3

312 13 0
                                    

5 minuten van te voren kom ik aan, maar iedereen is er al. We lopen naar het afgelegen stukje strand.

" ik werd vandaag bijna zeemeermin midden in school" vertelt Lilly aan ons. Ik lach, typisch iets voor haar. "Je moet daarmee echt uitkijken" zegt Milo. Lilly rolt met haar ogen. "Jaajaa" hoor ik haar zuchten.

Ik kijk lachend naar Jayden. Die lijkt het ook allemaal niet zo erg te vinden. "Wat zouden we nog meer kunnen?" vraagt hij als we bij ons plekje zijn aangekomen. Ik haal mijn schouders op.

We lopen naar het water en ik ga met mijn vinger over het steentje. Niet veel later liggen we allemaal in het water. "Laten we een wedstrijdje doen" denkt Milo. "Is goed, wie het eerste bij die steen daar is" en ik wijs naar de steen voor ons. "Ik win toch wel" lacht Lilly. Ik kijk haar aan. "Echt niet."

En alsof dat het startsein is schieten we met zijn allen naar voren. We gaan zo ontzettend snel. Onderweg ontwijk ik nog een aantal vissen, maar ik bereik als eerste de steen.

Lilly kijkt me met een zuur gezicht aan, "je speelt vals." Ik grijns, "echt niet ik ben gewoon sneller dan jij." Ze geeft me een duw. "Volgende keer win ik" lacht ze.

"Zullen we weer terug gaan?" vraagt Jayden. We knikken en zwemmen achter hem aan. Ik ga naast hem zwemmen en pak zijn hand. Hij kijkt me aan en glimlacht.

Als we allemaal weer normaal op de kant staan laat ik een zucht horen. "Dit is zo raar, maar ook zo geweldig" zeg ik. De andere zijn het met me eens.

"Laten we terug lopen en gewoon normaal gaan zwemmen. Oja dat bestaat ook nog. Met z'n vieren lopen we terug.

Jayden duikt als eerst het water in. Daarna Lilly. Milo loopt terug naar zijn handdoek dus ik volg hem. Hij gaat liggen en pakt zijn mobiel.

"Met wie ben je aan het appen?" vraag ik na een tijdje nieuwsgierig. Hij bloost. "Gaat jou niks aan." Ik pak zijn mobiel uit zijn handen. "Diana!" "Is het een meisje?" Hij haalt zijn schouders op. "Dus het is een jongen" concludeer ik. "Diana, ik ben niet gay!" Ik kijk hem aan, "dus het is wel een meisje." Hij knikt. "Wie is het, wie is het?" vraag ik nieuwsgierig. Milo rolt met z'n ogen, "nieuwsgierig aagje."

Ik haal mijn schouders op en besluit om niet verder te vragen. "Ik ga even zwemmen" zeg ik tegen hem. Milo knikt. "Ik kom zo."

Daarna draai ik me om en loop ik richting het water. Ik zie Jayden achter Lilly aanrennen terwijl hij haar nat spettert. Ik ren naar Lilly toe om haar te helpen. Zodra Jayden me ziet roept hij: "twee tegen een is niet eerlijk." Ik lach waarna ik hem helemaal nat spetter.

Hij komt naar me toe en duwt me onder water. "Jayden!" roep ik als ik boven ben.

Na een tijdje komt ook Milo het water in. Hij rent gelijk naar Lilly toe en haalt haar onderuit dus ik gooi gelijk een hand water over hem heen.

Zo gaat het nog een tijdje door totdat we er genoeg van hebben en naar huis lopen. Ik neem afscheid van mijn vrienden en loop de laatste 2 minuten alleen.

This Is Us (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu