4

303 14 0
                                    

Als ik thuis ben open ik de deur. Katie komt gelijk op me afgesprongen. Ik aai haar over haar hoofd en loop naar haar bakje om haar brokjes te geven. Ze blaft enthousiast als ik de brokjes uit de la haal.

Daarna kijk ik hoe laat het is. Het is donderdag dus mijn moeder moet tot laat werken. Ik besluit een pizza te bestellen. Ik wacht aan de keukentafel terwijl ik mijn social media bekijk.

Na 10 minuten hoor ik de bel gaan. Ik loop naar de deur en neem de pizza aan.

Als ik hem op heb loop ik naar boven en ga achter mijn laptop zitten. Ik typ het woordje zeemeermin in, maar ik zie niks belangrijks staan. En al helemaal niks over ons. Ik kijk naar de tijd. 20:45. Ik loop naar de badkamer en zet de douche aan.

Als ik onder de douche vandaan kom hoor ik de deur open gaan. Ik hoor mijn moeder hallo roepen dus ik kleed me snel aan om haar welterusten te wensen. Daarna loop ik naar boven en ga ik in bed liggen. Ik pak mijn telefoon en zie dat Jayden me heeft geappt.

Jayden : hey x
Diana : heeii x
Jayden : hoe gaat het?
Diana : goed :) Milo appt met een meisje
Jayden : oh met wie?
Diana : geen idee, wilde hij niet zeggen. Maar ik ga slapen
Jayden : is goed. Slaap lekker x
Diana : welterusten x

Ik glimlach naar mijn mobiel. Ik ben echt blij dat Jayden mijn vriend is. Ik zet mijn mobiel uit en leg hem aan de lader. Daarna ga ik in bed liggen en doe het licht uit. Vrijwel meteen val ik in slaap.

*******

De volgende dag op school is mijn eerste les geschiedenis. Dat heb ik samen met Emma. Ik zit naast haar en luister naar meneer Swing die iets uitlegt over de eerste wereldoorlog. Erg interessant is het niet dus algauw dwalen mijn gedachtes af.

Deze les lijkt een eeuwigheid te duren maar eindelijk gaat de bel. Ik wacht tot Emma haar spullen heeft gepakt en samen lopen we het lokaal uit.

In de pauze zit ik met Emma en Jill aan een tafel in de hoek. Sam komt naar Jill toegelopen en gaat naast haar zitten. Ik kijk Emma aan en ze wiebelt met haar wenkbrauwen. Ik lach naar haar en haal wat te drinken uit mijn tas.

"Wow, heb je een nieuwe armband?" vraagt Emma. Ik knik en laat hem aan haar zien. Voor ik het weet laat ze haar vinger over het steentje gaan. Shit! Ik heb 10 seconden en dan moet ik hier weg zijn.

Ik ren de aula uit en ga naar de bezemkast. Die doe ik op slot en amper 2 seconden later zijn mijn benen veranderd in een staart. Ik haal opgelucht adem. Niemand heeft me gezien.

Ik wrijf over het tweede steentje en loop de bezemkast weer uit. Als ik terugkom kijken ze me alle drie verbaasd aan. "Ik moest opeens heel nodig naar de wc" lieg ik. Ik vind het vreselijk om tegen ze te liegen, maar ik heb geen andere keus.

Ik probeer het op een ander onderwerp te brengen. "Hebben jullie nou iets?" vraag ik aan Sam en Jill. Ze kijken elkaar aan en knikken. "Wat leuk voor jullie!" zeg ik oprecht en Emma is het met me eens. "Straks vertel je me alles, hè" zeg ik tegen Jill. Ze knikt en net op dat moment gaat de bel.

This Is Us (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu