6.Bölüm-Kına Gecesi

16.6K 528 28
                                    

Mulitmedya kınadan damat beyimiz :) Bölüm şarkısı Şevval Sam - Gün Gelir. Keyifli okumalar..

Bir şeylere karar verildiğinde uygulamak insana kolay gelir ama uygulama günü geldiğinde işte pek de öyle olmaz. Mesela yarın sabah erkenden kalkıp ders çalışacağım dersin ama ertesi gün olup alarm çaldığında yataktan sürünerek kalkarsın. Bugün içinde bulunduğum durumda aynı böyleydi. Babam bana zorla bu evliliği direttiğinde  kolayca kabul etmiştim ama bugün yani kınamın olacağı günün sabahı her şey daha zor olmaya başlamıştı.

Annem gelmiş beni uyandırmış , bugün için bütün uyarılarını yapmış ve beni odada düşüncelerimle baş başa bırakıp gitmişti.
Düşünceler beni iyice boğmaya başladığında oturduğum yataktan kalkıp kendimi banyoya attım. Ilık suyun altına girip bedenimi rahatlatırken ruhumu da rahatlatmak için günlerdir tuttuğum gözyaşlarımı serbest bıraktım. Düşünceler aklımda dört nala koşarken birinin ayağı takılıp düşmüştü. Emir konusu.
Emir'in attığı mesajı Yiğit'e söylememiştim. Yiğit'le sürekli çizimler için bir araya gelmiştik ve çok yoğun çalışmıştık. O zamanlarda aklıma gelmemişti gerçi gelseydi de söylemezdim. Her zamanki Emir'di işte. Bana da onunla kahve içmeye gitmediğim için sürekli tehditler savurur hiç birini de gerçekleştirmezdi. Bu da onlardan biridir diye geçiştirmiştim.

Duştan çıkıp bornozumu üzerime geçirdim ve iki gün önce içindeki çoğu şeyi Yiğit'lerin eve gönderdiğim için boşalan gardrobuma yöneldim. Bir pantolon ve kazak alıp giyindim. Kuaför eve geleceği için rahattım. Kına için tasarladığım kıyafetimi ve bindallımı çıkarıp yatağımın üzerine bıraktım.Üzerinden dantelli başlayıp belden aşağı doğru açılan morcivert elbisemi önce giyecektim. Kına yakılacağı zaman ise bindallımı giymeye gidecektim.

Kapının çalmasıyla kendimi toplayıp dışardaki kişiye içeri gelmesi için izin verdim. Gelen ablamdı.

"Hadi bakalım gelin hanım gel kahvaltını et. Az sonra gelir kuaför."

"Tamam abla."

Zoraki bir gülümsemenin ardından ablamla aşağıya indim. İçimden yemek yemek gelmese de bugün ayakta durabilmek için mecburdum. Kahvaltımı ettikten sonra mutfağa geçip bütün gün ayakta durabilmek için vitaminlerimi aldım. Ben mutfaktayken çalan kapıyı yardımcımız Aysel Abla açmıştı.

"Asel kızım kuaför gelmiş."

"Tamam Aysel Abla geliyorum."

Mutfaktan çıkıp koridorda beni bekleyen kuaförün yanına gittim.

"Hoşgeldiniz."

"Hoşbuldum."

"Buyrun şöyle yukarı geçelim."

Ben önde kuaför arkada odama gelmiştik. Ablam da arkamızdan bizi takip ederek yanımıza gelmişti.

"Asel hanım kıyafetinizi giyinin saçınızı makyajınızı öyle yapalım."

"Olur."

Ablamla birlikte abiyeyi alıp banyoya geçtik. Ablamın da yardımıyla giydiğim abşge vücuduma tam oturmuştu. Ben dikmiştim sonuçta. İşte bu konu da benim tek mütevazi olmadığım konuydu.
Banyodan çıkıp makyaj masamın önündeki sandalyeye oturdum. Kuaför makyajım yapılırken üzerime bir şey dökülmemesi için yerlere kadar uzanan bir önlüğü boynumdan geçirdi.

UÇURUM (Tamamlandı)Where stories live. Discover now