47.BÖLÜM

40.8K 2.4K 243
                                    

Kulaklarım uğulduyordu..Kalbim göğüs kemiklerimi dövercesine çarpıyor,dışarı çıkmak için canhıraş savaş veriyordu..

Çok değil bundan saniyeler önce korkudan dizlerimin bağı tutmazken,şimdi doktorun ağzından çıkan sözler ile bambaşka bir dünyaya geçiş yapmıştım.

Yutkundum..Yutkundum ve tekrar yutkundum çünkü yapabildiğim tek şey buydu.Lanet olası canımdan can götüren,dakikalarca o odadan çıkmayıp nefesimi kesen bu adamın ağzından çıkan,beni bozguna uğratan,nefesime nefes,canıma can katan sözlerinden sonra yaptığım tek şey,tek yaşam belirtim buydu..Yutkunmak..

"Doktor bey siz oğlumun kusuruna bakmayın.İçeride yatan hasta benim gelinim olur.Yani demek istediğiniz o hamilemi?Peki kaç haftalık?"

"Bakın beyefendi ben kadın doğum doktoru değilim.Ben sadece nöbetçi doktorum..Yapılan tahlillere göre şu anda hamile olduğunu umuyorum,zira kan değerleri yüksek buda gebeliğe işarettir.Hasta bol bol dinlensin ve dediğim gibi gebeliği netleştirmek için en yakın zamanda bir kadın doğum uzmanı'na görünsün."

"Peki doktor bey,herşey için teşekür ederiz "

"Rica ederim beyefendi "

Babam ile doktor arasında geçen konuşmayı öylece dinledim.Ağzımı bile açamadan,söylediklerinin gerçek olup olmadığını bile soramadan sadece dinledim ve tam ağzımı açıp bunun bir şaka olup olmadığını soracağım sırada kel kafalı doktor gözlerini devirerek yanımızdan ayrılmıştı..

"Hayırlı olsun evlat baba oluyorsun"diyen babamın sırtımı sıvazlaması ile yavaşça gözlerimi ona çevirdim ve yine dakikalardır yaptığım,daha doğrusu yapabildiğim tek şeyi yaptım..Yutkundum..

"Asaf az daha tepkisiz kalırsan,Nazlı'nın yerine sen yatarsın haberin olsun " deyip koluma yumruk geçirmesi ile derin bir nefes aldım ve zorda olsa konuşmayı başardım.

"O..Yani şey..O ikisi iyi değil mi baba?" dedim titreyen sesim ile.

"Doktor iyi olduğunu söylerken sen duymadın herhalde "

"Ben..Ben yanına gidebilirim değil mi?

"Asaf istersen sen kal biz gidelim yengenin yanına " diyen Sedat'a olur anlamında kafamı sallayıp öylece durdum.

"Asaf istersen sen kal biz gidelim yengenin yanına " diyen Sedat'a olur anlamında kafamı sallayıp öylece durdum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

"Oğlum kafayı mı sıyırdın lan..Ne işimiz var, git karının yanına,yürü mal mal dikilip durma " dediğinde bozuk plak gibi yine aynı şeyi yapıp kafamı salladım ve ağır adımlarla odaya doğru ilerledim.

Kapının önüne geldiğimde derin bir nefes aldım ve titreyen ellerime aldırmadan kapıyı açıp  içeri girdim.Kalbim hayatında hiç atmadığı kadar hızlı atmış,gözlerim gördüğüm görüntü ile hiç dolmadığı kadar dolmuştu.

Kaç dakika orada öyle durdum bilmiyorum fakat en son  ciğerlerime bayram edecek kadar derin bir nefes çekip,dudaklarımı dişleyerek yatakta iki büklüm yatmış vaziyette olan kadınıma ilerledim..Yüzü bembeyaz olmuş,dudakları kurumuştu.Saçlari dağılmış,bembeyaz yastığa bahar getirmişti.Bir eli kafasının altındayken,diğer eli karnının üstündeydi..Sanki..Sanki oradaki varlığı korumaya çalışıyor gibiydi.

ANSIZIN GELENHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin