2

281 6 0
                                    

Dinsdag  

We zitten bij het blokuur Nederlands. Birgit en ik zitten achteraan in de klas. Jayden en Logan zitten in de middelste rij achteraan. Ik vind het maar moeilijk om me op de les te concentreren, elke keer gaat mijn blik naar Logan. Dan word ik weer met de keiharde waarheid op de wereld gezet. Voor Jayden en Logan zit Mandie samen met haar vriendin Monique. Logan zit steeds aan haar, haar. Dan draait Mandie zich om, het geflirt tussen hun houdt maar niet op. Als ik naar hun kijk zie ik eigenlijk mijzelf met Logan, alleen is het nu Logan met een ander meisje. Birgit stoot me aan. 'He! Doe je mond eens dicht er komt slijm uit!' 'Echt!' Gelijk ben ik er helemaal bij en droog mijn mond af. 'Nee natuurlijk niet, maar je moet hem laten zien hoe leuk je bent. Moet jij eens opletten hoe snel hij weer terug bij je is.' 'Ja maar hoe dan?' 'Je moet zijn aandacht trekken.' 'Ja duh maar maar hoe?' 'Nou ehm bijvoorbeeld je trekt zijn aandacht door dat de leraar steeds jou naam moet noemen en.. o of deze.' Birgit gaat rechtop zitten. 'Je lacht en dan ziet hij hoe mooi je bent...' Zo noemt Birgit nog een paar op.

'Birgit En Katie ik waarschuw niet nog een keer!' Roept de leraar. 'Ja meneer.' Zeggen we in koor. We kijken elkaar met pretoogjes aan. 'Hij keek!' Zeg ik  blij. Birgit lacht. 'Thats only the beginning Baby!' 'Hoe is het eigenlijk tussen jou en Florian?' 'Oo ge-wel-dig echt waar!  Vrijdag ga ik met  hem en zijn ouders mee naar zo'n landal park!' 'O ik ben jaloers op jou!' "Ik weet het ik ook op mezelf!' Birgit lacht en gaat dan aan het werk. Ik leun op me arm en kijk naar Logan. Ik zucht. 'Ik mis hem!' Jammer ik. Birgit geeft me een klap tegen mijn hoofd. 'Maak hem jaloers laat hem zien wat hij mist!' De ogen van Birgit beginnen te stralen. 'Nee hij is nu met Mandie!' Ik zeg haar naam walgend. 'Sure he is!' Zegt Birgit overtuigend. 'Pff maar moet je haar dan zien!' Ik wijs naar Mandie. 'Wat heeft zij dat ik niet heb? Ja blonde haren!' 'Kom op wij weten allebei dat jou bruine haren veel mooier zijn dan dat blonde permanent van haar.' 'Ik haat haar!' Roep ik net iets te hard. 'Ja Katie!' De docent komt naar me toegelopen. 'Kom jij vanmiddag maar even terug en laat dan meer eens zien wat je hebt gemaakt en dan mag je de samenvatting 2 keer overschrijven.' Mijn hoofd word zo rood als een tomaat 'Maar meneer ik.. nee.. maar..' 'Vanmiddag 5 over 2 hier!' Hij loopt weer van ons weg.

Birgit lacht. 'Je had tenminste zijn aandacht!' Ik lach geïriteerd, mooi is dat. Nu moet ik nablijven.

De bel gaat, het blokuur Nederlands is afgelopen en we hebben pauze. Ik zit met Birgit en mijn 2 andere beste vriendinnen aan een tafel. Jay Logan Monique en  Mandie, zitten aan de tafel recht tegenover ons. 'Ik ga me ziek melden.' zeg ik. 'Nee waarom omdat die lul het met je heeft uitgemaakt!' Zegt Sanne 1 van de vriendinnen Sanne ziet er heel Hollands uit, in tegen stelling van Robin die komt uit curaçao. 'Nee ik voel me gewoon echt niet lekker misselijk weetje wel?' 'Och kindje je bent toch niet zwanger he?' Zegt Robin. Ze lachen en ik lach mee, maar  diep van binnen twijfel ik. Ineenkeer voel ik me  erg misselijk worden. 'Ik denk dat ik even naar de wc toe ga.' Ik sta op en loop in een snel tempo naar het toilet. 'Ik ga even bij haar kijken.' zegt Birgit. Ze staat op en loopt ook naar de toilet.

Wanneer ik uit het wc hokje kom, staat Birgit daar. 'Gaat het wel?' 'Ja, ja ik denk alleen dat ik iets verkeerd heb gegeten gisteravond.' 'Mmm ja? Ik kan zien dat ze het niet helemaal gelooft.  'Je gaat je toch niet ziek melden? Je laat me toch niet alleen?' Ik zucht.
'Ik zou wel willen blijven maar ik heb het gevoel alsof ik de hele school kan vullen met mijn kots.' Ik loop naar de wasbak en spoel me mond. Ik kijk in de spiegel. Mijn rode lippenstift zit nog goed. Birgit komt naast me  staan. Ze laat haar hoofd rusten op mijn  schouder. We kijken allebei in de spiegel.  

'Je moet vandaag nablijven he?' 'O ja kut!' 'Kom op 3 uurtjes lukt je toch wel? Bovendien je laat je bestie toch niet alleen op school achter?' 'You're right.' 'Natuurlijk!' Sanne en Robin lopen ook de wc in. 'Urg heb je hun gezien?' Vraagt Sanne  'Wie?' Vragen Birgit en ik gelijk. We draaien ons om. 'Logan en Mandie natuurlijk!' 'Jaa' Zegt Robin bitchy, terwijl ze haar lippenstift bijwerkt. 'Jullie 2 waren echt een veel leuker stel, geloof me!' 'Dat geloof ik graag!' Zeg ik blij.  'Eigenlijk moeten we die bitch een lesje leren, zomaar de vriend van mijn vriendin afpakken ze durft wel die trut.' Zegt Robin, die ondertussen klaar is met haar lippen. 'Wat wou je dan gaan doen?' Vraagt Birgit. 'Ehh ik heb het! We worden vriendinnen met haar en dan laten we haar bekennen dat ze het alleen maar deed omdat het de vriend was van Katie en dat nemen we dan op en sturen het naar Logan!' Zegt Robin. 'Nee nee nee hun zijn echt verliefd.' 'Hmmm ja je hebt gelijk.'

'Word vrienden met hem.' Zegt Sanne, 'Dat heb ik ook met mijn ex gedaan zijn vriendin werd jaloers hij kon daar niet tegen en kwam toen met hangende pootjes terug bij mij!' Sanne straal helemaal en zucht tevreden. 'O dat was toch zo mooi.' 'Ja dat moet je doen!' zegt Robin.Ik kijk naar Birgit, ze knikt. 'Okey ik word vrienden met hem!' 'Ja ga dan!' Zegt Sanne, 'Je kunt er maar niet snel genoeg bij zijn, nou hup hup!' 'Ja, ja'!Ik loop de wc uit en loopt naar hem toe. Logan zit alleen aan de tafel achter zijn telefoon de andere 3 zijn vast naar de Jumbo. Ik twijfel en draai me om om weg te lopen, maar Logan heeft me al gezien. 'Hey!' Zegt hij. Ik haal diep adem en draai me om. 'Haai!' Ik kom naast hem zitten. 'Alles goed?' Vraagt hij. 'Ja prima niks aan het handje!' Zeg ik benauwd. Hij kijkt me  aan en moet lachen. 'Wat... wat is er?' Zeg ik geschrokken. 'Niks het is alleen wel grappig hoe je doet als je zenuwachtig bent.' Ik ga recht op zitten. 'I need to talk to you!' 'Echt wat is er dan? ' 'Nee, ik bedoel ehm.... ' Logan haalt een hand door zijn zwarte haar. Zijn Pony hangt half voor zijn ogen. 'Wil je vrienden met me worden.. nee nee ik bedoel zou je misschien vanavond met me naar de bios willen of netflix en chill.. of nee dat is zo verkeerd! Weetje laat ook maar zitten.' Mijn wangen kleuren rood. Hij legt zijn hand op de van mij. 'I would love too!'

  21:15

We komen lachend de achter deur binnen gelopen. Logan gaat op de bank zitten. 'Wil je wat drinken?' Ik  doe de deur op slot en gooi de sleutels in het bakje. 'Nee dankje.' Ik gaap en rek me uit. 'Ben je nu al moe!' Zegt Logan verbaast. 'Ja.' 'Kom eens naast me zitten?' Ik doe wat hij zegt. 'Ik zag je vandaag hoe je naar me keek onder Nederlands.' Hij moet lachen maar ik word rood 'Echt? o shit!' 'Het was wel schattig vooral hoe jij en Birgit zaten te praten. Maar wat me het meest opviel vandaag was hoe je in de pauze naar de wc ging, je was misselijk.' 'Ja dat klopt.' 'Je bent om kwart over negen moe! Ik durf te wedden dat je ook nog eens overtijd bent.' 'No!' 'Ik heb een broertje ik zag hoe mijn moeder was toen ze zwanger was I'm not stupid ok?' 'And I'm not pregnant ok! And now get the hell out of my house!' 'Okey als dat is wat je wil, I'm not comming back! No matter what you do!' 'Ok fine!' 'Ik ben niet meer je vriend of vrienden. Je laat me met rust mij en Mandie!' Hij loopt naar de voordeur. Ik  laat mezelf huilend op de bank vallen. Ik bel Sanne op, het gaat gelijk op voicemail. 'Als je nog eens zo een idee hebt, hou die dan voor je!' Ik gooi me telefoon naast me op de bank en druk mijn gezicht in een kussen. Ik hoor voetstappen. Verbaast kijk ik op en kijk recht in de ogen van Logan. 'Logan?!' 'Ja ehm..' Hij schraapt zijn keel. 'De deur zit op slot... ' 'Ik sliep net okey!' 'Nou volgens mij was je aan het janken op de bank!' Ik kijk hem met een dodelijke blik aan. 'Ik ga naar bed, zoek lekker zelf de sleutels.'  'Katie doe niet zo gemeen!' Ik lacht gemeen. 'Ach ja nu ben ik de boze gemene ex, je mag blij zijn dat we nooit zijn getrouwd want als dat was geweest ik had je helemaal leeg getrokken!'  'Ik wist niet dat jij zo gemeen kon zijn!' Zegt hij verontwaardigd.  'En ik had nooit gedacht dat jij vreemd zou gaan. Gek he? Kenden we mekaar toch nie goed als we dachten.' Mijn stem klinkt uitdagend. 'Ik ben zo klaar met jou!'  

 'Ik ben zo klaar met jou!'  

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Sanne

Sanne

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Robin

Never forget youWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu