chapter 21

2.8K 386 43
                                    


❝How long will I love you? as long as stars are above you and longer, if I may❞

Kiana

Η εβδομάδα συνεχίστηκε ήρεμα, μέχρι την Παρασκευή.

Ο ανόητος ερχόταν κάθε βράδυ στο δενδρόσπιτο και καταχωνόταν εκεί περιμένοντας, αφότου μου έστελνε μήνυμα να πάω να το βρω.

Την πρώτη βραδιά τον άφησα να περιμένει, σαράντα λεπτά, κανονικά δε θα πήγαινα αλλά το παιδί είναι βλαμμένο, οι γιατροί μας έχουν πει να του λέμε πάντα ναι.

Αυτή ήταν τουλάχιστον η δικαιολογία που του είπα όταν πήγα τελικά, δε μπορούσα να του πω ότι δεν άντεχα να τον σκέφτομαι να με περιμένει μες το κρύο δενδρόσπιτο.

Κάθε βράδυ κοιμόμασταν αγκαλιά στο δενδρόσπιτο και για καλή μας τύχη, δεν έχουμε αρρωστήσει ακόμη.

Τη Δευτέρα το βράδυ, τελικά πήγα και τον βρήκα και είχε φέρει και διαβάσαμε αγκαλιά μαζί το 'Εκατό Ερωτικά Σονέτα' του Νερούδα.

Ακόμη θυμάμαι πριν κοιμηθώ τον τρόπο που η βραχνή φωνή του τύλιγε τέλεια τα συγκεκριμένα λόγια του Νερούδα,

«Πριν σε αγαπήσω, αγαπώ, τίποτα δεν ήταν δικό μου: δίσταζα ανάμεσα σε δρόμους και πράγματα: τίποτα δεν είχε σημασία ούτε δεν είχα ένα όνομα: ο κόσμος ήταν ο αέρας που περίμενα. Ήξερα σταχτερούς τοίχους, τούνελ κατοικόντουσαν από το φεγγάρι, κακά υπόστεγα που πρόσφεραν αποχαιρετισμούς, ερωτήσεις που επέμεναν στην άμμο. Όλα ήταν άδεια, νεκρά και βουβά, πεσμένα, εγκαταλειλημένα και ετοιμόρροπα, όλα ήταν ένα αναπαλοτρίωτο άλλο, τα πάντα ήταν των άλλων και του κανένα, μέχρι που η ομορφιά σου και η ανέχεια σου γέμισαν το Φθινόπωρο με δώρα.»

Θυμάμαι πώς τα χείλη του φίλαγαν προστατευτικά ξανά και ξανά τα μαλλιά μου, μιας και στα δικά μου χείλη δεν τον άφηνα.

Ξέρω πως ήταν άσχημο, μα δε τον ρώταγα, ήθελα μόνος του να μου πει τι θα γίνει τελικά με την δική μας υπόθεση και την...κοπέλα του τέλος πάντων.

Την Τρίτη το βράδυ, στο δενδρόσπιτο μείναμε αγκαλιά να τραγουδάμε αγαπημένα μας τραγούδια, του Elvis Prisley και του James Dean.

Παρόλο που δε θυμόταν καθόλου τους ισπανικούς στίχους από τα τραγούδια του James, τραγουδήσαμε πολλά κομμάτια του Elvis, και από δύο φορές τα αγαπημένα του, το «The Girl of My Best Friend» και το «Can't Help Falling in Love".

Βέβαια μου έκανε την χάρη και τραγουδήσαμε και Sinatra, και χριστουγεννιάτικα παρόλο που δεν είναι ακόμη ο καιρός.

Την Τετάρτη το βράδυ το κρύο ήταν πολύ τσουχτερό, που ούτε με πολλές κουβέρτες ούτε με τη σόμπα δεν καταφέραμε να ζεστάνουμε το δενδρόσπιτο.

MoonlightWhere stories live. Discover now