Broken: Part 2

1.2K 208 82
                                    


-Госпожо Мин извинявам се за неудобството. Знам, че сте заета, но ви извиках тук заради сина ви. Оценките му драстично спаднаха  напоследък. Отсъствията и непристойно му на моменти поведение в час също се отразяват и то по отрицателен начин.

-Разбирам.

Усмихнах се широко в опит да скрия злобата и яда си, които таях към това нищожество още от самото му раждане. За мен той не бе нищо повече от един непотребен боклук. Отрепка. Грешка, която бях допуснала заради глупавите си любовни копнежи. Не изпитвах и капка вина, когато го оставих на грижите на онзи глупак. Нямах намерение дори да го потърся преди да разбера, че собствените ми родители планират да оставят цялото семейство наследство на него. Много добре знаех, че щом това се случи и този хлапак навърши пълнолетие  ще ме лиши от правата и привилегиите ми, изритвайки ме на улицата.

И за да не допусна това да се случи реших да го прибера в дома си, лишавайки го от пагубното влияние на баща му.  Веднага щом родителите ми му прехвърлеха  всичко щях да го накарам да се откаже от него доброволно.

Ноктите ми се впиха в кожената материя на чантата, но въпреки че исках още сега да дам урок на онзи малък урод, запазих самообладание, уверявайки възрастния мъж пред мен, че ще говоря с него и проблемът ще бъде решен още днес.

Извадих солидна сума пари от чантата си и прилежно я оставих на бюрото му без да прекъсвам очния контакт. Той приглади плешивото си теме и с лукава гримаса прибра парите във вътрешния джоб на сакото си. Продажник.
Беше тесногръден като всички останали.
Корумпиран богаташ, забравил собствените си принципи, зависим банкнотите в дълбокия джоб на безвкусния си панталон.

Изправих се от кожения фотьойл, сложих слънчевите си очила, струващи повече от цялото обзавеждане на това противно място и безмълвно напуснах кабинета. Не обръщах внимание на обстановката, мразех изкуството.
То показваше красотата на малките, незначителни неща в живота, а в света на парите нямаше място за красота.
Тя бе параван, прикриващ мръсните деяния, които се извършваха зад него. Там единствената дума, която имаше значение и показваше истинската страна нещата беше пълната противоположност на красотата и заради нея този свят отдавна бе погубен.

Бизнес.

■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■

Đirty Games •Yoonmin•Where stories live. Discover now