2

377 15 1
                                    

Ik word wakker van mijn wekker. Langzaam open ik mijn ogen en laat ze wennen aan het licht. Vanmiddag gaan we weer zwemmen. Normaal zou dat iets zijn waar ik helemaal niet zenuwachtig voor ben, maar nu is het anders.

Ik sla de dekens van me af en loop naar de douche. Ik ga eronder staan en ik geniet van de warme stralen.

Na 5 minuten kom ik eronder uit. Ik droog me af en loop naar m'n kamer. Daar kleed ik me aan en doe wat mascara op.

Als ik klaar ben loop ik naar beneden om te ontbijten. Mijn moeder zit niet aan tafel wat betekent dat ze nog niet wakker is. Ik ontbijt en om 8 uur stap ik op mijn fiets en ga naar school.

Als ik op school ben loop ik naar mijn kluisje en stop mijn jas en de overbodige boeken erin. Niet veel later komt Jill aangelopen. Ik luister naar haar verhaal over de ruzie met haar ouders gisteravond. "Het zal allemaal wel vanzelf overgaan, maar ze hoeven niet zo dramatisch te doen" ben ik het met haar eens. Ze knikt instemmend en we lopen naar het goede lokaal.

"Wiskunde is altijd zo interessant" fluister ik sarcastisch naar Jill. Ze grinnikt en knikt. Ik snap er niks van en kan mijn aandacht er niet bij houden. Ik denk de hele tijd aan vanmiddag en zwemmen.

"Waar denk je aan?" Fluistert Jill. "Leukere dingen dan wiskunde" zeg ik. "Dat is letterlijk alles" krijg ik als antwoord. Ik lach en staar weer uit het raam. Deze dag lijkt nog langer te duren dan alle andere, maar eindelijk gaat de laatste bel. Samen met Jill loop ik naar m'n kluisje en haal mijn jas eruit.

Ondertussen kijkt Jill de hele tijd naar Sam. Hij heeft samen Engels met ons. Ik tik Jill aan. "Ik zie wel dat je naar hem kijkt" fluister ik. Ze kijkt me aan en bloost. "Ga met hem praten dan." "Ik durf niet." Ik duw haar een stukje vooruit en ze loopt naar Sam terwijl ze me een zogenaamd boze blik toewerpt. Ik lach en steek m'n duimen op.

Ik trek m'n jas aan en kijk ondertussen naar Jill. Lachend komt ze naar me toe gehuppeld. "We gaan vrijdag naar de bios" zegt ze. Ik trek haar mee naar buiten. "Zei ik toch." Ze haalt haar schouders op en we fietsen naar huis.

Als ze moet afslaan zegt ze tot morgen en ik zwaai glimlachend naar haar. Dan fiets ik door en ben binnen 2 minuten thuis. Ik pak mijn spullen bij elkaar voor straks. Ik ren naar beneden en kijk op de klok. Nog 10 minuten. "Doei" schreeuw ik door het huis.

Mijn moeder wenst me veel plezier en dan ren ik naar het strand.

This Is Us (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu