13.Náhoda? Nemyslím si

227 15 0
                                    

Chvíli nikdo nic neříkal. Pak se znovu chopil slova člověk, který mi vynadal už na začátku.

,,Jak můžete s jistotou říct, že to byl smrtijed?".

,,To je jednoduché. Stačí se mu podívat do očí", upřela jsem na něj víc svůj ledový pohled, který ho děsně znervózňoval. Je to tak, na ministerstvu se nám usadil smrtijed. Však si taky rychle sednul se zařazeným výrazem, pochopil, že jsem ho odhalila.

,,Fajn, tak jestli už nemáte žádné otázky a tupé připomínky, šla bych zpět na výuku", rozhlédla jsem se po všech židlích. Nikdo se ani nehnul.

,,Ok", vztala jsem ze židle a mířila k východu.

,,Sednout!", vykřikl někdo z těch lidí.

,,A na co? Nemáte důkazy, že jsem to byla já, takže běžte zdržovat někoho jiného. Já mám bohužel nabitý program", zase jsem se otočila k východu.

,,Třeba zabíjet další nevinné?", určitě to řekla ta růžová můra. Zarazila jsem se. Pár sekund jsem stála a chtěla zas něco namítnout, ale došlo mi, že takhle by to neskončilo. Tak jsem se zase rozešla.

Zavřela jsem dveře a tam tlupa fotografů.

,,Slečno, přišili vám tu vraždu? Jak reaguje Popletal. Byla tam možnost demokracie?", obdařovali mě jednou otázkou za druhou.

,,Ne pánové. Na vraždu naše ministerstvo nemá dost důkazů. Radši se tam mezi sebou budou hádat o židle, přitom těm tupcům by neměla patřit žádná. Jestli chcete znát můj názor, tak za vraždu nese odpovědnost ta růžová můra, co sedí u Popletala a neustále mu leze do zadku. Popletal se bojí faktu, že se Voldemort vrátil a zemřel tam smrtijed. To radši ze strachu dá za vinu vraždu malý holce. Jo a demokracie tam v žádném případě neexistuje, vždyť ani sami mezi sebou ji tam nemají. Doufám, že jsem vám objasnila vše. Interview končí, tak zase někdy naschle", celé to jsem vyprávěla s výsměchem vůči ministerstvu.

•••

,,Denny, píšou o tobě v Denním Věštci", přilepil mi noviny do obličeje Neville. Koukla jsem se na článek a opravdu.

Zmijozelova dědička se vysmívá ministerstvu. Pokud je spojena s pánem zla, berme to jako varování. Popletal vzkazuje: dívka lže!

,,Co dodat", uchechtla jsem se.

Od přátel se mi nenaskytly příliš důvěřivé výrazy, přesto se pokusili o falešný úsměv.

,,Myslíš si, že se s ním Popletal už setkal, že se bojí připustit pravdu?", jediný, kdo se tvářil v celku nepřekvapeně byl Harry.

,,Nevím, ale pokud ano, tak ho Voldemort zlomil. Jestli se s ním setkal, chtěl po něm podporu ministerstva. Popletal si chce zachránit kůži, takže mají jistě dohodu. A je asi jisté, že až to všechno praskne, budeš v hledáčku Harry. Chce tě zničit", ujasnila jsem to hlavně sama sobě. Když jsem to řekla nahlas, znělo to ještě víc děsivěji a šíleněji. Jenže to tak bylo.

S Ronem a Hermionou se o tom nedalo mluvit. Přesně jak řekl Harry, jen dělají, že chápou. No a Lence s Nevillem jsme se radši ani nesvěřili.

Najednou jsem uviděla Cedrica. Scházel ze schodů. Když jsem se na něj usmála, dělal, že mě nezná. Co to má znamenat? Praštila jsem dlaní do stolu. Potřebovala jsem vzteky křičet.

Because He Is My BrotherWhere stories live. Discover now