14

205 7 0
                                    

Ik open de deur en laat ze binnen. Jayden zet de tassen neer en ik neem Mason en Lisa mee naar boven.

"Laat mij maar" zegt Jayden als hij boven komt en hij neemt Mason van me over. Hij loopt naar Masons kamer. Lisa trekt me mee naar haar kamer. Hij is helemaal roze en overal liggen poppen. Ik open haar kast en haal er een pyjama uit. "Ik wil nog niet slapen" zegt ze zeurend. "Net was je nog moe" lach ik. Ze haalt haar schouders op. "Nu niet meer. Ik wil spelen" zeurt ze. "Morgen mag je weer spelen. Dan gaan we naar de dierentuin" zeg ik. Lisa springt op en kijkt me aan. "Jaaa!" zegt ze en ze springt door haar kamer heen. Ik trek haar naar me toe. "Ga je nou slapen dan?" Ze knikt. "Dan is het sneller morgen" zegt ze. Ik glimlach naar haar en geef haar haar pyjama. Ze trekt hem aan en gaat in haar bed liggen. "Wil je een liedje zingen?" vraagt ze. Ik knik en begin met zingen. Jayden is ondertussen in de deuropening gaan staan. Ik glimlach naar hem maar zing wel door.
Ik kijk naar Lisa. Ze is al aan het slapen. Ik maak het liedje nog af en fluister slaap lekker. Daarna duw ik Jayden de kamer uit en sluit de deur achter me. "Diana?" fluistert Lisa. Ik maak de deur weer open. "Blijven jullie vannacht hier?" "Is goed. Slaap lekker" zeg ik. Ze draait zich om en doet het lampje weer uit.

Ik loop met Jayden naar beneden. We gaan op de bank zitten. "Ik heb heel misschien tegen Lisa gezegd dat we morgen naar de dierentuin gaan" zeg ik tegen Jayden. Hij lacht. "Laten we dat maar doen dan." Ik lach en knik. "Wil je wat drinken?" vraag ik aan hem. "Ik pak het wel" zegt hij. Hij loopt naar de keuken en komt even later terug met twee glazen thee en een deken. "Zullen we een film kijken?" stelt hij voor. "Ja is goed. Maar ik wil kiezen." Hij lacht naar me wat er zo lief uit ziet. Ik start netflix op en kies een film uit. Jayden zet de thee op de tafel. Daarna gaat hij lig-zitten. Ik ga tussen zijn benen lig-zitten en hij legt de deken over ons heen. Ik voel dat Jayden de hele tijd naar mij kijkt in plaats van naar de film. Ik snap het niet. Hij heeft me niet officieel gevraagd dus ik weet niet of we nu wel wat hebben of niet. Ik wil het ook niet vragen, want misschien bedoelt hij het wel niet zo of hij wil niks.

"Jayden?" voor ik het weet heb ik het al gevraagd. "Hebben we iets?" Ik kijk hem bewust niet aan. "Nog niet" is zijn antwoord. Ik kijk beteuterd en hij draait me om zodat ik nu op mijn buik op hem lig. "Diana, wil je mijn meisje zijn?" vraagt hij. Mijn wangen worden rood en ik kijk hem blij aan. "Ja, heel graag" zeg ik tegen hem. Hij brengt zijn hoofd dichterbij en kust me. "Nu hebben we iets" zegt hij daarna. Ik glimlach en draai me weer om.

Nadat de film een tijdje bezig is hoor ik mijn telefoon. Ik pak hem van de tafel af en zie dat Lilly me facetimed. Ik neem op. "Heyy Lilly" zeg ik. Jayden zet ondertussen de film op pauze. "Omdat ik niet kon blijven slapen dacht ik, ik facetime je even" zegt Lilly. Ik glimlach. "Dankjewel." "Wie is er bij je?" vraagt Lilly. Ik richt mijn telefoon op Jayden. "Hebben jullie nu eindelijk iets?" vraagt ze. Er vormt zich een grote glimlach om mijn lippen en ik knik. Lilly begint te gillen. "Zorg je wel goed voor haar" zegt ze tegen Jayden als ze klaar is met gillen. "Ja mevrouw" zegt Jayden tegen haar. "Ik moet weer gaan. Veel plezier nog" vertelt ze aan ons. "Is goed. Doei" zeg ik.

Daarna hang ik op en richt ik me op Jayden. "Iedereen had dit al verwacht" lach ik. "Ja, maar ik helemaal niet" zegt hij. "Ik ook niet" ben ik het met hem eens. We kijken de film af.

Als hij af is is het 10 uur. "Ik ga even boven kijken" zeg ik tegen Jayden. Ik loop naar boven en open de kamerdeur van Mason. Hij ligt nog te slapen, maar zijn deken ligt naast hem. Ik trek de deken verder over hem heen zodat hij het niet koud krijgt. Daarna loop ik naar Lisa's kamer. Lisa is onrustig aan het slapen. Ze maakt allemaal geluidjes en ze beweegt heen en weer. Ze heeft vast een nachtmerrie. Ik besluit om haar te laten slapen en loop dan naar beneden. "Ze slapen allebei nog" meld ik aan Jayden. Hij houd de deken voor me open en ik kruip er weer onder. Na een tijdje in stilte te hebben gelegen komt Lisa naar beneden. "Ik had een nachtmerrie" zegt ze half huilend. Jayden houd ook de deken voor haar open. "Kom is hier prinses" zegt hij tegen haar. Lisa loopt naar ons toe en kruipt onder de deken. "Wil je de nachtmerrie vertellen?" vraag ik aan Lisa. Ze knikt. "Ik was aan het lopen en en opeens kwam er een hele grote wolf en toen toen wou hij mijn hoofd afbijten" snikt ze. "Lies, de wolf is niet echt. Hij kan je hoofd niet eraf bijten" zeg ik om haar gerust te stellen. "Ja hier ben je veilig" vult Jayden me aan. "Wil je wat drinken?" vraagt hij daarna. Ze knikt. Jayden gaat onder de deken vandaan en loopt naar de keuken.

Lisa kruipt op mijn schoot. "Wil je een verhaaltje lezen?" vraagt ze. "Ga je daarna weer naar bed dan?" Ze knikt en loopt naar de kast. "Hier" zegt ze en ze overhandigt me een boek. Ik sla hem open en begin te lezen. "Lang lang geleden..." Jayden komt weer terug en geeft een glas limonade aan Lisa. Ze drinkt hem gulzig leeg en geeft hem weer terug. Jayden zet het op de tafel en gaat naast ons zitten. Ik ga weer verder met lezen.

Als het verhaaltje is afgelopen ligt Lisa half slapend op mijn schoot. Jayden tilt haar op en loopt met haar naar boven. Haar hoofd ligt op zijn schouder en ze is in slaap gevallen. Ik spoel Lisa's glas af en zet het in de vaatwasser. Hetzelfde doe ik met onze theeglazen.

Opeens voel ik twee handen om mijn middel. "Hey" fluistert Jayden in mijn oor. Ik draai me om en geef hem een kus. Ik pak zijn hand en trek hem weer naar de bank. Daar ga ik op zijn schoot zitten met mijn gezicht naar hem toe. "Je bent lief met kinderen" zeg ik tegen hem. Hij haalt zijn schouders op. Net als hij me wil zoenen horen we gehuil door de babyfoon. Ik laat een zucht horen. "Ik ga wel" zeg ik waarna ik opsta en naar boven loop. Ik loop naar Masons kamer en haal hem uit zijn bed. Ik wieg hem heen en weer en zing zachtjes een slaapliedje. Al snel is hij weer stil. Ik geef hem zijn speen weer en leg hem daarna terug in bed. Als ik zeker weet dat hij slaapt loop ik weer naar beneden. Jayden trekt me op zijn schoot. "Waar waren we" zegt hij. Hij plaatst zijn lippen op de mijne. Ze voelen warm en zacht. En vertrouwt. Het is raar om een relatie te hebben met je beste vriend. Ik hoop dat het onze vriendschap niet verpest. Hij duwt me zachtjes met mijn rug op de bank en gaat boven me hangen. Hij plant kleine kusjes op mijn voorhoofd en laat een spoor achter naar mijn neus. Als hij bij mijn lippen is doet hij alsof hij me gaat kussen, maar hij duwt zichzelf omhoog. "Pestkop" zeg ik en ik trek hem aan zijn shirt naar beneden. Nu kust hij me wel.

*Ze kussen, ze kussen.* Nu hoor ik wel duidelijk dat het Joy is die het zegt. *shut up* zeg ik. *Nou nou* antwoord ze. Jayden haalt zijn lippen weg. "Wat is er? vraagt hij. "Joy" antwoord ik. Hij trekt me overeind. Ik nestel me tegen hem aan. "Je kan dit" zegt hij. Ik knik. Het is fijn dat hij zo in me gelooft. Ik ga liggen met mijn hoofd op zijn schoot. Hij aait over mijn haar en fluistert lieve dingen. Al gauw vallen mijn ogen dicht.

This Is Us (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu