9

218 9 0
                                    

Als ik thuis ben is mama al aan het koken. "Hey" zeg ik tegen haar. "Hallo lieverd" krijg ik terug. "Wil je de tafel even dekken?" Ik dek de tafel en ze zet het eten erop. Na het eten loop ik naar boven en kijk op mijn mobiel. Milo en Lilly hebben gereageerd.

Lilly: ja is goed. Om 1 uur bij mij?
Milo: prima

Gelukkig zijn we morgen allemaal vroeg uit. Ik hoop niet dat Sander weer vragen gaat stellen. Ik pak mijn boeken uit m'n tas en maak het huiswerk voor morgen. Daarna ga ik douchen en als ik klaar ben ga ik in bed liggen. Ik zet mijn wekker en leg mijn telefoon weg. Niet veel later val ik in slaap.

Ik word wakker van een stem. Hij klinkt boos. *ga niet naar Mermadia* zegt de stem. *Jawel, ze moet naar de koningin* hoor ik de stem van eerst zeggen. *Jezus Joy hou is je mond.* Ze heet dus Joy. *Nee, ze heeft het recht om het te weten* zegt Joy. *Ho is even, wat weten?* Ze vallen allebei stil. Ik hoor ze alleen nog ademen. Ik kijk op mijn wekker. Het is pas 3 uur. Zuchtend draai ik me om en val weer in slaap.

Het is kwart voor 9 en ik zit in de eerste les. Emma zit naast me en Sander zit voor me. Gelukkig heeft hij niks gezegd. Joy en ik-weet-zijn-naam-niet zijn weer druk in gesprek over of ik nou wel of niet moet gaan. Ik heb allang besloten dat ik ga. *Joy, hoe heet hij eigenlijk?* vraag ik. *niet belangrijk.* ik lach. Typisch Joy. "Wat is er?" vraag Emma. "Niks hoor." *natuurlijk ben ik weer niet belangrijk.* zegt de andere stem. *Ik ben Ash* Nadat Ash dat heeft gezegd gaan ze weer verder met discussiëren. Daardoor kan ik niet opletten in de les. *Niet om vervelend te zijn, maar ik heb les. Kan het wat zachter?* onderbreek ik hun discussie. Op fluistertoon gaan ze verder.

Na 10 minuten gaat de bel. Emma heeft nu een andere les dan ik dus ze slaat links af. Ik ga rechts en al gauw komt Sander naast me lopen. "Wat was dat net?" vraagt hij. "Mag ik tegenwoordig niet meer lachen?" "Om wat lachte je?" "Emma" is mijn antwoord. "Ik geloof je niet." Ik haal mijn schouders op. "Dan niet." Ik loop weg van hem naar de volgende les. Waar hij natuurlijk weer naast me komt zitten. "Waarom wil je dit allemaal weten?" vraag ik aan hem. "Omdat ik denk dat je iets heel groots verbergt." Oke, misschien is dat ook wel zo. Maar ik vertrouw hem echt niet. *Hij hoort bij Melinda* Joy stopt haar discussie om met mij te praten, waardoor Ash nog bozer word dat ze dat heeft vertelt. *is Melinda slecht?* vraag ik. *Ja!* gilt ze bijna. Ik hou mijn handen op mijn oren. Ik kijk naar Sander. Hij kijkt me vragend aan. *Hoort Ash ook bij Melinda?* het valt me op dat hij de hele tijd stil is geweest. *Ja* hoor ik de zware boze stem van Ash zeggen. Ooh, nu snap ik waarom Joy hem niet mag. Joy hoort bij Mermadia. En Ash hoort bij  een ander rijk, waarvan Melinda de koningin is.

Joy en Ash zijn weer aan het discussiëren dus ik besluit om ze niet meer te onderbreken. Ik wil wel graag weten hoe het andere rijk heet. Misschien kan ik het aan Sander vragen. Nee, hij hoort bij Melinda en zij is slecht. Eindelijk gaat de bel en ga ik naar mijn laatste les. Sander heeft gelukkig een andere les. Ik ben ondertussen gewend geraakt aan het gekibbel van die 2 in mijn hoofd. De les gaat snel voorbij en ik ga naar mijn kluisje. Jill heeft langer les dan ik dus ik kan niet met haar fietsen.

Als ik thuis ben ga ik eerst wat eten. Daarna loop ik naar boven en ga op mijn bed liggen. Ik luister naar de discussie van Ash en Joy. Het valt me op dat er nog een stem bij is gekomen. *Joy, wie is dat?* *Jes, ze staat aan onze kant.* Jezus, het word wel steeds drukker in mijn hoofd. En dan moet ik ze straks ook nog van de rest onderscheiden. *Wanneer gaan jullie weg?* *Als Mermadia heeft gewonnen van het Duister* krijg ik als antwoord van Jes. Ik neem aan dat die andere plek 'het Duister' heet en dat Melinda daar de koningin van is.

Eindelijk is het 1 uur en ik bel aan bij Lilly. Milo doet open en hij laat me binnen. Als ik in de kamer ben zeg ik: "ik moet jullie heel veel vertellen." Iedereen kijkt me vragen en verbaasd aan dus ik begin met vertellen. "Gisteren zat er 1 stem in mijn hoofd. Nou zijn het er 3 geworden. Jes en Joy horen bij Mermadia en Ash hoort bij het Duister. Dat is een ander rijk net zoals Mermadia. Melinda is daar de koningin van. De stemmen gaan pas weg als Mermadia heeft gewonnen van het Duister of andersom." Iedereen kijkt me met grote ogen aan. "Maar waarom hoor jij ze wel en wij niet?" vraagt Lilly. Ik haal mijn schouders op. "Je kan maar blij zijn dat je ze niet hoort, want ze zijn echt heel vervelend" ik lach. Joy weet dat ik het over Ash heb. "Hoor je ze nu?" Milo kijkt me aan. Ik knik. "Ja, maar ze zijn te druk in discussie om te horen dat ik ze net vervelend heb genoemd" lach ik. *dit gesprek gaat over ons, laten we luisteren* zegt Joy opeens. Ik rol met mijn ogen. Nou gaat ze wel luisteren. "Laten we gaan" stelt Jayden voor.

This Is Us (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu