21

155 7 2
                                    

Pov Lilly

We zitten met zijn zessen op de grond. Niemand zegt iets.

Ik kan echt niet tegen de stilte en het niet weten. Het niet weten wat er nu gaat komen. Het niet weten waar Diana is. Hoe het met haar is.

Het gevecht is afgelopen en we zijn tientallen mensen verloren. Het duister is gestopt met vechten toen ze Diana hadden meegenomen.

Jayden, Milo, Yentl, Shane, Daan en ik zitten nu in Mermadia op de grond voor de boom. De boom zonder diamantjes en zonder bladeren. De gewonden zijn verzorgt met de paar diamantjes die we hebben meegenomen. De rest ligt nog bovenwater.

Ik zucht en leg mijn hoofd op Daan's schouder. Hij aait zachtjes over mijn hand. "We moeten iets doen" zegt Yentl uiteindelijk. "We kunnen niks doen" zegt Milo moedeloos. Ik werp hem een boze blik toe. Natuurlijk kunnen we wel wat doen. We moeten wat doen. We kunnen Diana daar niet achterlaten.

"Ik heb een idee" zegt Yentl. Ze kijkt naar Shane. "Hij hoorde eerst bij het duister" zegt ze. Ik til mijn hoofd op en kijk Shane aan. Hij maakt een schuldbewust gebaar en ik leg mijn hoofd weer op Daan's schouder.

"Hij weet de weg in hun kasteel. We moeten naar de ruimte met bewakingscamera's om te zien waar Diana zit." Ik knik. "Maar we moeten dan we de beveiliger uitschakelen" zeg ik. Shane knikt. "Ja en hoogstwaarschijnlijk is dat het monster met schubben over zijn hele gezicht" zegt hij.

"Als we weten waar Diana zit kijken we wel verder" maakt Yentl haar verhaal af. We knikken allemaal instemmend. 

"Laten we gaan" zegt Jayden. We staan op en volgen hem Mermadia uit.

We zwemmen een tijdje in stilte. Ik kijk naar het slagveld onder ons. Soms worden er wezens wakker en dan zwemmen ze gehaast naar hun eigen rijk.

"Het zit op de tweede verdieping" verbreekt Shane de stilte wat ik wel fijn vind aangezien ik daar echt niet tegen kan.

We zwemmen snel door. Na een tijdje doemt er een groot gebouw met allemaal torens op. "Is dat het?" vraag ik aan niemand in het bijzonder. "Ja" zegt Yentl.

We verschuilen ons achter een rotsblok en ik neem het gebouw goed in me op. Het is zwart en het heeft zeker wel 6 verdiepingen. Aan elke kant zitten 2 torens en er zwemmen tientallen bewakers omheen. De ene nog enger dan de ander. Ze zwemmen op verschillende hoogtes.

"Daar komen we nooit naar binnen" zegt Milo zuchtend. "Jezus Milo, niet zo pessimistisch" zeg ik.

"Ik weet een manier" zegt Shane. We kijken allemaal hoopvol zijn kant op. "We kunnen ondergronds" legt hij uit. "Zo ben ik ook ontsnapt. Ze doen vreselijke dingen daarbinnen" hij wijst naar het kasteel.

Daarna kijkt hij zoekend om zich heen. Als hij her gevonden lijkt te hebben zwemt hij naar een rots. We zwemmen achter hem aan en kijken wat hij doet.

Hij veegt koraal, vissen en een aantal schelpen weg. Er komt een luik tevoorschijn. Hij gooit het open en kijkt ons triomfantelijk aan. "Wie eerst?" vraagt hij. Niemand komt in beweging. Ik zucht. "Ik ga wel" zeg ik.

Ik zwem richting het gat. "Het lijkt me slim als Milo eerst gaat" zegt Jayden. Milo werpt hem een moordende blik toe en ik kijk hem dankbaar aan. "Dan kan hij de weg verlichten met zijn vuurhandschoenen" zegt hij. "Oke dan, Milo eerst" zegt Shane.

Milo zwemt naar het gat en haalt een vlammetje tevoorschijn op zijn hand. Daarna zwemt hij het gat in. Daan volgt hem en daarna ga ik. Yentl zwemt achter mij, dan Jayden en Shane sluit de rij.

Het is te smal om naast elkaar te zwemmen en ik kan me voorstellen dat Shane niks kan zien. Na een tijdje komen we bij een splitsing. "Shane welke kant?" schreeuwt Milo naar achter. "Rechts!" schreeuwt Shane terug.

We vervolgen onze weg weer in stilte. Ik hoop echt dat we Diana vinden. Sinds we hier zijn is er al bijna een hele dag voorbij. Onze ouders hebben geen idee waar we zijn. Ze zullen wel ongerust zijn aangezien we uit het ziekenhuis zijn gevlucht.

Op een gegeven moment bots ik tegen Daan op. "Waarom stoppen we?" vraag ik verbaasd. "Er is hier een deur" zegt hij tegen me. "Maak hem open" schreeuwt Shane naar ons. Milo maakt de deur open en een straal licht schijnt de gang in. Milo dooft zijn vlammetje en zwemt door de deur heen.

This Is Us (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu