35.Ono ti na mne záleží?

89 2 0
                                    

,,Mnozí z vás už tuší, proč jsem si vás sem znovu pozvala", uchichtla se Umbridgeová. Ano, zase si nás zavolala k sobě. Jestli tuším, co nám chce? Jo, možná jo. Nejspíš další série z jejích ověřovacích zkoušek. Hadám. ,,Pokud vás napadlo, že po vás zase budu něco chtít, tak vás to napadlo správně", zazubila se, ale pak hned zvážněla. Naším úkolem je jen stát a poslouchat. Běda tomu, kdo se ji pokusí vyrušit. Je to tu snad za trest. Poslední dobou mám takový pocit pořád. Copak nám stále nevěří? Proč bychom tu asi jinak byli, kdyby jsme nechtěli donášet. Vlastně já jsem tu jediná výjimka, která to nemá v plánu. Ty její ustanovení a výnosy mě už začínají štvát. ,,Tentokrát to však nebude žádná zkouška, nýbrž úkol. Jsou tu jisté problémy šířené jednou skupinou, která nebere v úvah mé výnosy. Vím, kdo je jí v čele, ale potřebuji vědět, jací další studenti se k nim nechali zlákat", začala kolem nás procházet s rukama skříženýma za zády. My byli vyrovnaní v linii, jako nějací vojáci. Děsný. Ale pokud si to má role bude vyžadovat, jsem ochotna podstoupit i toto. ,,Nic složitého. Utvoříte si seskupení podle minulé akce s tou výjimkou, že nepoužijete nitrozpyt, ale veritasérum nebo nápoj lásky, podle situace, aby vám řekli pravdu", teď se opět usmála, jakoby to bylo vtipné. Vykulila jsem oči. Je to neskutečný, jak ty Nebelvírské musí pořád trápit. Je mi jasné, že ti, co mají za úkol opačné pohlaví než jsou oni sami, budou muset použít nápoj lásky. Jako jsem třeba já. Nemůžu dát Fredovi nápoj lásky. To prostě nejde, to už je opravdu moc.

,,Paní profesorko, takové lektvary používat nesmíme a i když jste nám to povolila, tak je nezvládneme vyrobit. To je učivo příštího roku", vyrušila jsem ji. Jasně protestuju!

,,Ovšem, slečno Raddleová. Vás se týká nápoj lásky, že? Nebojte. I ten i veritasérum vám dodá profesor Snape. Všechno jsem už zařídila. Myslíte si snad, že bych vás posílala do boje bez zbraní?", zatvářila se zmateně. Je ale všem jasné, že už zase přehrává.

,,Ne", pípla jsem zklesle. Nevyšlo to. Tohle nemůžu udělat. Je to můj kamarád. Nemůžu ho znemožnit před celou školou. Nemůžu se dívat na to, jak tu šaškuje s falešným zamilováním. Předtím jsem se mu jen líbila, ale skončilo to tím, když jsme si to vyjasnili. Nikdy to nebylo zas tak silné, poznala bych to.

,,Výborně. Tak pokud už nejsou žádné otázky, můžete opět jít. V sedmou hodinu večerní sem zase přijďte, to už bude mít profesor Snape ty potřebné lektvary hotové. Bylo by fajn, kdybyste stihli splnit úkol do příštího srazu, který se bude konat za čtrnáct dní. Přeji všem hodně štěstí", uculila se. To je skvělý. Za dva týdny je další svolání, do té doby tu budou běhat fake páry a nejhorší na tom je, že se v Nebelvírském utrpení bude Zmijozel vyžívat. Zejména Draco. Veritasérum? Neschvaluju. Můžou se ven totiž dostat i věci, které by měli zůstat uschovány. Nápoj lásky? Sprosté zneužívání! Co si ještě Umbridgeová nevymyslí? Za chvíli na nich snad budeme zkoušet zakázané kletby.

•••

Už je osmý den po zadaném úkolu a já stále nic neudělala. Jsem hodně pozadu. Hermiona už si naivně myslí, že chodí s Malfoyem. No a ostatní? Ti pomocí veritaséra vytáhli na chudáky Nebelvírské špínu. Dnes už musím zasáhnout i já. Dnes už jo. Všichni mají hodinu věštění, jen Fred s Georgem ne. Od Umbridgeové jsem dostala povolení opustit vyučování za účelem plnění úkolu. Vhodnější doba už asi nebude. Vešla jsem za nimi. Byli ve společenské místnosti a Fred zrovna Georgeovi vykládal, jak by bylo skvělé, kdyby vymysleli vybuchující bomby, které se jedí. Když jsem vešla, George si odkašlal, aby dal najevo svému bratrovi, že mají návštěvu.

,,No, tak já si musím jít pro knížku do knihovny a cestou se stavim v kuchyni. Jo a Frede, je to skvělej nápad", začal se zvedat George a odcházel. Prošel kolem mě s uličnickým výrazem. Jasně, co jsem udělala tentokrát? Když odešel, rozešla jsem se k Fredovi.

,,Ahoj. Můžu si sednout?", naznačila jsem Fredovi očima na volné místo vedle něho. Přikývl. ,,Víš, měli bysme si promluvit".

,,Souhlasím. Úplně nejdřív ti chci říct, že se na tebe nezlobím. Harry mi to všechno vysvětlil. Vím, že si to dělala pro nás", usmál se a pohladil mě po ruce. Pokývala jsem hlavou, že to akceptuju.

,,Na to se napijeme", položila jsem na stolek před Freda malý hrníček s horkou čokoládou, do kterého jsem nalila nápoj lásky. Ten vytvořil z pěny malé srdíčko. Usmál se a vzal si to. ,,A do dna", pobídla js ho. On se zazubil a napil se. Na jeden zátah to vypil celé. Lektvar by měl účinkovat téměř okamžitě.

,,Páni, co jsi do toho dala? Je to...", zaksichtil se. Asi to nechutnalo zrovna čokoládově.

,,Hnusný", zasmála jsem se.

,,Jo", vyhrkl okamžitě po vyřčení mého názoru. Vrátil hrníček na stůl a díval se na mě.

,,Jsi v pohodě?", zeptala jsem se doufajíc, že jde vše podle plánu.

,,Jo, je mi dobře. Akorát mě trochu tlačí čas. Jsem domluven s Lenkou, že jí ukážu kabinet s vycpanými zvířaty. Škoda, že jsi mi to neoznámila dřív, mohl jsem si naplánovat časový harmonogram, ale zrušit to teď by bylo blbý", vztal a čekal na mou reakci, aby mohl odejít.

,,Jo-jo, jasně. Ehm, ne-nemohl jsi tušit, že se stavím takhle blbě. Tak běž za Lenkou", poslala jsem ho pryč. Vykolejilo mě jeho chování. Vždyť se vůbec nic nestalo. Měl mě začít obletovat, stejně jako Hermiona Draca. To je divný. Asi Snape neumí namíchat stejný lektvar. Budu to muset reklamovat. Vyšla jsem na chodbu a ze tříd se najednou hrnuly davy lidí. To už hodina skončila. Jde se za Snapem. Seběhla jsem dolů do sklepení a zaťukala na jeho kabinet. Ozvalo se nepříjemné zamručení a já tedy šla dovnitř. Sedla jsem si ke stolu hned, jak jsem zavřela dveře.

,,Co tu děláte?!", vyprskl na mě nepříjemně. Taky vás ráda vidím.

,,Já jsem se přišla zeptat na ten lektvar, co jste nám dal. Nápoj lásky, nefunguje", řekla jsem to na rovinu. Proč to tajit. Nekvalita není můj problém.

,,Nesmysl. Musela jste ho použít špatně", vyprskl na mě znovu nepříjemně.

,,Ne, použila jsem ho přesně tak, jak jste nám vysvětlil. Prostě nefunguje. Nevím proč. Dracovi funguje", protočila jsem očima nad tou stupiditou, kterou všichni předvádějí.

,,Tak je tu už jsem jedna možnost. Třeba už ani nemůže fungovat", změnil tón hlasu na vševědoucí.

,,Jak to myslíte?", nechápavě jsem svraštila čelo.

,,No, nápoj lásky je od toho, aby dal člověku falešný pocit totální zamilovanosti, že víc už to skrátka není možné. Jestliže na Freda lektvar nepůsobí, znamená to jen jednu věc", založil ruce a pozoroval můj zmatený obličej.

,,Stále to nechápu, pane profesore", zašklebila jsem se.

,,Přimět Freda, aby se do vás víc zamiloval je stejné, jako přikázat lordu Voldemortovi, aby zachraňoval lidi. Nemožné", dovysvětlil. Skončila jsem s otevřenou pusou. Už mi to došlo. To nemyslí vážně ne?? Takže Fred se do mě oné noci zamiloval. Bezva! Jak mám teď asi zjistit jaký studenty si na svou stranu Harry vzal. Myslím, že mi to Fred neřekne. Asi.

,,Děkuju, pane profesore", rychlostí blesku jsem vztala ze židle a začala uhánět pryč z jeho kabinetu. To je úžasný! Nemůžu Umbridgeový říct pravdu, vyšlo by to najevo. Zeptám se třeba Draca. Jo, ten mi s tím pomůže.

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Mar 31, 2021 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

Because He Is My BrotherWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu