6.6

1.1K 135 17
                                    

Te noći nisam mogla sklopiti oči i zaspati. U glavi su mi se neprestano vrtjele njegove riječi. Iznova i iznova. Nisam mogla izdržati ni dan poslije, izbjegavala sam Harryja. Ali, bilo je teže nego što sam mislila. Bio je na hodnicima baš kada i ja. Čak sam i pomislila da me traži. Čak sam i zakasnila na predavanje zato što nisam mogla proći tim hodnikom. Stajao je tamo minimalno 20 minuta i razgovarao s nekim profesorima. Kao da je želio da tuda prođem i čekao me. Ne bih se ni čudila da je namjerno tamo stajao. Nakon svih predavanja koje sam imala taj dan, nakon kratkog, ali iscrpljujućeg razgovora s mamom u sobi sam zatekla Bellu. Spremala se za večeru s Zaynom.

"Trebala bi poći s nama.", rekla je kada je stavljala rumenilo na obraze. Večera ne zvuči loše. Nisam jela ništa toplo već...dugo. Ali sa Bellom i Zayno je dio koji mi se ne sviđa. Imam već sada osjećaj kao da sam višak. Nisam sigurna kako bih se uklopila između nih dvoje. Oni vjerojatno imaju svoje teme o kojima razgovaraju. Ona i dalje stoji ispred ogledala i dotjeruje se. Pogledamo se preko ogledala i čeka da joj odgovorim.

"Imam puno za učiti.", osjećam se kao da je to moj jedini izgovor koji mogu smisliti u zadnje vrijeme. Učenje. Mislim da je to i jedino što radim kako bi izbegla ovakve situacije. I za sada djeluje. Bella me pogleda sa snuždenim očima preko ogledala. Nevino slegnem s ramenima i stavim stvari na stol. To je samo jedna hrpa od nekoliko njih koje moram naučiti.

"Tori?", pogledam je. "Hoćeš li molim te iznaći sa mnom i Zaynom? Treba mi tvoja potpora.", mogu reći da mi je nešto sumnjivo u nezinom glasu i zato odlučim nastaviti ispitivati.

"Zašto?", za razliku od svaki puta ovaj put joj treba dulje da odgovori.

"Ovo je nešto kao...večera u kojoj ćemo se ponovno "upoznati".", uzdahne. "U zadnje vrijeme se baš i ne slažemo, ali ni jedan od nas ne želi da se rastanemo tako da smo odlučili poraditi na tome.", dočarava rukama. Na kraju me pogleda svojim slatkim pogledom.

"Ne znam baš Bella. Što ću ja tamo? Držati vam svijeću dok razgovarate o svojoj vezi? To nije naajbolja ideja.", ne gledam u nju kada govorim kako nebi pala na njezin pogled. Iako mogu osjetiti kako njezine oči traže moje u ogledalu,ali se odupirem.

"Mislila sam da si mi prijateljica.", kaže prisiljenim tužnim glasom i dođe mi da preokrenem očima sto puta. Mrzim kada igra na tu kartu. Ugrizem se za usnicu.

"U redu.", tiho prošaptam. Mrzim kada moram popustiti. Bella vrisne i skoči na mene. Počne mi se dreati u uho od uzbuđenosti. Ne mogu si pomoći a da se ne nasmijem na njezino djetinjasti ponašanje. Odmakne se od neme nekoliko minuta kasnije požurivajući me da se spremim, a ona stane ispred ogledala i završava s šminkanjem. Skinem odjeću koju sam na sebi imala cijeli dan i na 5 minuta stanem ispod tuša kako bi oprala sav znoj sa sebe. Kosu vežem u puđu.

Izlazim iz tuša i brzo na sebe oblačim prvu haljinu koja mi padne pod ruku. Obujem se i ispustim kosu da mi pada niz leđa. Pogledam se u ogledalo i primjetim kako mi je kosa izrasla. Počešljam je i uzmem mobitel te ga stavim u torbicu zajedno sam novčanikom i ostalim stvarima. Čekam Bellu pokraj vratiju,spremna krenuti, koja obuva prilično visoke štikle. Stvarno izgleda odlično. Haljina tamno crvene koje sjajno joj grli struk i ističe sve njezine presnosti i skriva nedostatke. Kosu je nakovrčala i na nekoliko mjesta je malim ukosnicama podigla kako bi naglasila lice.

Na licu je naglasila obraze. Ništa pretjerano. "Izgledaš predivno Bella. Zayn će te na koljenama moliti da bude s tobom, vjeruj mi.", nasmije se i ustane uzimajući torbicu. Odmjeri me i namršti se. "Ti tako ideš?", usiljeno se nasmije. Pogledam se u gledalo.

"Što mi fali? Za osobu koja će sjediti na kraju stola cijelu večer mislim da izgledam dobro.", odmahne glavom.

"Zašto pobogu imaš obute Tomsice? I zašto ta haljina? A kosa? Šminka?", Njezine ruke me guraju na krevet. Uzima torbicu s šminkom i uzima maskaru, rumenilo i kist.

"Nemamo puno vremena, evo ti ogledalo i gumica. Ispleti pletenicu, a ja ću ti malo dotjerati lice. Ništa previše samo malo da naglasimo pojedine dijelove.

"Samo nemoj previše. Nešto kao ti.", upozorim je i počinjem plesti plitenicu.

"Vjeruj da je na meni puno više šminke nego što izgleda"

"Onda ne nešto kao ti.", nasmijem se i ona mi se pridruži. "Znam, ti imaš lijepo lice, ne treba ti puno."

Kada dođem do kraja malom elastičnom gumicom vežem pletenicu i malo izvučem kosu da izgleda opušteno. Kada mi Bella završi s licem na brzinu se približim ogledalu i zadovoljna sam što vidim.

"Sviđa mi se.", pogledam sama sebe u ogledalo. Sviđa mi se što mi je učinila s licem. Naglasila je samo ono što je potrebno i nemam puno šminke na licu. Zhvalim Belli koja pregledava po mom ormaru što i mogla obući. Nešto promrmlja na moju zahvalu i nastavi gledati stvari u ormaru.

"Što misliš na ove hlače?", ruka joj poleti iza leđa s hlačicama u rukama, dok joj glava i dalje gleda stvari u ormaru. Hlačice koje drži u ruci nisu baš po mom ukusu. Kupla sam ih za priličnu svotu novaca i samo jednom ih nosila. Ne želim ih baiti baš zato što su puno koštale. I to je bilo prošlu godinu u ljeti kada sam išla na odmor.

To je bio moj prvi odmor s prijateljima i s nama je išao prijatelj koji mi se sviđao i htjela sam nešto da izađem iz svoje zone ugodnosti. A to je bilo da sam kupila te hlačice koje su kraće nego što sam inače nosila. Ionako sam ih na kraju bezveze kupila jer na kraju me on nije ni pogledao.

"Pre kratke.", preokrenem očima.

"Možeš imati obute Tomsice ako odjeneš te hlačice.", osjećam kako me izaziva očima. Stvarno želim imati obute te Tomsice. Ali ne i te hlačice. Ali kada bolje razlislim bolje da obučem te hlače i imam obuto to što i želim nego da me prisili da obučem neki prekratki šos i štikle.

Pristanem i obučem hlačice. Dodaje mi majcu s prilično otvorenim leđima i nisam baš neki fan nje. Zapravo to je njezina majca naravno da je ne želim nositi. Ona sva uzbuđena odmjerava me.

"Izgledaš kao moje remek-dijelo.", sretno plješće rukama. "Dođi se pogledati u ogledalo.", uhvati me za ruku i dovodi do ogledala. Stane iza mene i popravlja mi plitenicu. Stavi je da mi leži na prsima. Izdahne kao da nešto nije u redu.

"Znaš što ti još treba? Nakit. Ovako je pre...", rukama nešto vrti dok odlazi do moje kutijice s nakitom. Nemam ni puno nakita. Samo ono što sam dobila na poklon. Ne volim baš nositi nakit, ne vidim što će mi. Koji je uopće cilj nakita.

"Nešto jednostavno.", promumlja Bella. Uzima prsten iz te kutijice i dodaje mi ga. Ne sjećam se kada mi ga je netko poklonio, a ja ga sigurno nisam kupila, čisto iz razloga jer izgleda stvarno skupo. Niti ga ne uspijem pogledati jer me Bella tjera da je vrijeme za idemo. Belli zazvoni mobitel.

"Zayn šalje da je već tamo.", reće. Brzo zaključam našu sobu i stavljam ključ u torbicu. Bella doslovno trči niz hodik.

***

Izlazimo iz taksija i Bella mu brzo plaća. Ozbiljna sam kad kažem da je Bella doslovno požurivala taksista. Mislim da se nada da više nikada ne sjednemo u njegov taksi. Ulazimo u solidan restoran. Zayn nas čeka na početku restorana.

"Izvini što kasnimo.", Bella ga poljubi u obraz i on sam kimne. Na brzinu ga pozdravim i on mi pohvali izgled prije nego što odlazimo do stola.

"Zašto ne sjednemo za stol za troje?", pokažem na stol pokraj našeg. Oni se okrenu prema meni. Bella nervozno slegne ramenima. "Zayn je rezervirao.Zayn?", udari ga laktom u trbuh.

"Zato...što..ovaj..znaš.", izdahne.

"Znam da kasnim...bila je gužva.", cijelo tijelo mi se ukoči. Znam taj glas. Harry. Stoji iza mene upravo sada. Osoba koju sam pokušavala izbjegavati cijeli tjedan. Sada je iza mene. Osjećam njegov miris. Osjećam kako bjes raste u meni do te razine da bih se sada najrađe izdarama i na Bellu i na Zayna. Najviše na Bellu zato što mi je lagala. I zato što me natjerala da dođem sada ovdje. Uhvatim se za prsten od nervoze kada osjetim Harryjevu ruku na svojoj. Polako me okrene. Primjeti kako držim prsten, nasmijao se i tiho prošaptao:

"Hej."

***

Znam da dugo nije bilo nastavaka i ne znam što da vam kažem nego da mi je žao. I hvala na svim glasovima koje mi ostavljate i na svim komentarima.

Instagram: elawrite

College [h.s.]Where stories live. Discover now