Bölüm 54'ten ALINTI

31.7K 756 10
                                    




Yavuz ve Ahsen ile dolu bir alıntıyla karşınızdayım efendim. Hafta içinde yaptığınız yorumlar için çok çok teşekkürler. Umarım böylesi yorumların arkası kesilmez. Hafta sonu bir mani olmazsa yeni bölümü paylaşacağım. O zamana kadar bu alıntıyla idare etmeniz gerekecek :) Şimdilik hoşçakalın...

İyi okumalar...


***


Uzun bir süre sessizliğe bürünen ortamı bozan hemşirenin Ahsen'i kontrole gelişiydi.

''Nasılsınız?'' bir yandan serumu kontrol ediyor, bir yandan da Ahsen'e tansiyon aletini takmaya çalışıyordu.

''İyiyim, bir sorun yok. Ayağım biraz sızlıyor o kadar. Ama önemli bir şey değil.'' Hemşire tansiyonu ölçerken odaya doktor girdi.

''Ahsen Hanım nasıl hissediyorsunuz?'' Alçıyı kontrol edip dosyasına bir şeyler yazdı.

''İyiyim ayağım biraz sızlıyor, o kadar.''

''Sızı ilk birkaç gün devam edebilir. Ama endişelenmeyin ilaçlarınızı düzenli alırsanız çabuk geçecektir. Ayağınızı zorlamamanız gerekiyor. Kesinlikle üstüne basmayın. Bir hafta boyunca yatarak dinlenmeniz en doğrusu. Mecbur kaldığınız zamanlar için koltuk değneği kullanabilirsiniz. Daha önce de dediğim gibi kırık yok ama ciddi bir çatlak söz konusu. Alçı içinde çabuk iyileşecektir. Bir hafta sonra kontrolde alçıyı çıkarıp çıkarmayacağımıza karar veririz. Tabi bu size bağlı. Ayağınıza iyi bakarsanız çıkarabiliriz. Tansiyonu nasıl?''

''Normal. Serumu da bitmek üzere, çıkaracağım biter bitmez.''

''Tamam, yeni seruma gerek yok. Sormak istediğiniz bir şey var mı?'' Ahsen'e hitaben sormuştu ama genç kızın yanındaki tanımadığı bu adamın cevap vereceğini düşünmemişti doktor.

''Doğru duydum değil mi? Yani yatarak dinlenmesi ve ayağa kalmaması gerekiyor.''

''Evet, kesinlikle.'' Yavuz tekrar teyit ettirince 'duydun değil mi' dercesine Ahsen'e baktı. Karısını çok iyi tanıyordu genç adam. Hiçbir şekilde bu süreyi dinlenerek geçirmeyeceğine emindi.

''Serum bitince çıkabilir miyim?''

''Eğer isterseniz tabii ama bence bir gece daha burada kalmanız daha doğru olacaktır. Sabah tekrar kontrol edip çıkışınızı öyle yaparız.''

''Gerek yok. Bu gün çıkmak istiyorum.'' Ahsen bir an önce eve gitmek istiyordu. Evdekilerin iyi olduğunu öğrenmişti ama yine de yanlarında olmak istiyordu. Kolay şeyler yaşanmamıştı.

''Bir gün daha kalacağız doktor.'' Daha doktor Ahsen'e cevap bile veremeden Yavuz araya girmişti. Doktor kalmasını söylüyorsa genç kız sağlığı için kalacaktı.

''Yavuz eve gitmek istiyorum.''

''Kalacaksın Ahsen konu kapandı.'' Yavuz karısının üstelememesine şaşırmıştı. Normalde istediğini yaptırana kadar diretmesi gerekirdi. Fakat Ahsen konu kapandı denince susmuştu. Tartışmaya yalnız kalınca devam edeceklerine emindi.

''Ben artık gideyim. Bir problem olursa hemşirelere söylemeniz yeterli. Akşam çıkmadan gelir tekrar kontrol ederim. Geçmiş olsun.'' Doktor ve hemşire odadan çıktıktan sonra Ahsen kocasına dönmüş, biraz önce ağız tadıyla yapamadığı tartışmaya girişmişti bile.

''Eve gideceğim. Bugün!''

''Gitmeyeceksin!''

''Gideceğim dedim. Evdekileri merak ediyorum.''

''Endişelenmeni anlıyorum ama sağlığın için burada kalman gerekiyorsa burada kalacaksın. Seni bağlamam gerekse bile yaparım, bilirsin.''

''Kim kimi bağlıyor?'' Odaya giren Ateş hararetli bir tartışmanın ortasında bulmuştu kendini.


***

AH SENDE (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin