlarım hafif dalgalıydı ve güzel görünüyodu.Saçımın sağ tarafından bir kısım alıp döndürmeye başladım ucuna kadar döndürünce arkaya tel tokayla tutturdum,Aynı  şeyi saçımın sol tarafınada yaptım. Gözlerime sadece siyah göz kalemi sürdüm. Tırnaklarımada parlatıcı sürdüm, Ve hazırdım gerçekten şık gözüküyodum..

Annemden aldığım ders programıyla çantamı hazırlayıp aşşagı indim.Annem ve teyzem çıkmıştı. Masaya oturup kahvaltı yapmaya başladım, Bir ,iki şey atıştırıp saate baktım,07.52  geçiyodu.Ve buradanda uyuşuk oldugumu ıspatlıyodum. Hızla çantamı sol koluma takıp evden bir miktar para alıp çıktım.Önce otobüsle gitmeyi düşündüm ama durak uzak oldugu için bir taksi çevirip okulun adresini verdim.

Okulu görünce hızla taksiden indim.gerçekten büyük ve güzel bir okuldu.Okuldan gelen zil sesiyle hızla müdürün odasını aramaya başladım.Bir 8 dakika sonra bulabilmiştim ve derse  geç kalmıştım.Müdürün odasının kapısını tıklattım. İçeriden müdürün tok sesini duyunca içeri girdim.

''Meraba efendim. Ben yeni geldimde sınıfımı ögrenecektim.'' Dedim.

''Ah bende seni bekliyodum kızım. Hoş geldin adın Irmak Varol demi?''diye sordu gülümseyerek.Bende gülümsemesine karşılık verip. Başımı olumlu anlamda salladım.

''Senin sınıfın 10 C kızım gel seni sınıfına çıkarayım.''deyip odasının kapısını açtı. Benim geçmem için yol verip kendiside çıktı.Müdür önde ben arkada  10 C sınıfına çıktık. Müdür nezaketen kapıyı tıklatıp içeri girdi onun peşindende ben girdim.

''Kızım bu Nihal hoca matematik ögretmenin '' sonrada kadına döndü.''Hocam buda Ali beyin kızı Irmak Varol'' hoca Ali ismini duyunca birden gözleri parladı.''Ah öylemi bizde seni bekliyoduk kızım. Hoş geldin okul nasıl begendinmi?'' dedi hoca gülümseyerek. Şaşırmadım.Genelde babamın adı geçen yerlerde akan sular dururdu.Bundan şikayetcimiyim..yerine göre değişebiliyor.

''Hoşbulduk efendim,Evet gerçekten güzel bir okul.'' Dedim gülümseyerek.''Ee sen hangi okuldan gelmiştin buraya? '' diye sorunca omuzlarımı dikleştirdim.

''Devlet lisesinden .''dedim gülümseyerek.Birden kadın kahkaha atınca gülümsemem yerini siniri bıraktı.Kadın gülmesini bastırıp bana döndü.''Ah komikti bu gerçekten şakıcı bir kız.''dedi müdüre bakarak.''Niye şaka olsun ki?''dedim sinirle. Niye dalga geçiyorsa bu aptal .''Yani ben şey için dedim,baban o kadar zengin ya devlet lisesine gitmen biraz garip o varoşların arasına annen baban seni nasıl gönderdi?.'' Dedi kadın kahkahasını bastırmaya çalışarak.

Sınıftakilere baktığımda bizimle hiç ilgilenmediklerini fark ettim.Hepsi zengin zübbesinin teki.Halden anlamayan, sıkıntı nedir, dert nedir bilmeyen bir sürü insanların arasına gelmiştim belliki.

Kadına sesimi yükselterek konuşmaya başladım. ''Ne var yani devlet lisesiyse. Ayıpmı?Orada okumak sizin için varoşluk eziklik olabilir ama ben halimden gayet memnunum. Nede olsa oarada babam zengin diye kimse bana yağ çekmek amaçlı hatırımı sormuyor.Para için değilde gerçekten önemsedikleri için soruyorlar. Ama siz bunu anlayamassınız zaten sizden anlamanızıda beklemiyorum hocam.'' Dedim sinirle.

Kadının gözleri şaşkınlıkla açılmış bana bakarken müdürde kadına sinirle bakıyodu.Hızla arkamı dönüp en arka sıranın bir önüne oturdum. Kadın söylediklerimin şokunu atlatıp masasının yanına geçerken müdürde ''İyi dersler arkadaşlar.''deyip sınıftan çıktı.Hocada az önce ben hiç bişey söylememişim gibi dersi anlatmaya devam etti.Bende kafamı sıraya gömüp  zilin çalmasını bekledim.

Zilin sesiyle hızla kafamı masadan kaldırdım.Hoca çıkmıştı ve herkes tuhaf tuhaf bana bakıyodu.Gözlerimi kaçırıp önüme döndüm.

''Selam ben Doğa.''yandaki sese kafamı çevirdim. Zeytin gözlü bir kız bana gülümseyerek bana bakıyodu.''Selam. Bende Irmak''dedim.

''Ee nasıl beğendinmi okulu?'' diye sorunca gülümsedim.''Aslında okulu gezmeye pek vakit bulamadım.''dedim. '' O zaman ben sana seve seve  gezdiririm.''deyince gülümsedim.

.....

Öğleye kadar bütün okulu gezmiştik gerçekten çok büyük ve güzel bir okuldu.Doğa ile çok iyi anlaşmıştık.Çok iyi bir kızdı.Öğle tenefüs ziliyle hızla Doğa ile sınıftan çıkıp yemekhaneye gittik. Gerçektende çok acıkmıştık .10 dakika içinde yemeklerimizi yiyiyip lavaboya gittik.Ellerimizi yıkayıp dışarı çıktık.İlk defa bir işi 10 dk içinde yapmıştım dünya rekoruna ayak basmış bulunmaktayım.

Bahçede biraz dolandıktan sonra kantine inip masalardan birine oturduk.''Ne içersin?''dedim.

''Limonata iyi olurdu aslında.''dedi gülümseyerek.Bende gülümseyim kantin sırasına dogru ilerledim. Sırada sadece 3 kişi vardı.Sıraya geçtim.Sıranın bana gelmesini beklerlerken öndeki çocuk bana döndü.

.''Selam. Ben Doruk yenisin galiba.''dedi gülümseyerek.

Oha çocuk çok yakışıklı lan. Benim gibi çimen yeşili gözleri var. Ve kasları var. Oda yetmezmiş gibi uzun boylu mimikleri falan çok tatlı..Çocuk onu süzdüğümü anlamış olacak gülümsemesi daha çok yayıldı yüzüne.Hemen kendimi toplayıp karşılık verdm.''Bende Irmak,evet yeniyim.''dedim gülümsemesine karşılık vererek.

''Kaça gidiyorsun?''dedi.

''10/C'' dedim.

''Hım  o zaman sonra görüşürüz güzelim.''deyip arkasını döndü,Kantinciden 3 limonata aldı. Yüzüme bile bakmadan gitti.Şimdi birden ne oldu buna anlamadım. Aman neyse canım,kantinden 2 limonata alıp masaya döndüm.

Doğa benim geldigimi fark etmemiş karşı Taraflara bakıyordu. Nereye baktığını anlamak için kafamı çevirdiğimde o çocugu gördüm Doruk . Ama bir sorun varki Doğa Doruk'a değil onun yanındaki kıvırcık saçlı çocuğa bakıyodu ve sinirli gibiydi.

Çocuğa tekrar baktığımda onunda Doğa'ya sinirle baktıgını fark ettim.Hızla çocukla Doğa'nın bakışmalarına kesmek için yanına oturdum.Yanına oturunca Doğa'nın gözleri beni buldu ve bi anda afalladı.''Ne oluyor kızım?  Çocuğa niye öyle kötü kötü bakıyosun?''dedim meraklı gözükmeye çalışarak.

Gülümsedi.''Ben sana anlatmadım demi.?''dedi.Neyi anlatmadı ki ay çok merak ettim Şimdi. Hızla ellimdeki limonataları bırakıp ona daha çok yaklaştım.''Neyi anlatmadın?'' bu hareketime kahkahayla karşılık verdi.''Tamam.anlatacağım..''

Kabul ediyorum gereğinden fazla meraklı bir yapım var..Ama elimde değil. Bu huyumuda teyzemden almışım..

UMARIM BEGENİRSİNİZ...


LİSE KAVGALARI✔️ #Wattys2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin