25.Albusova Skvarta

161 7 0
                                    

Sešli jsme se s Ronem a Hermionou na obědě. Zase jsem udělala výjimku a posadila se k nebelvírským. Vešla jsem dovnitř po boku Harryho. Usadili jsme se k nim. Vypadali dost překvapeně.

,,Vážně? To už je dlouhá doba, co sis k nám sedla", řekl se sarkastickým tónem Ron.

,,Ha ha Rone. Potřebujeme s vámi mluvit", dívala jsem se radši na Hermionu. Ta se mi snad nebude vysmívat.

,,Tak to bude vážný. O co jde?", zeptala překvapivě se skoro se stejným přízvukem jako Ron.

,,Tak hele, je to vážný! Myslím, že jestli se to nevyřeší, do měsíce je po nás", srovnal je Harry. Už žádný sarkasmus prosím.

,,Promiňte. Jasně, že je to vážný. Nechtěli jsme si z toho dělat srandu. Tak o co se jedná", zeptala se nyní soucitným hlasem. Ron se radši díval do stolu, aby nebylo tolik vidět, jak zrudl.

,,No začnu asi od začátku. Jistě jste četli Denního věštce, takže víte, že máme u Voldemorta hledáček. Dále z jistých zdrojů víme, že poslal na náš odchyt někoho ze svých lidí. Nevíme, kdo to je. Víme jen to, že je to smrtijed a že už je bohužel na hradě", posledních pár slov už řekl Harry zklamaně.

,,Ehm, já nevím, co říct. Jaktože je už na hradě?", vyděsila se Hermiona.

,,Uzamkl se už hrad ne? Muselo se s tím počítat, jakmile se to dostane do novin. Odhaduju, že jde vše podle Voldemortova plánu", zauvažovala jsem nahlas.

,,Dobře, ale co teda s tím máme společného my?", rozhodil rukama Ron. Hermiona mu dala hned pohlavek.

,,My jsme mysleli, že byste třeba zkoušeli shromažďovat informace, jestli není někde něco podezřelého. Zároveň třeba proklepávat lidi, jestli to nehrajou na obě strany nebo tak", zodpověděla jsem Ronovu polootázku.

,,Jasně, že vám pomůžeme", přitakala Hermiona.

Because He Is My BrotherWhere stories live. Discover now